19Μαρτίου2024

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 13:31 Γράφτηκε από: 

Δισκοκριτική: AUTOMATON - “Talos”

Από τον Ψηλορείτη στον Τάλω, οι αναφορές στην ατμόσφαιρα και τη μυθοπλασία της Κρήτης συνεχίζονται, πάντα υπό τον doom βρυχηθμό.

Οι AUTOMATON παρουσιάζουν το “Talos” (Sound Effect Records), βασισμένο στο μυθιστόρημα του Στυλιανού Μωυσείδη “Τάλως: Ο Τρόμος που Ήρθε από το Χθες”, και αυτό που πετυχαίνουν με τον εκπληκτικά ογκώδη ήχο τους, είναι όντως να ξυπνήσουν το μυθικό ρομπότ-φύλακα, στον αγώνα για την προστασία των αδυνάτων απέναντι στην αδικία.

“Ο Τάλως Ξυπνά”, λοιπόν, καθώς αυτή τη διαίσθηση σου αφήνει με την κλιμάκωσή του το τραγούδι στο οποίο συμμετέχει ο Ψαραντώνης, ενώ όταν πρωτακούσεις το εναρκτήριο “Trapped in Darkness”, μόνο ένα “τι είναι αυτό, διάολε;” προλαβαίνεις να αναφωνήσεις, καθώς τα τρομακτικά φωνητικά του Δημήτρη Ζήση σε συνδυασμό με την ισοπεδωτική μουσική των Automaton, περνούν από πάνω σου σαν οδοστρωτήρας, όπως άλλωστε και το instrumental “Automaton Marching”.

Σπέρνοντας τον τρόμο και με το “The Punisher”, όπως και με το ατμοσφαιρικά φοβιστικό “Submerged Again”, οι Automaton αφήνουν στο “Giant of Steel” ένα sampler να μιλήσει για τις διακρίσεις, προσφέροντας συνολικά τον δικό τους ογκόλιθο στη βαριά σκηνή, μια 5ετία μετά το ντεμπούτο τους “Echoes of Mount Ida”.



E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Οι LUNARSEA και οι SCARFLOOD στο CHANIA ROCK FESTIVAL
    Οι LUNARSEA και οι SCARFLOOD στο CHANIA ROCK FESTIVAL

    Οι Ιταλοί melodic death metallers Lunarsea και οι Ρεθυμνιώτες rockers/metallers Scarflood κλείνουν το line-up της πρώτης ημέρας του Chania Rock Festival, ανεβαίνοντας την Παρασκευή 26 Ιουλίου στη σκηνή του Θεάτρου Ανατολικής Τάφρου στο πλευρό των Blind Guardian και Exodus.

  • Οι THE VULCAN ITCH στο An Club
    Οι THE VULCAN ITCH στο An Club

    Το groove rock power trio των The Vulcan Itch παρουσιάζει το νέο του άλμπουμ “Rise of the Fallen” την Πέμπτη 11 Απριλίου στο An Club, με special guests τους The Page of Cups και Kidney Black.

  • Το μήνυμα του DENNIS STRATTON για τη συναυλία των MAIDEN UNITED στο An Club
    Το μήνυμα του DENNIS STRATTON για τη συναυλία των MAIDEN UNITED στο An Club

    O Dennis Stratton, κιθαρίστας των Iron Maiden στο ντεμπούτο άλμπουμ τους, στέλνει το δικό του μήνυμα στο κοινό ενόψει της συναυλίας των Maiden uniteD, την Παρασκευή 12 Απριλίου στο An Club.

  • Οι DEUS στο Floyd
    Οι DEUS στο Floyd

    Έχοντας καθιερωθεί ως μια από τις πλέον ευρηματικές, δαιμόνιες και εμπνευσμένες μπάντες της γενιάς της, οι dEUS έρχονται με νέο υλικό και όλα τα γνωστά τους τραγούδια στην αγαπημένη τους Ελλάδα, την Παρασκευή 7 Ιουνίου στο Floyd.

  • Οι SOCIAL WASTE και οι ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC στην Τεχνόπολη
    Οι SOCIAL WASTE και οι ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC στην Τεχνόπολη

    Οι Social Waste και οι Θραξ Πανκc, δύο συγκροτήματα χτισμένα πάνω σε συνεργατικό πλαίσιο που τους ενώνουν η μουσική και οι αξίες τους, συμπράττουν για πρώτη φορά πάνω στη σκηνή, την Παρασκευή 28 Ιουνίου στην Τεχνόπολη.

Also Read


Newsletter