29Μαρτίου2024

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019 18:48 Γράφτηκε από: 

Οι DANDELION για πρώτη φορά στην Αθήνα

Οι Dandelion έρχονται την Παρασκευή 12 Απριλίου στο Six D.O.G.S για την παρθενική τους εμφάνιση στην Αθήνα. Τη συναυλία ανοίγουν οι Echo Train.

Δελτίο Τύπου

The Dandelion Live w/Opening Act Echo Train

Παρασκευή 12 Απριλίου στις 21:00

Main Act: The Dandelion

Στη σύγχρονη μουσική ιστορία, ο underground μουσικός ωκεανός της Αυστραλίας έχει παρασύρει όλα αυτά τα χρόνια πολλούς φίλους της πανκ και γκαράζ σκηνής, αφού τα κύματά του δεν σταματούν να ξεβράζουν συγκροτήματα ιδιαίτερου γκαράζ ύφους, με flower pop αισθητική και μυστικιστικό ψυχεδελικό χαρακτήρα. Οι Dandelion από το Σύδνεϋ αποτελούν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της σκηνής και θα το πιστοποιήσουν Live την Παρασκευή 12 Απριλίου στο Six Dogs.

H αρχή έγινε με τους Dolly Rocker Movement, οι οποίοι άφησαν το στίγμα τους στη νέο-ψυχεδέλική σκηνή με τραγούδια όπως το “Get Up Au Go-Go”, “Gypsy Dancer”, “I Can See Through Orange” και φυσικά το “Enjoy A Paranoia”. Ιθύνων νους των Dolly Rocker Movement ήταν ο τραγουδιστής και κιθαρίστας Daniel Poulter (1981 - 2014) όπου σε μια απόπειρα για ένα solo project, το ανήσυχο πνεύμα του γέννησε τους Dandelion και οδήγησε στην ηχογράφηση του “Strange Case Of The Dandelion” το 2012.

Η διάλυση των Dolly’s, έφερε στο προσκήνιο τους Dandelion με την μορφή live μπάντας το 2013 όπου λίγο αργότερα οδήγησε και στην δημιουργία του δεύτερου LP με τίτλο “Seeds Flowers & Magical Powers of The Dandelion (2015). Κατά την διάρκεια της ηχογράφησης (2014/2015), ο Daniel μεταβίβασε όλη την καλλιτεχνική του δημιουργικότητα στην Natalie de Silver όπου μέσα από αυτή την μετάβαση το πνεύμα παρέμεινε ανήσυχο, ωστόσο, ο τελικός ήχος απέκτησε την σφραγίδα της Natalie καταδεικνύοντας ότι η εποχή των λουλουδιών έχει περάσει ανεπιστρεπτί στις νότες των Αυστραλών….

Tον Σεπτέμβριο του ‘17, επανακυκλοφόρησε σε βινύλιο το “Seeds Flowers & Magical Powers of The Dandelion“ από την ελληνική Blackspin Records.

Με τη Natalie να γράφει, συνθέτει και υπογράφει όλες τις δημιουργίες τους, οι Dandelion έρχονται με ολόφρεσκο 7’’ single με τίτλο “Every Other Day” το οποίο αποτελεί οιωνό του επερχόμενου τρίτου άλμπουμ τους με τίτλο “Old Habits & New Ways of The Dandelion” όπου θα κυκλοφορήσει την Άνοιξη του 2019, από την Blackspin Records.

Ο ήχος των Dandelion είναι μια “μελωδική αποπλάνηση”, ένα μουσικό ταξίδι σε άλλους γαλαξίες όπου παγανιστικές τελετές λαμβάνουν χώρα καθώς κορμιά θυσιάζονται στον βωμό της αγάπης. Σε αυτούς τους γαλαξίες, αιθέριες ενέργειες απελευθερώνουν τον έρωτα και τον καθιστούν μια σύζευξη της Ανατολής με τους ρυθμούς και τις μελωδίες της Δύσης.

Τον περασμένο χρόνο οι Dandelion μοιράστηκαν την σκηνή με συγκροτήματα όπως οι Brian Jonestown Massacre, Kikagaku Mayo αλλα και τους King Gizzard & the Lizard Wizard γεγονός που δηλώνει την δυναμική αλλά και την μουσική ταυτότητα του συγκροτήματος.

Οι Dandelion (Natalie De Silver – vocals/guitar, Laura Murdoch – Organ/Vocals/Theremin, Joshua Hutchins-Smith – Drums/Vocals, Stella Rennex - Bass) έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα στα πλαίσια της ευρωπαϊκής τους περιοδείας και θα μας παρουσιάσουν το νέο τους υλικό την Παρασκευή 12 Απριλίου στο Six Dogs. 

Support Act: Echo Train

Οι Echo Train δημιουργήθηκαν το 2013 στην Αθήνα από τον κιθαρίστα και παραγωγό Greggy K. και την τραγουδίστρια Ren Panagopoulou. Μετά την ηχογράφηση των πρώτων τους ντέμο, η μπάντα πήρε την τελική της μορφή με τους Nick Sid (keys), Eddie Theofanidis (bass) και Gregorio Perico (Drums).

Τον Δεκέμβριο του 2016 έκαναν το ντεμπούτο τους στην δισκογραφία με τον “Memento Mori” κάνοντας πράξη το όνομά τους, καθώς, ο δίσκος έχει ξεσπάσματα 60s ποπ ψυχεδέλειας, reverberated blues αλλά και φολκ μελωδιών.

Τον Οκτώβριο του 2017, συμμετείχαν στο ψυχεδελικό μουσικό περιοδικό “TimeMazine” όπου, η κυκλοφορία του περιοδικού συνοδεύτηκε με ένα 7ιντσο σινγκλ διασκευάζοντας το “Portland 69” (The Whisperer 2017 Version) από τους Αμερικάνους Hunger.

Οι Echo Train έχουν παίξει σε πάρα πολλές συναυλίες και φεστιβάλ ανά την Ελλάδα και τον Νοέμβριο του 2017 συμμετείχαν στο Psychedelic Network Festival στο Βίρτσμπουργκ της Γερμανίας. Η σκηνική τους παρουσία έχει επιρροές από ψυχεδελική ποπ και γκαράζ μουσική των ‘60s.

Έχοντας την ηχώ για μούσα τους και το τρένο ως ένα συρόμενο όχημα, μεταφέρουν την ψυχή τους σε ταξίδια κυκλικής μορφής όπου το παρελθόν συνταξιδεύει με το τώρα.

Προπώληση 14 ευρώ, 17 ευρώ πόρτα

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

Online: https://www.viva.gr/tickets/music/six-dogs/the-dandelion-echo-train/

• Syd Records (Πρωτογένους 13, Ψυρρή, Αθήνα, τηλ.: 210 3218373, www.sydrecords.com)

• Sound Effect Records (Καλιδρομιου & Σ.Τρικούπη, Αθήνα, τηλ.: 210 8259883, www.soundeffect-records.gr)

• Rhythm Records (Εμμανουήλ Μπενάκη 74, Αθήνα, τηλ.: 210 3841550, www.rhythmrecords.gr)


E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Οι HIM υπήρξαν μεσσίες και ο VILLE VALO κάτι σαν προφήτης στην Ελλάδα
    Οι HIM υπήρξαν μεσσίες και ο VILLE VALO κάτι σαν προφήτης στην Ελλάδα

    Αν έχεις παρακολουθήσει έστω και μια συναυλία τους στον τόπο μας, αντιλαμβάνεσαι την κατάσταση παροξυσμού που ανέπτυξαν ανά τα χρόνια με το ελληνικό κοινό.

  • Ο JAMES ARTHUR για πρώτη φορά στην Αθήνα
    Ο JAMES ARTHUR για πρώτη φορά στην Αθήνα

    Ο Βρετανός σταρ James Arthur έρχεται την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου για πρώτη φορά στην Αθήνα, ανεβαίνοντας στο Θέατρο Λυκαβηττού με όλες τις επιτυχίες της καριέρας του.

  • Οι PINK MARTINI στα ROCKWAVE NIGHTS στον Λυκαβηττό
    Οι PINK MARTINI στα ROCKWAVE NIGHTS στον Λυκαβηττό

    Το πολυμελές σχήμα των Pink Martini με τη σαγηνευτική China Forbes στα φωνητικά, έρχεται τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στα Rockwave Nights στο Θέατρο Λυκαβηττού, για να ξυπνήσει μνήμες από την εκρηκτική βραδιά του 2008 και να επιβεβαιώσει γιατί εξακολουθεί να είναι ένα από τα best-selling σχήματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

  • Οι TINARIWEN στο Θέατρο Λυκαβηττού
    Οι TINARIWEN στο Θέατρο Λυκαβηττού

    Περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες μετά την ίδρυσή τους, οι περιπλανώμενοι μπλουζίστες της Σαχάρας Tinariwen έρχονται την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού.

  • Τα πρώτα ονόματα για το PLISSKËN FESTIVAL 2024
    Τα πρώτα ονόματα για το PLISSKËN FESTIVAL 2024

    Με headliners τους συναρπαστικούς post-punkers Viagra Boys (13/9) και τον πρωτοπόρο του emo rap Yung Lean (14/9) θα πραγματοποιηθεί το φετινό Plisskën Festival, στην ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων του οποίου συγκαταλέγονται ακόμη οι Slift, Los Bitchos, Parra for Cuva και Love Remain.

Also Read


Newsletter