14Μαΐου2024

Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2018 16:51 Γράφτηκε από: 

Συναυλία του ΠΑΝΟΥ ΜΠΙΡΜΠΑ στο Death Disco

Ο Πάνος Μπίρμπας εμφανίζεται την Παρασκευή 2 Μαρτίου στο Death Disco με το νέο του άλμπουμ “Finchley Road”. Τη συναυλία ανοίγουν οι Δανάη Κασίμη & Strange C.

Δελτίο Τύπου

Tην Παρασκευή 2 Μαρτίου, ο Πάνος Μπίρμπας, έχοντας στις αποσκευές του τον νέο δίσκο “Finchley Road” o οποίος κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο από την Violins, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές και μετά τις συνεχόμενες sold out εμφανίσεις των περασμένων μηνών, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην ιδιαίτερη σκηνή της Death Disco μαζί με την εξαιρετική και ανανεωμένη μπάντα του για να μας παρουσιάσει ολόκληρο το νέο άλμπουμ αλλά και κομμάτια από τις παλαιότερες δισκογραφικές του δουλειές. Δεν θα λείψουν φυσικά και διασκευές αγαπημένων του καλλιτεχνών (Leonard Cohen, David Bowie, Nick Cave etc.)

Ο δεύτερος προσωπικός δίσκος του Πάνου Μπίρμπα τιτλοφορείται “Finchley Road” και αποτελείται από δέκα νέα τραγούδια που γεννήθηκαν μέσα από ιστορίες με φόντο την πόλη του Λονδίνου και ηχογραφήθηκαν στην Αθήνα τον τελευταίο χρόνο. Ατμοσφαιρικός, λιτός, με κρυμμένα ταξίδια, με τόνο φυγής και προσμονής, ο δίσκος πραγματεύεται τον έρωτα και ότι αυτός γεννά. Μιλάει για τον άνθρωπό σου, την ουσία της ύπαρξης του και το φόβο της απώλειας του. Σε καλεί στο δωμάτιο ενός motel, στην λιακάδα και στη σκοτεινιά του έρωτα. Βαδίζοντας στη ζόρικη πλευρά του δρόμου, ο δίσκος μας συστήνει τον άστεγο σαμάνο του Finchley Road, ο οποίος αποτέλεσε το ερέθισμα για την δημιουργία του ομώνυμου τραγουδιού του δίσκου.

Η βεβαιότητα του για την ματαιότητα και τα αδιέξοδα της ζωής και ταυτόχρονα η σοφία του να αντέχει, συναντούν τον πόνο και την οργή του πρόσφυγα του “the boat”.

Ο δίσκος αποτελεί μια σύγχρονη μουσική προσέγγιση με πολλά στοιχεία από την εναλλακτική ροκ σκηνή. Τα έντονα ρυθμικά στοιχεία, τα ατμοσφαιρικά κιθαριστικά riffs, οι βρωμισμένες μπασογραμμές και τα αναλογικά synths δημιουργούν ένα ηχητικό τείχος που περιβάλλει τους στίχους. Με ενορχηστρώσεις πέρα από τις συνηθισμένες νόρμες και με το πάθος, τη δύναμη, την εσωτερικότητα και τη λυρικότητα να συνυπάρχουν, το LP “Finchley Road” αποτυπώνει αλήθειες, συναισθήματα και σύγχρονους προβληματισμούς του δημιουργού.

Μαζί του οι:

Φώτης Παπαθεοδώρου: Κιθάρες

Δημήτρης Κλωνής: Tύμπανα

Μάνος Αναγνωστόπουλος: Mπάσο

Γιάννης Μαρίνης: Πλήκτρα

Διαμαντής Καλαφατιάδης: Πλήκτρα

Τζένη Καπάδαη: Φωνητικά

Opening act: Δανάη Κασίμη - Strange C

Είσοδος: 5 ευρώ

Μore info:

Παρασκευή 2 Μαρτίου

Ώρα 21.30

Death Disco

Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου 24, Ψυρρή

Αθήνα

Μετρό/ΗΣΑΠ : Σταθμός Μοναστηράκι

ΗΣΑΠ: Σταθμός Θησείο

Πληροφορίες: 21 3029 3810

Χορηγοί επικοινωνίας:

Boem Radio

www.lastdaydeaf.com



E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Οι IN FLAMES στο Floyd
    Οι IN FLAMES στο Floyd

    Oι προπάτορες του melodic death metal In Flames έρχονται για την πρώτη τους headline εμφάνιση στην Αθήνα, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στο Floyd.

  • Το line-up της 2ης ημέρας του ATHENSROCKS στο ΟΑΚΑ
    Το line-up της 2ης ημέρας του ATHENSROCKS στο ΟΑΚΑ

    Οι Sleaford Mods, The Last Internationale και Ilias Bogdanos & Inco θα βρεθούν στο πλευρό του Lenny Kravitz, την Παρασκευή 2 Αυγούστου στο AthensRocks, δημιουργώντας ένα πολυσυλλεκτικό line-up στο ΟΑΚΑ.

  • Οι CANNONS στο RELEASE ATHENS στην Τεχνόπολη
    Οι CANNONS στο RELEASE ATHENS στην Τεχνόπολη

    Ακριβώς τη στιγμή που η καριέρα τους εκτοξεύεται, οι Cannons έρχονται το Σάββατο 6 Ιουλίου για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Release Athens στην Τεχνόπολη.

  • Οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη συναυλία των UNIVERSE217 και ALLOCHIRIA στο Fuzz Club
    Οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη συναυλία των UNIVERSE217 και ALLOCHIRIA στο Fuzz Club

    Ανακοινώθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την επετειακή συναυλία των Universe217 και Allochiria, αυτό το Σάββατο (11/5) στο Fuzz Live Music Club.

  • Ανταπόκριση: SIVERT HØYEM @ Floyd Live Music Venue
    Ανταπόκριση: SIVERT HØYEM @ Floyd Live Music Venue

    Από τη μια είχαμε την επιστροφή του αγαπημένου Νορβηγού για club show στην Αθήνα έπειτα από 8 χρόνια (τέτοιες ημέρες του 2016 ήταν, στον ίδιο επί της ουσίας χώρο, αλλά μεσολάβησαν βέβαια από τότε και η Μαλακάσα, το Ηρώδειο, καθώς και οι συναυλίες των επανενωμένων Madrugada), από την άλλη το δεδομένο ότι η συγκεκριμένη του περιοδεία είναι αρκετά προσωπική/ατμοσφαιρική, κατά μία έννοια, και κατά μία άλλη, υποτονική και - θα τολμούσα να πω - και κατά στιγμές ανιαρή, με φανερή μάλιστα την έλλειψη επιλογών από τα ονειρεμένα εκείνα χρόνια στα τέλη των 90s και στη πρώτη δεκαετία των 00s.

Also Read


Newsletter