16Ιουλίου2024

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2024 18:35 Γράφτηκε από: 

Το μήνυμα του DENNIS STRATTON για τη συναυλία των MAIDEN UNITED στο An Club

O Dennis Stratton, κιθαρίστας των Iron Maiden στο ντεμπούτο άλμπουμ τους, στέλνει το δικό του μήνυμα στο κοινό ενόψει της συναυλίας των Maiden uniteD, την Παρασκευή 12 Απριλίου στο An Club.

Δελτίο Τύπου

Maiden uniteD

feat. Dennis Stratton

live in Athens – Greece

"1980 Tour"

Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

An Club | Αθήνα

Opening act

Iliana Tsakiraki

Οι Maiden uniteD, η καλύτερη tribute μπάντα των Iron Maiden παγκοσμίως, που διασκευάζουν με το δικό τους, μοναδικό τρόπο τους κλασικούς ύμνους των Maiden, θα βρεθούν για δύο συναυλίες στην Ελλάδα, στις 12 Απριλίου στο An Club στα Εξάρχεια και στις 13 Απριλίου στο Eightball Club στη Θεσσαλονίκη.

Αυτήν τη φορά, οι Maiden uniteD θα έχουν στη σύνθεσή τους τον έναν και μοναδικό, Dennis Stratton, που ήταν ο κιθαρίστας των Iron Maiden στο ντεμπούτο άλμπουμ τους, το 1980. Ο Dennis Stratton μας έστειλε το μήνυμα του, καλώντας όλους τους φίλους των Maiden να βρεθούν στο ΑΝ club για μία διαφορετική συναυλία, για να ακούσουν τα αγαπημένα τραγούδια των Maiden παιγμένα με διαφορετικές ενορχηστρώσεις, με ακουστικές κιθάρες. Προβλέπει ότι θα είναι μία φανταστική βραδιά!

«Hi! I'm Dennis Stratton. Here original guitars from Iron Maiden and now currently very busy with Lionheart. Now we're coming to Greece with Maiden United, myself and Maiden United. I've played with Maiden United for quite a few years now. Fantastic band! Never heard Iron Maiden songs played so well and so different. Different arrangements with acoustic guitars. It's a bit classical when a little bit you know acoustic. It's fantastic! The songs are great! And Υes, coming to Greece! I've only played in Athens only once before.

So, on 12th of April, Friday the 12th of April, we come to Athens at the AN club.

Now get your tickets because it's going to be a fantastic night. So come along be great to see you and it'll be a lot warmer than here in the UK. Thank you. See you soon. Lots of love!»

«Γεια σας! Είμαι ο Dennis Stratton. Έπαιξα τις ορίτζιναλ κιθάρες στο πρώτο άλμπουμ των Iron Maiden και έκτοτε παίζω στους Lionheart. Tώρα έρχομαι Ελλάδα με τους Maiden uniteD, εγώ και οι Maiden uniteD. Παίζω με τους Maiden uniteD εδώ και μερικά χρόνια. Φανταστική μπάντα! Ποτέ έως τώρα δεν έχω ακούσει να παίζονται τα τραγούδια των Iron Maiden τόσο καλά και τόσο διαφορετικά! Διαφορετικές ενορχηστρώσεις με ακουστικές κιθάρες! Είναι λίγο κλασική, ακουστική προσέγγιση. Είναι φανταστικά, τα τραγούδια είναι σπουδαία! Και ναι, ερχόμαστε στην Ελλάδα. Έχω παίξει μόνο μία φορά στην Αθήνα πριν.

Έτσι στις 12 Απριλίου, Παρασκευή 12 Απριλίου, ερχόμαστε στην Αθήνα στο ΑΝ club.

Πάρτε τώρα τα εισιτήριά σας γιατί θα είναι μια φανταστική βραδιά! Οπότε ελάτε! Θα είναι υπέροχο να τα πούμε από κοντά. Και φαντάζομαι θα είναι πιο ζεστά στην Ελλάδα από ότι εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο... Σας ευχαριστώ. Θα τα πούμε σύντομα. Σας χαιρετώ. Με αγάπη»

Η προπώληση συνεχίζεται στο δίκτυο more.com

Οι Maiden uniteD, είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη tribute μπάντα της Σιδηράς Παρθένου παγκοσμίως. Διασκευάζουν με το δικό τους, μοναδικό τρόπο τους κλασικούς ύμνους των Maiden. Το 2024 περιοδεύουν με το "1980 tour" και θα βρεθούν για δύο συναυλίες στην Ελλάδα, στις 12 Απριλίου στο An Club στα Εξάρχεια και στις 13 Απριλίου στο Eightball Club στη Θεσσαλονίκη.

Επιστρέφουν στην Αθήνα 12 χρόνια μετά την πρώτη και μοναδική εμφάνιση τους στην πόλη (τον Γενάρη του 2012 και πάλι στο An Club).

Αυτήν τη φορά, οι Maiden uniteD θα έχουν στη σύνθεσή τους τον έναν και μοναδικό, Dennis Stratton, κιθαρίστα των Iron Maiden στο φερώνυμο ντεμπούτο τους, το 1980, αλλά και στο "Live!! + One" EP, που ηχογραφήθηκε την ίδια χρονιά στο διάσημο Marquee Club του Λονδίνου και διατέθηκε αρχικά μόνο στην Ιαπωνία, για να επανακυκλοφορήσει το 1984 με διευρυμένο tracklist, αποκλειστικά στην ελληνική αγορά!

Οι ίδιοι δηλώνουν για τις εμφανίσεις στην Ελλάδα:

«Είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε στο An Club στην Αθήνα και στο Eightball Club στη Θεσσαλονίκη. Η προηγούμενη εμπειρία και από τα δύο venues ήταν απλώς καταπληκτική και ανυπομονούμε να ανέβουμε ξανά σε αυτές τις σκηνές. Το κοινό στην Ελλάδα έδειχνε πάντα μια απίστευτη ενέργεια και πάθος για τη μουσική μας και είμαστε αποφασισμένοι να του προσφέρουμε δύο αξέχαστες βραδιές.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους πιστούς Έλληνες fans μας για τη συνεχή στήριξή τους στους Maiden uniteD όλα αυτά τα χρόνια. Είστε απλά καταπληκτικοί, και ανυπομονούμε να βρεθούμε κοντά σας».

Maiden uniteD is back and ready to shake Greece to its core!

Two nights to remember!

Maiden uniteD

12 Απριλίου 2024 | An Club

Προπώληση στο δίκτυο more.com

Όλα ξεκίνησαν ...

... όταν το ολλανδικό fan club των Iron Maiden ζήτησε από τον Joey Bruers να πραγματοποιήσει ένα διαφορετικό σόου. Κάτι που να ξεφεύγει από ένα τυπικό tribute και από τα όρια μιας ακόμη μπάντας διασκευών. Μιας που στην εκδήλωση θα παρευρισκόταν και ο "αρχηγός" Steve Harris, ο Joey έπρεπε να ετοιμάσει κάτι ξεχωριστό.

Έτσι λοιπόν, με τη συμμετοχή μουσικών από διάφορα σχήματα, παρουσίασε μια σειρά από τραγούδια των Iron Maiden σε ακουστική μορφή, με αποτέλεσμα οι αντιδράσεις του κοινού να είναι θριαμβευτικές. Και κάπως έτσι, η αρχική ιδέα μετουσιώθηκε σε μια συναυλία και αυτή η συναυλία εντέλει μετατράπηκε σε ολόκληρο εγχείρημα. Ένα εγχείρημα, που επιδιώκει να φέρει κοντά μουσικούς και fans με διάφορες καταβολές, με στόχο η μουσική των Iron Maiden να λάβει τις τιμές που της αξίζει.

Αναδιατυπώνοντας με ακουστική κατεύθυνση κλασικά τραγουδιά του θρυλικού συγκροτήματος και δίνοντάς τους μια νέα και πολύ συναρπαστική μορφή, οι Maiden uniteD προσφέρουν κάτι που οι οπαδοί των Iron Maiden δεν θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν.

Το 2010 οι Maiden uniteD κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους "Mind the Acoustic Pieces", που αποτελώντας μεταφορά του κλασικού "Piece of Mind" του 1983, παρουσιάστηκε σε ευρωπαϊκή περιοδεία, η οποία έφερε το σχήμα, μεταξύ άλλων, στα περίφημα Download Festival και Wacken Open Air.

Με τη σειρά του, τo "Across the Seventh Sea" που κυκλοφόρησε το 2012, περιλαμβάνει μια σειρά από ακουστικές διασκευές τόσο σε δημοφιλή όσο και σε λιγότερο γνωστά τραγούδια των Iron Maiden, με guest τον Perttu Kivilaakso των Apocalyptica, ενώ στο αντίστοιχο tour, τους Maiden uniteD συνόδευαν οι Lee Morris (ex-Paradise Lost), Stef Broks (Textures) και Luke Appleton (Iced Earth).

Επόμενος δισκογραφικός σταθμός υπήρξε το "Remembrance" (2015), στο οποίο μάλιστα συμμετείχαν δύο τραγουδιστές που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, ο Paul Di'Anno και ο Blaze Bayley, γνωστοί από τη θητεία τους στους Iron Maiden, ενώ στη μακροσκελή περιοδεία που ακολούθησε, πήραν μέρος αρκετοί guests, με το συγκεκριμένο κεφάλαιο να κλείνει στο Royal Theatre του Άμστερνταμ, παρουσία της Sharon den Adel (Within Temptation) και του Perttu Kivilaakso πάνω στη σκηνή.

Ακολούθησε η κυκλοφορία του "Empire of the Clouds" ΕP (2018), ενώ με το "The Barrel House Tapes" (2019), οι Maiden uniteD άρχισαν να βαδίζουν προς μια νέα κατεύθυνση, έχοντας στο πλευρό τους μουσικούς όπως ο Doogie White (Rainbow), ο Frank Beck (Gamma Ray) και φυσικά ο Dennis Stratton (ex-Iron Maiden). Απόλυτο highlight του δίσκου αποτελεί η συμμετοχή του βραβευμένου τρομπετίστα Eric Vloeimans.

Φτάνοντας στο σήμερα και έχοντας ήδη πραγματοποιήσει το "Powerslave European Tour" το 2022, μαζί με την κυκλοφορία ενός EP με το οποίο τίμησαν την 40ή επέτειο του εμβληματικού "The Number of the Beast", οι Maiden uniteD γυρίζουν και πάλι πίσω τον χρόνο, αυτή τη φορά στον θρυλικό πρώτο δίσκο των Iron Maiden, με το δικό τους "1980" και την αντίστοιχη περιοδεία.

Στο πλαίσιο, λοιπόν του "1980 Tour" οι Maiden uniteD έρχονται και στην Ελλάδα για δύο αξέχαστες βραδιές, την Παρασκευή 12 Απριλίου στο An Club στην Αθήνα και το Σάββατο 13 Απριλίου στο Eightball Club στη Θεσσαλονίκη, που περνά μάλιστα για δύο βραδιές και από το ιστορικό venue 'Cart & Horses, the birthplace of Iron Maiden' στο Λονδίνο, εκεί από όπου ξεκίνησαν όλα για το μυθικό συγκρότημα...

Δύο μοναδικές ευκαιρίες να ζήσετε τη μαγεία της μουσικής των Iron Maiden από κοντά!

Maiden uniteD line-up:

Marios Karanastasis – Vocals

Dennis Stratton – Guitar

Jim Katsaros – Guitar

Joey Bruers – Bass

Johnny Thermos – Piano

Renos Lialioutis – Drums

Links:

http://www.maidenunited.com

facebook | instagram | bandcamp | spotify | youtube 

Maiden uniteD discography:

Studio albums

Mind the Acoustic Pieces (2010) | Across the Seventh Sea (2012) | Remembrance (2015) | The Barrel House Tapes (2019) | 1980 (2022)

Live albums

Sailors of the Sky - Live in Europe (2021)

EPs

Empire of the Clouds (2018) | DCLXVI (2022) | The Black Sea (2022) | The Atlantic Ocean (2023)

Singles

The Trooper (2010) | Strange World (2015) | The Duellists (2020) | Transylvania (2023)

Opening act

Iliana Tsakiraki

Opening act στις συναυλίες Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα είναι η Ηλιάνα Τσακιράκη. Η frontwoman των Enemy of Reality και δασκάλα φωνητικής εγνωσμένης αξίας, θα μας παρουσιάσει ένα eclectic acoustic show, που θα περιλαμβάνει τραγούδια από όλο το ευρύ φάσμα επιρροών της.

Σε αυτό το special set, με τη συμμετοχή του κιμπορντίστα Γιάννη Θερμού (The Silent Wedding), θα ακουστούν μουσικές δημιουργίες από Paradise Lost και Anneke Van Giersbergen, όπως και αποσπάσματα από κινηματογραφικά soundtracks και ριζίτικα τραγούδια από την ελληνική παράδοση.

Πλην των μουσικών εξορμήσεων με το συγκρότημά της, η Ηλιάνα Τσακιράκη είναι γνωστή και για τις συμμετοχές της σε σπουδαίους δίσκους του metal ιδιώματος, όπως το "The Great Mass" των Septicflesh και στην επερχόμενη δισκογραφική δουλειά του Mortiis (ex-Emperor).

Links:

facebook instagram youtube

Μείνετε συντονισμένοι στο facebook event της συναυλίας

για να μαθαίνετε όλα τα τελευταία νέα!

Πληροφορίες εισιτηρίων

Τιμές εισιτηρίων

19 ευρώ (early birds - sold out)

21 ευρώ (προπώληση)

23 ευρώ (ταμείο)

Σημεία προπώλησης

Δίκτυο More.com

more.com

Nova | Public | Ευριπίδης | viva spot Τεχνόπολης

Hard copy tickets στα:

Oldschool (Σολωμού 13-15, Εξάρχεια)

Full Moon Store #1 (Θεμιστοκλέους 42, Εξάρχεια)

Full Moon Store #2 (Νορμανού 7, Μοναστηράκι)

Metal Era (Εμμ. Μπενάκη 22, Εξάρχεια)

Monsterville (Αγ. Ειρήνης 13, Μοναστηράκι)

An Club

Σολωμού 13-15, Εξάρχεια

Παραγωγή:

Pedrera Live Productions

facebook instagram | twitter 

Για περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφικό υλικό σε υψηλή ανάλυση και πλήρη δημοσιογραφική κάλυψη απευθυνθείτε στην Ηρώ Παστρικού στο info@eropastrikou.grE-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

 • Οι L’ENTOURLOOP για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα
  Οι L’ENTOURLOOP για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα

  Συνδυάζοντας τα καλύτερα στοιχεία της hip hop, dub, reggae και jungle μουσικής, οι L’Entourloop έρχονται για δύο full live shows, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στο WE και το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στο Fuzz Club.

 • Ο JC STEWART στο RELEASE ATHENS
  Ο JC STEWART στο RELEASE ATHENS

  Ο JC Stewart, ένας από τους πλέον ανερχόμενους τραγουδοποιούς της γενιάς του, θα συνοδεύσει τους Duran Duran σε ένα από τα μεγαλύτερα σόου του καλοκαιριού, αυτή την Πέμπτη (18/7) στο Release Athens στην Πλατεία Νερού.

 • Ανταπόκριση: METALLICA @ PGE Narodowy
  Ανταπόκριση: METALLICA @ PGE Narodowy

  Περιμέναμε 14 χρόνια για αυτή τη στιγμή. Αν ζούσαμε στη Βαρσοβία, θα είχε μεσολαβήσει μόλις μια 5ετία, αλλά δεν βαριέσαι. Έχουμε μάλλον αποδεχτεί ότι η Ελλάδα είναι χωροταξικά η τελευταία χώρα της Ευρώπης, άρα και λαβύρινθος τα logistics των περιοδειών, όπως ότι η πολιτιστική της κουλτούρα απείχε ανέκαθεν από τα στάνταρ που θα βοηθούσαν να βλέπουμε συχνότερα τα γκρουπ με τα οποία μεγαλώσαμε.

 • Το 1ο DEATH DISCO INDOOR FESTIVAL στο Fuzz Club
  Το 1ο DEATH DISCO INDOOR FESTIVAL στο Fuzz Club

  Με headliners τους Twin Tribes και τους Suicide Commando πραγματοποιείται το 1ο Death Disco Indoor Festival, το Σαββατοκύριακο 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου στο Fuzz Club.

 • Το τελικό line-up του CHANIA ROCK FESTIVAL
  Το τελικό line-up του CHANIA ROCK FESTIVAL

  Με τη συμμετοχή ονομάτων όπως οι Blind Guardian, Exodus, Μωρά στη Φωτιά, Magic De Spell και Villagers of Ioannina City πραγματοποιείται το Chania Rock Festival, από τις 26 έως τις 28 Ιουλίου στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου.

Also Read

 • Το opening act των MAIDEN UNITED στο An Club

  Η Ηλιάνα Τσακιράκη, frontwoman των Enemy of Reality και δασκάλα φωνητικής εγνωσμένης αξίας, θα ανοίξει τη συναυλία των Maiden uniteD την Παρασκευή 12 Απριλίου στο An Club, παρουσιάζοντας ένα eclectic acoustic show, που θα περιλαμβάνει τραγούδια από όλο το ευρύ φάσμα επιρροών της.

 • Οι MAIDEN UNITED με τον DENNIS STRATTON στο An Club

  Οι Maiden uniteD, η καλύτερη tribute μπάντα της Σιδηράς Παρθένου παγκοσμίως, φέρνουν το “1980 Tour” την Παρασκευή 12 Απριλίου στο An Club, έχοντας στη σύνθεσή τους τον έναν και μοναδικό Dennis Stratton, κιθαρίστα των Iron Maiden στο θρυλικό φερώνυμο ντεμπούτο τους.

 • Δισκοκριτική: MAIDEN UNITED - “Remembrance”

  Κάτι που ξεκίνησε σχεδόν μια δεκαετία πριν από τον Joey Bruers ως ένα απλό tribute concert σε μια από τις θρυλικότερες μπάντες όλων των εποχών, έφτασε αισίως στην κυκλοφορία του 3ου άλμπουμ ακουστικών διασκευών.

 • ROCK YOU TO HELL - WARM UP SHOW ΙΙ (Dennis Stratton, Maidenance, The Ultimate Sin, Warwolf) @ Κύτταρο Live

  Την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου πραγματοποιείται το Rock You to Hell - Warm Up Show II στο Κύτταρο, με τη συμμετοχή του Dennis Stratton, πρώην κιθαρίστα των Iron Maiden, καθώς και των Maidenance (tribute to Iron Maiden), The Ultimate Sin (tribute to Ozzy Osbourne) και Warwolf.

 • Maiden uniteD: Τιμώντας τους Iron Maiden και τον όρο «διασκευή»…

  Ήταν το 2006 όταν ο Steve Harris σήκωνε καταφατικά τους δύο αντίχειρές του και ενέκρινε αυτό που ο Joey Bruers των Up the Irons παρουσίαζε επί σκηνής…


Newsletter