19Μαΐου2024

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020 16:32 Γράφτηκε από: 

Δισκοκριτική: UNVERKALT - “L’Origine du Monde”

Τι εποχή να βγάζεις δισκάρα και να μην μπορείς να την παρουσιάσεις ζωντανά. Υπομονή...

Μετά από τρία χρόνια διεργασιών, λοιπόν, και αφού κατέληξαν στο πώς θα ήθελαν να είναι ο ήχος τους, οι UNVERKALT παρουσιάζουν το ντεμπούτο τους “L’Origine du Monde” (self-released) και τολμώ να πω ότι ίσως αυτό να είναι, κατ’ εμέ, και το άλμπουμ της χρονιάς, σίγουρα πάντως μέσα στα κορυφαία.

Η ελληνική σκηνή ολοένα και ακμάζει και το αθηναϊκό κουιντέτο έρχεται να προσθέσει ένα ακόμη διαμαντάκι στο παλμαρέ της. Μεγαλούτσικες συνθέσεις που, όμως, δεν κάνουν καμία κοιλιά, πανέμορφα μελωδικά riffs που βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με τα φωνητικά, μια μίξη των Lacuna Coil με τους Cult of Luna στην απίθανη συνεργασία τους με την Julie Christmas, και όλα αυτά μαζί με ένα doomy mid-tempo υπόβαθρο, είναι τα συστατικά που καθιστούν το “L’Origine du Monde” μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εγχώριες δουλειές των τελευταίων ετών.

Όλα αυτά τα αντιλαμβάνεσαι απευθείας από τα πολύ όμορφα lead singles “The Boundary” και “Solitude II”, ενώ στο ίδιο μοτίβο κινούνται και το “Les Fleurs de la Vanité” με το “Remnants of the World”, όμως, έτσι, για να σου αφήσουν την καλύτερη δυνατή γεύση, οι Unverkalt ρίχνουν, back to back, στο τέλος τις δύο καλύτερες συνθέσεις του άλμπουμ, που δεν είναι άλλες από το “Below the Surface” και το “Plague of Corruption”. Και βεβαίως, δεν γίνεται να παραβλέψουμε και το ωραιότατο μελωδικό “Juvenile” που έρχεται στην “παράταση” ως bonus.

Γνώμη μου, ως μικρή παρατήρηση, ότι ο δίσκος θα απογειωνόταν ακόμη περισσότερο με μια πιο ογκώδη παραγωγή, αλλά γούστα είναι αυτά, προφανώς. Από την άλλη όμως, δεν επιδέχεται καμία αμφιβολία ότι οι Unverkalt, με ένα τέτοιο ντεμπούτο, μας υπόσχονται μεγάλη (και διεθνή, θεωρώ) πορεία. Εύγε.



E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read

  • Δισκοκριτική: UNVERKALT - “A Lump of Death: A Chaos of Dead Lovers”

    Όταν ήδη καταφέρνεις στο δεύτερο άλμπουμ σου να ακούγεσαι ως “εσύ”, τότε αναμφίβολα έχεις κατακτήσει το level που ονομάζεται “ταυτότητα” ενός γκρουπ.

  • Οι UNVERKALT live στο Temple

    Οι Unverkalt παρουσιάζουν το ντεμπούτο τους “L’ Origine du Monde” το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στο Temple. Μαζί τους θα βρίσκονται οι Their Methlab και οι Bipolar Architecture.

  • Το νέο βίντεο των UNVERKALT

    Οι Unverkalt παρουσιάζουν το βίντεο για το “Les Fleurs de la Vanité” μέσα από το ντεμπούτο τους “L’ Origine Du Monde”, που κυκλοφορεί πλέον και σε μορφή βινυλίου.

  • Νέο βίντεο από τους UNVERKALT

    Οι Unverkalt έδωσαν στη δημοσιότητα το βίντεο για το “Below the Surface” μέσα από το ντεμπούτο τους “L’Origine du Monde”.

  • Νέο βίντεο από τους UNVERKALT

    Οι Unverkalt παρουσιάζουν το βίντεο για το “Solitude II” μέσα από το επερχόμενο ντεμπούτο τους “L’Origine du Monde”.


Newsletter