Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019 18:21 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: VODKA JUNIORS w/ Bad Movies, Fundracar @ Gagarin 205

Το έχουμε πει ξανά, ότι η συγκεκριμένη βραδιά είναι κάθε φορά η επιτομή της απώλειας αίσθησης του χρόνου και του χώρου. Έτσι και τώρα, φεύγοντας από το 205 της Λιοσίων ενώ ξημέρωνε Παρασκευή, προσπαθούσαμε να συνειδητοποιήσουμε πού βρισκόμαστε και αν έχουμε θυμηθεί να μαζέψουμε όλα μας τα κομμάτια.

Η αρχή έγινε με τους FUNDRACAR, που μπλέκουν reggae, punk, dub, hip hop, metal, electronica, ρεμπέτικο, beatbox σε μια συσκευασία και η αλήθεια είναι πως με τον καιρό έχουν εξελιχθεί σε μουσικό επίπεδο.

Το “Obi-Wan Kenobi” και το “Νόμιμη Φούντα” ήταν μεταξύ των κομματιών που το κοινό απόλαυσε περισσότερο και μιας που μιλήσαμε για κοινό, δεν είναι τυχαίο πως το Gagarin 205 είχε αρχίσει να γεμίζει από νωρίς, καθώς οι Fundracar διαθέτουν πάντοτε το δικό τους fanbase στις συναυλίες.

Η σέντρα, λοιπόν, στο tour που τις προσεχείς ημέρες θα οργώσει την Ελλάδα, είχε ήδη δοθεί, οπότε συνεχίζαμε πλέον με το πρώτο ημίχρονο και το ένα από τα δύο ονόματα της περιοδείας, τους BAD MOVIES, για τους οποίους οι συστάσεις περιττεύουν.

Το κατάλληλο γκρουπ για το τρίπτυχο μπύρες-χορός-τραγούδι, μελωδικοί ή/και γρήγοροι, οι Θεσσαλονικείς παρουσίασαν κομμάτια από το υπέροχο “Η Εποχή των Λύκων” (2015), σαν τα “Δώσ’ τους Πόλεμο”, “Δε Φοβάμαι”, “Μέσα στου Λύκου τη Φωλιά”, “Ο Θρήνος του Αλήτη”, “Η Εποχή των Λύκων”, “Η Αυτοκρατορία των Δειλών” και “Δώσ’ μου Αλητεία ή Θάνατο”, μαζί με παλιότερες στιγμές, όπως τα “Αρκετά”, “Όλα ή Τίποτα”, “Το Γράμμα” και “Ψέματα”, κλείνοντας με τον αναμενόμενο τρόπο, δηλαδή το “Salin”.

Το δεύτερο ημίχρονο, μαζί και η παράταση, ανήκαν στους VODKA JUNIORS, που βγήκαν στη σκηνή του Gagarin 205 με το “τελικά θα γίνει το λάιβ” του Κωστή, μιας που το, ούτως ή άλλως βαρύ για καθημερινή, ωράριο είχε καθυστερήσει, ενώ με το “Fighting Giants” να σφυρίζει την έναρξη, ξεκίνησε το πατιρντί και νομίζω ότι δεν χρειάζεται να περιγράψω άλλο, καθώς όσες και όσοι έχουν βρεθεί έστω και μία φορά σε αυτή τη θάλασσα/αρένα, κατέχουν.

Στο “Walk with Me” (εναλλακτικά… “Swim with me”) βγήκαν οι βάρκες και κρατήθηκαν και στο “Remains”, οι φωνές στο “Count on Me” έφτασαν ως το κέντρο της πόλης, τα “Beautiful World Fucked Up People” και “You Won’t Make a Soldier Out of Me” ήταν “για τους thrashers”, ενώ με τον Άλεξ από 63 High να συνοδεύει τα αδέρφια του στο “Gasoline”, η κατάσταση είχε φτάσει πλέον στο σημείο που δεν υπήρχε γυρισμός.

Ο Κωστής προανήγγειλε το “παγκόσμιο ρεκόρ stage diving στο Gagarin” και, όπως ήταν αναμενόμενο, τα υποψήφια κορμιά ήταν αρκετά, με αποτέλεσμα στο “Rollercoaster” να βλέπεις απλά σώματα να ίπτανται, ενώ με τη σειρά του, το “Rebirth” παρέα με τους ΒήταΠεις κράτησε την ατμόσφαιρα καυτή.

Λίγο αργότερα, ο Χάρης (με ολίγον από Ορέστη) μας κράτησε παρέα με το πανέμορφο “Heroes”, το οποίο προλόγισε λέγοντας “απόψε όλοι οι φίλοι μας είναι εδώ, ακόμα και αν κάνουμε καιρό να βρεθούμε, αυτή είναι πάντοτε η βραδιά που συναντιόμαστε”, ενώ μετά το, επίσης σόλο, “Whiskey and the Rain”, είχε μείνει χώρος για λίγο χαμό ακόμη (και κυριολεκτικά είχε μείνει, καθώς λόγω περασμένου της ώρας οι αποχωρήσεις ήταν αναπόφευκτες), και αυτός ήρθε με το “Last Chance”.

To “Queen of Scars”, με τη σειρά του, έδωσε την ευκαιρία για κάποιες τελευταίες αναπνοές (λέμε τώρα), ενώ το “Gold Cage Freedom” και ο τελευταίος του στίχος “group therapy session one”, αποτέλεσαν τον ιδανικότερο τρόπο για το κλείσιμο.

Απόψε (12/4) είναι η επαναληπτική συνεδρία, στον ίδιο χώρο με διαφορετικό σετ, οπότε παίρνουμε ομπρέλες και (ξανα)βγάζουμε τα χειμωνιάτικά μας, φορώντας από κάτω μαγιό, γιατί αναμένεται και πάλι πολύ κολύμπι. Κυρίως μέσα στο Gagarin.

* Φωτογραφίες: Γιάννης Νέγρης



Gallery

FundracarFundracarBad MoviesBad MoviesBad MoviesBad MoviesVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka Juniors feat. ΒήταΠειςVodka JuniorsVodka JuniorsVodka JuniorsVodka Juniors

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Οι GAMMA RAY για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα
    Οι GAMMA RAY για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα

    Οι λατρεμένοι του ελληνικού κοινού Gamma Ray έρχονται τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου στο Principal Club Theater και την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στο Fuzz Club, στο πλαίσιο της 40ής επετείου του Metal Hammer.

  • Οι BEAK> και οι MOUNT KIMBIE στο RELEASE ATHENS
    Οι BEAK> και οι MOUNT KIMBIE στο RELEASE ATHENS

    Οι Beak του Geoff Barrow (Portishead) και οι Mount Kimbie που έχουν παραμείνει στην πρώτη γραμμή του βρετανικού underground εδώ και δεκαπέντε χρόνια, θα πλαισιώσουν τους Massive Attack την Τετάρτη 17 Ιουλίου στο Release Athens στην Πλατεία Νερού.

  • Οι τελευταίες λεπτομέρειες για τις συναυλίες του SIVERT HØYEM σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
    Οι τελευταίες λεπτομέρειες για τις συναυλίες του SIVERT HØYEM σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

    Ανακοινώθηκαν το πρόγραμμα και οι τελευταίες λεπτομέρειες για τις συναυλίες του Sivert Hoyem, αύριο Σάββατο (27/4) στο Floyd και την Κυριακή (28/4) στο Principal Club Theater.

  • Οι UNIVERSE217 και οι ALLOCHIRIA στο Fuzz Club
    Οι UNIVERSE217 και οι ALLOCHIRIA στο Fuzz Club

    Universe217 και οι Allochiria γιορτάζουν την 10η επέτειο των “Never” και “Omonoia” αντίστοιχα, σε ένα υπερβατικό double-bill show το Σάββατο 11 Μαΐου στο Fuzz Live Music Club, όπου τα δύο άλμπουμ θα παρουσιαστούν στην ολότητά τους.

  • Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ
    Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ

    Το AthensRocks υποδέχεται το Σάββατο 27 Ιουλίου τους Spiritualized, The Armed και Πεθαίνουν στο Τέλος, οι οποίοι μαζί με τους headliners Queens of the Stone Age θα δημιουργήσουν στο ΟΑΚΑ ένα ονειρεμένο line-up που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Also Read