01Μαΐου2024

Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017 14:01 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: 1000MODS w/ Naxatras @ Piraeus 117 Academy

Οι 1000mods ήταν αυτοί που τον Δεκέμβριο του 2015 εγκαινίασαν το σχεδόν 3.000 χωρητικότητας Piraeus 117 Academy, γεμίζοντάς το ασφυκτικά.

Το έργο επαναλήφθηκε κάτι περισσότερο από ένα χρόνο μετά, αυτή τη φορά όμως στο σενάριο υπήρχε και το φοβερό και τρομερό “Repeated Exposure to…”, που, όπως και οι πρώτες δύο full-length δουλειές των 1000mods, έδειξε ότι αυτό εδώ το γκρουπ είναι αποφασισμένο να κυκλοφορεί μόνο δισκάρες (και να δίνει μόνο συναυλιάρες, επίσης).

Photo: 1000mods

Τούτη η συναυλία, όμως, ήταν σημαντική και για ένα ακόμη γκρουπ, τους NAXATRAS, οι οποίοι, ως άλλοι Tuber στην αξέχαστη συναυλία των Planet of Zeus στην Ιερά Οδό, είχαν να δώσουν την πιο μεγάλη συναυλία της ζωής τους (μέχρι την επόμενη). Και τα κατάφεραν περίφημα, χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Μπροστά σε ένα γεμάτο χώρο και με το κοινό να τους δίνει την απαιτούμενη προσοχή, το τρίο από τη Θεσσαλονίκη απελευθέρωσε το πανέμορφο instrumental rock του, ντύνοντας με τον δικό του τρόπο αυτή τη βραδιά.

Photo: Naxatras

Από την άλλη, οι 1000MODS είναι ένα γκρουπ που ανέβηκε μεθοδικά τα σκαλιά της καταξίωσης και που από μια χούφτα φανατικών στονεράδων, βρέθηκε να παίζει μπροστά σε χιλιάδες κόσμου, που γλεντάει με την ψυχή του σε κάθε τους εμφάνιση. Καμία και κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει εκείνο το απόγευμα στο Rockwave με headliners τους Black Keys, όπου τα Μόδια φώναξαν στη Μαλακάσα την παρέα τους (μερικές χιλιάδες κόσμου, μη φανταστείτε), με αποτέλεσμα το φεστιβάλ να έχει ήδη πάρει φωτιά όταν βράδιαζε και στη σκηνή αναμενόταν το μεγάλο όνομα.

Αξέχαστες, φυσικά, είναι όλες οι βραδιές, μία προς μία. Aπό το opening act στους Graveyard στο Gagarin τον Νοέμβριο του 2013, στο live στο An τον Μάιο του 2014 όπου ο κόσμος κρεμιόταν σαν τα τσαμπιά, και από το πρώτο μεγάλο headlining live τον Δεκέμβριο του 2014 στο Gagarin, ξανά στο κατάμεστο An τον Μάρτιο του 2016, στο Resistance της ίδιας χρονιάς με μια λαοθάλασσα από κάτω και στο Desertfest λίγους μήνες μετά, όπου οι 1000mods έδωσαν μια πρώτη live γεύση από τον νέο τους δίσκο, διαλύοντας για μία ακόμη φορά τα πάντα.

Photo: 1000mods

Ούτως ή άλλως, προσωπικά δυσκολεύομαι να είμαι αντικειμενικός με τους 1000mods, πρόκειται για ένα από τα πολύ αγαπημένα μου συγκροτήματα, όμως, διάολε, τι ψεγάδι να βρεις στις εμφανίσεις τους, πάντα η μία είναι καλύτερη από την άλλη.

Από την ώρα που η κουρτίνα έπεσε και οι 4 τους βγήκαν στη σκηνή του Piraeus 117 Academy με τη φόρα του “Claws”, μέχρι το encore με το “Into the Spell” και το “Super Van Vacation”, ο Δάνης, ο Λάμπρος, ο Γιάννης και ο Γιώργος βασάνισαν αλύπητα τα όργανά τους, προσφέροντάς μας ένα ακόμη βράδυ κατά το οποίο δεν θα θέλαμε να βρισκόμαστε πουθενά αλλού στη Γη. Και αυτό το συναίσθημα, δημιουργείται σε πολλές και πολλούς από εμάς, κάθε φορά που οι 1000mods κουρδίζουν και βγαίνουν.

Photo: 1000mods

Το μενού στο Piraeus 117 Academy είχε, φυσικά, τα νέα τραγούδια-ύμνους “Loose”, “Electric Carve”, “Above179”, “The Son” και “On a Stone”, όπως και τα ήδη… κλασικά και αγαπημένα “Road to Burn”, “Vultures”, “Low”, “Desert Side of Your Mind”, “7 Flies” και “She”.

Αν ψάξουμε, δε, να βρούμε μία… λίγο πιο κορυφαία στιγμή από τις υπόλοιπες κορυφαίες, αυτή θα ήταν η back2back επιλογή των “El Rollito” και “Vidage”, όπου το μαγαζί τραντάχτηκε συθέμελα και επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά η διαπίστωση πως σαν τα Μόδια, δεν έχει.


  • Event: 1000MODS
  • Opening acts: Naxatras
  • Date: Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017
  • City: Αθήνα
  • Venue: Piraeus 117 Academy
  • Photos by: Γιάννης Νέγρης / i-JUKEBOX.gr | All Rights Reserved



Gallery

NaxatrasNaxatrasNaxatras1000mods1000mods1000mods1000mods1000mods

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Ανταπόκριση: SIVERT HØYEM @ Floyd Live Music Venue
    Ανταπόκριση: SIVERT HØYEM @ Floyd Live Music Venue

    Από τη μια είχαμε την επιστροφή του αγαπημένου Νορβηγού για club show στην Αθήνα έπειτα από 8 χρόνια (τέτοιες ημέρες του 2016 ήταν, στον ίδιο επί της ουσίας χώρο, αλλά μεσολάβησαν βέβαια από τότε και η Μαλακάσα, το Ηρώδειο, καθώς και οι συναυλίες των επανενωμένων Madrugada), από την άλλη το δεδομένο ότι η συγκεκριμένη του περιοδεία είναι αρκετά προσωπική/ατμοσφαιρική, κατά μία έννοια, και κατά μία άλλη, υποτονική και - θα τολμούσα να πω - και κατά στιγμές ανιαρή, με φανερή μάλιστα την έλλειψη επιλογών από τα ονειρεμένα εκείνα χρόνια στα τέλη των 90s και στη πρώτη δεκαετία των 00s.

  • Οι GAMMA RAY για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα
    Οι GAMMA RAY για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα

    Οι λατρεμένοι του ελληνικού κοινού Gamma Ray έρχονται τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου στο Principal Club Theater και την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στο Fuzz Club, στο πλαίσιο της 40ής επετείου του Metal Hammer.

  • Οι BEAK> και οι MOUNT KIMBIE στο RELEASE ATHENS
    Οι BEAK> και οι MOUNT KIMBIE στο RELEASE ATHENS

    Οι Beak του Geoff Barrow (Portishead) και οι Mount Kimbie που έχουν παραμείνει στην πρώτη γραμμή του βρετανικού underground εδώ και δεκαπέντε χρόνια, θα πλαισιώσουν τους Massive Attack την Τετάρτη 17 Ιουλίου στο Release Athens στην Πλατεία Νερού.

  • Οι τελευταίες λεπτομέρειες για τις συναυλίες του SIVERT HØYEM σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
    Οι τελευταίες λεπτομέρειες για τις συναυλίες του SIVERT HØYEM σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

    Ανακοινώθηκαν το πρόγραμμα και οι τελευταίες λεπτομέρειες για τις συναυλίες του Sivert Hoyem, αύριο Σάββατο (27/4) στο Floyd και την Κυριακή (28/4) στο Principal Club Theater.

  • Οι UNIVERSE217 και οι ALLOCHIRIA στο Fuzz Club
    Οι UNIVERSE217 και οι ALLOCHIRIA στο Fuzz Club

    Universe217 και οι Allochiria γιορτάζουν την 10η επέτειο των “Never” και “Omonoia” αντίστοιχα, σε ένα υπερβατικό double-bill show το Σάββατο 11 Μαΐου στο Fuzz Live Music Club, όπου τα δύο άλμπουμ θα παρουσιαστούν στην ολότητά τους.

Also Read

  • Ανταπόκριση: 1000MODS w/ The Mystic Tension @ Floyd Live Music Venue

    Μπορεί να μοιάζει κλισέ, αλλά η αλήθεια είναι αυτή. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερος τρόπος για να αποχαιρετήσουμε το 2023.

  • Οι OZRIC TENTACLES και οι NAXATRAS σε δύο co-headline εμφανίσεις

    Η vintage και η νέα γενιά του ψυχεδελικού ήχου συναντιούνται στις co-headline εμφανίσεις των Ozric Tentacles και των Naxatras, την Παρασκευή 19 Απριλίου στο Fuzz Live Music Club και το Σάββατο 20 Απριλίου στο Mύλος Club, με opening act τους Silas & Saski.

  • Οι 1000MODS στο Floyd

    Οι 1000mods ολοκληρώνουν την επιτυχημένη παγκόσμια περιοδεία τους σε έναν αγαπημένο τους χώρο, δίνοντας την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου ένα μεγάλο live στο Floyd με opening act τους Mystic Tension.

  • Οι NAXATRAS στο Gagarin 205

    Λίγο πριν μπουν στο στούντιο για να δουλέψουν πάνω σε νέες συνθέσεις, οι Naxatras ξεκινούν το νέο σκέλος της περιοδείας τους το Σάββατο 14 Οκτωβρίου από την Αθήνα και το Gagarin 205, ενώ μαζί τους θα βρεθούν οι Steams για την πρώτη φθινοπωρινή τους συναυλία.

  • SONIC BAIT FESTIVAL με VILLAGERS OF IOANNINA CITY και 1000MODS στη Μονή Λαζαριστών

    Το Sonic Bait Festival κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου, με τους Villagers of Ioannina City, 1000mods και Chipper στη Μονή Λαζαριστών.


Newsletter