02Οκτωβρίου2022

Τρίτη, 01 Αυγούστου 2017 14:43 Γράφτηκε από: 

Tο αναλυτικό πρόγραμμα του SARISTRA FESTIVAL στα Παλιά Βλαχάτα της Κεφαλονιάς

Το τριήμερο 4-6 Αυγούστου πραγματοποιείται το Saristra Festival 2017 στα Παλιά Βλαχάτα στη Σάμη της Κεφαλονιάς.

Δελτίο Τύπου

Saristra Festival 2017

Η μουσική γεννιέται μέσα απ’ τα ερείπια

[ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ FIX HELLAS]

Παρασκευή 4, Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Αυγούστου

Παλιά Βλαχάτα, Σάμη, Κεφαλονιά

PYE CORNER AUDIO (UK) // K. BHTA // LARRY GUS // ACID BABY JESUS // MONTERO // DROG_A_TEK // A VICTIM OF SOCIETY // THEODORE // PRINS OBI & THE DREAM WARRIORS // VAGINA LIPS // HAND & LEG // THE BONNIE NETTLES // BEDOUIN // DURY DAVA // BLUE LAGOON (dj set) // CHEVY (dj set) // MR. Z (dj set) // NOLO AREOLA (dj set) // ESPEEKAY (dj set) // DIMITRI PAPAIOANNOU (dj set) // PETER SLOVENLY (dj set) // ROUBIROUBIROUBI (dj set)

+

ART // ATHENS DIGITAL ARTS FESTIVAL // SCREENINGS // WORKSHOPS // YOGA // BEACH PARTIES

Σε ένα μαγικό σημείο, μόλις 3 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Σάμης, βρίσκεται το ημιορεινό χωριό των Παλιών Βλαχάτων, απόκοσμο και εγκαταλελειμμένο ύστερα από το σεισμό του 1953, με τα χαλάσματα να δίνουν την αίσθηση ότι ξεπήδησαν από σκηνικό του Game of Thrones ή από το σύμπαν του Tolkien. Μικρά σπιτάκια, χτισμένα σύμφωνα με την παραδοσιακή επτανησιακή αρχιτεκτονική, εκκλησίες, η κεντρική πλατεία του χωριού, αλλά και παλιές στέρνες, πέτρινοι ξυλόφουρνοι, τα παλιά χωμάτινα δρομάκια, είναι λίγα μόνο από όσα μπορεί να δει ο επισκέπτης σήμερα στα Παλιά Βλαχάτα.

Ένα χωριό που κάθε καλοκαίρι εδώ και πέντε χρόνια, αποκτά ξανά ζωή για 3 ημέρες και φιλοξενεί ένα από τα πιο πρωτοποριακά φεστιβάλ της ελληνικής μουσικής σκηνής, το Saristra Festival (Σαρίστρα είναι το ιστορικό όνομα της πλατείας του χωριού). Ένα πολύ ιδιαίτερο event με δωρεάν είσοδο και την υποστήριξη της FIX HELLAS που ανάμεσα στα – σαν κινηματογραφικό σκηνικό- χαλάσματα περιλαμβάνει συναυλίες, εκθέσεις, προβολές, διαλέξεις και πολλές ακόμα παράλληλες δράσεις. Πάνω από 10.000 επισκέπτες παρακολούθησαν τις 3 ημέρες της περυσινής διοργάνωσης και απόλαυσαν ονόματα όπως η Monika, o Παύλος Παυλίδης, ο Γιάννης Αγγελάκας, οι Planet of Zeus, οι She Past Away και πολλοί άλλοι.

Φέτος στην σκηνή του Saristra Festival θα ανέβουν ο σπουδαίος Βρετανός Pye Corner Audio - ένα από τα σημαντικότερα ονόματα της ευρωπαϊκής ηλεκτρονική σκηνής για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο Κ.Βήτα 22 χρόνια μετά την εμβληματική εμφάνιση των Στέρεο Νόβα στον Μακρύ Γιαλό, οι Acid Baby Jesus λίγο πριν φύγουν για ακόμα μια μεγάλη Ευρωπαϊκή περιοδεία, o ιδιοφυής Larry Gus με τα διαπιστευτήρια της DFA και ένα μοναδικό one man show, o ανερχόμενος Αυστραλός Montero με ένα πολύ ιδιαίτερο ήχο που μπλέκει την ψυχεδέλεια και το soft-rock, οι drog_a_tek για να εκτοξεύσουν την ηχητική καταιγίδα τους, οι A Victim Of Society με ένα από του σπουδαιότερους δίσκους της φετινή ελληνικής underground παραγωγής στις αποσκευές τους, οι Prins Obi & The Dream Warriors για ένα freak glam rock show που θα συζητηθεί, οι The Bonnie Nettles -μια από τις μεγαλύτερες φετινές εκπλήξεις της ελληνικής σκηνής που κρατούν ψηλά τη σημαία της psychedelic/garage σκηνής των 60's, ο Vagina Lips από τη Θεσσαλονίκη με έναν ξεσηκωτικό  shoe gaze/ rock & roll ήχο, οι Hand & Leg λίγο πριν την κυκλοφορία του πρώτου τους album στην Slovenly Recordings, οι νεοσύστατοι Πατρινοί Bedouin με με garage-pop αναφορές και ψυχωμένα live και οι Dury Dava που μπλέκουν την πανκ με την παραδοσιακή μουσική.

Τις βραδιές θα κλείσουν με dj set οι Chevy και Mr. Z (και οι δυο μέλη των Needless mobile party), ο Blue Lagoon που επιστρέφει στα πλατό του Saristra, ο Peter Slovenly της εμβληματικής αμερικάνικης δισκογραφικής Slovenly Recordings, ο Nolo Areola των Acid Baby Jesus και ο Espeekay που θα κλείσει το φεστιβάλ με party anthems μέχρι να βγει ο ήλιος.

Επίσης το Saristra Festival πηγαίνει και στην παραλία διοργανώνοντας δυο μεσημεριανά beach parties που θα αποτελέσουν σημείο συνάντησης των καλλιτεχνών και των επισκεπτών του. Ένα στο Acron Beach Bar -  τη νέα φετινή άφιξη στην παραλία της Αντισάμου - με τον Dimitri Papaioannou (Synch Festival, Σπίτι Cocktail Bar) στα decks και και ένα στο Acqua Bar στην παραλία Αλατιές με με την RoubiRoubiRoubi (Ρουμπίνη Σταγκουράκη) του Kosmos FM στα decks.

Στο εικαστικό κομμάτι το Saristra Festival πραγματοποιεί ένα άνοιγμα στα εικαστικά επιχειρώντας μια πρόσμειξη διαφορετικών μέσων, πολιτισμικών επιρροών και τοπικής φυσιογνωμίας. Στο μοναδικό και ιδιαίτερο χώρο του φεστιβάλ τα σπίτια των παλαιών Βλαχάτων αναβιώνουν, εμπνέουν και φιλοξενούν με τρόπο ενεργητικό. Ο δημιουργός εκφράζεται με αφορμή τον τόπο, αλλά και το ίδιο το έργο μεταμορφώνεται από το χώρο.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και στην 5η  διοργάνωσή του, το Saristra Festival δίνει έμφαση στην παρουσία του δημιουργού στη διαμόρφωση της δυναμικής του φεστιβάλ. Έτσι, προσκαλεί εννέα γυναίκες να παρουσιάσουν την τέχνη τους. Η φύση, ο άνθρωπος, ο μύθος, το όνειρο, η μνήμη και η φιλοξενία μεταφράζονται σε φωτογραφία, ζωγραφική, design, performance, εγκαταστάσεις και video. 

Η Αννα Βάσωφ με έδρα της τη Βιέννη θα παρουσιάσει το έργο Όποιος μπει θα πάρει ένα φιλί, το οποίο δημιουργήθηκε ειδικά για το Saristra Festival. Η Αμάλθεια Μενάγια με έδρα το Παρίσι, θα παρουσιάσει τη σειρά σχεδίων Your Biggest Fan. Η Αννέτα Σπανουδάκη μας συνδέει με την έννοια της φιλοξενίας μέσα από performance και εγκαταστάσεις. Η Ελεάννα Μπαλέση, εμπνέεται από τον χώρο και τον αναδιαμορφώνει με το έργο της Ανάκτηση. Η Έλλη Σκουρογιάννη με έδρα το Ρότερνταμ και καταγωγή την Κεφαλονιά, θα δώσει μία σύγχρονη performance τσίρκου το Σάββατο 5/8 στις 23:00.

Η Κατερίνα Μόμιτσα ή Κáte θα αναπλάσει τους πέτρινους τοίχους με την τέχνη του Ebru. H Loulou D’Aki, από τη Σουηδία, θα εκθέσει τη φωτογραφική σειρά Make A Wish, με εικόνες και όνειρα νέων που ζουν σε συνθήκες σύγκρουσης. Η Μαρία Καραθάνου αναλύσει την ανθρωπολογική διάσταση του μύθου. Και η Ρανιώ Σαρρή, νικήτρια του φετινού διαγωνισμού για δημιουργούς που ζουν στην Κεφαλονιά, θα παρουσιάσει το έργο της Αντινομία με αφετηρία το ομώνυμο ποίημα του Νίκου Καββαδία.

Το φεστιβάλ για τέταρτη χρονιά συνεργάζεται με το ADAF- ATHENS DIGITAL ARTS FESTIVAL και προβάλλει τις δουλειές 72 καλλιτεχνών μέσα από τέσσερα έργα με θεματικές PostNature, PostEarth και PostFuture.

Οι MAETA design & PENN design summer abroad program επισκέφθηκαν τον Ιούνιο του 2016 τα παλιά Βλαχάτα Σάμης και δημιούργησαν ένα φωτογραμμικό χάρτη του χωριού, ο οποίος θα παρουσιαστεί στη φετινή διοργάνωση.

Η FIX HELLAS, εγκαινιάζει φέτος σε ένα από τα σπίτια του χωριού «Το σπίτι της FIX», επιχειρώντας μια μικρή αναδρομή στα 150 χρόνια ζωής της πιο ιστορικής ελληνικής μπίρας.

Παράλληλα με τις εκθέσεις θα προβληθούν μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες. Το Screamin’ Jay Hawkins: I Put a Spell on Me του Νικόλα Τριανταφυλλίδη - Η ζωή και η μουσική καριέρα του εκκεντρικού μαύρου μπλουζίστα Screamin’ Jay Hawkins, δημιουργού του τραγουδιού «I put a spell on you», μέσα από αφηγήσεις του ιδίου, αλλά και επωνύμων καλλιτεχνών όπως οι Τζιμ Τζάρμους, Μπο Ντίντλεϊ, Έρικ Μπάρτον κ.ά. Η ταινία Lustlands των The Callas -  τέσσερις φίλες αφήνουν πίσω τους την ανεργία και την πόλη και παραθερίζουν σε ένα παραλιακό χωριό, βρίσκοντας ξανά φίλους και γνωστούς από το παρελθόν. Το Zero Star Hotel του Βασίλη Κεκάτου- Δύο άντρες μιλάνε μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Ένας από αυτούς είναι νεκρός.

Τέλος το WE’RE LOUD 2016: Ten Slovenly Days in Greece του Peter Menchetti - Ένα ντοκιμαντέρ για τη δεύτερη έκδοση του διεθνούς φεστιβάλ We’re Loud, μέσα από την πολιτική αναταραχή στην Τουρκία αλλά και την προσφυγική κρίση.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί μια πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας από το Σύλλογο Κατελιού (4/8), καθώς και μια ξενάγηση στο νυχτερινό ουρανό του Saristra Festival από τον Γεράσιμο Αρτελάρη (6/8). Το τριήμερο θα φιλοξενήσει επίσης, δύο σεμινάρια. Το ένα πρόκειται για κατασκευές με τσιμέντο από την Ερση Τσιαντζή (4 & 6/8) και το δεύτερο αφορά την τέχνη της ξυλογλυπτικής με τον ξυλότορνο από τον Κώστα Αννίκα Δευτεραίο (5/8).

Ενώ καθημερινά (στις 19.45) η Νίκη Χάγια, δασκάλα Hatha Yoga, θα σας βάλει στο μαγικό κήπο της Yoga μέσα από asanas που κάνουν ελαστικό το σώμα και το πνεύμα, ενώ το yogi challenge θα κορυφωθεί asanas ισορροπίας που περιλαμβάνουν…μπύρα.

Τέλος το Saristra Festival θέτει στο κέντρο του ενδιαφέροντός του το παιδί τόσο ως δημιουργό όσο και ως αποδέκτη της τέχνης. Τρία έργα παιδιών, της Μαρίας Πολλάτου, της Μυρτούς και τους Γεράσιμου Κοτσίφη, με θέμα τον εαυτό τους θα παρουσιαστούν τις τρεις νύχτες του Saristra. Τα έργα έγιναν στο Εργαστήρι Τέχνης Απωτυπώματα με υπεύθυνη τη Μαρίνα Στελλάτου.

Παράλληλα, ο σύλλογος Κατελιού θα  προσφέρει περιβαντολογική εκπαίδευση σε παιδιά την Παρασκευή 4/8 στις 19:30 και η ομάδα Τσιριμπίμ Τσιριμπόμ θα αφηγηθεί Κεφαλονίτικες ιστορίες τις επόμενες δύο μέρες στις 20:00. Τέλος ο Θίασος Σκιών Μελισσηνού θα διασκεδάσει τους μικρούς Σαριστραίους με το έργο Ο καραγκιόζης και η προστασία του περιβάλλοντος.

Παρασκευή 4/8

Ο K. Βήτα επιστρέφει στην Κεφαλονιά 22 χρόνια μετά από εκείνο το μαγικό βράδυ όπου οι Στέρεο Νόβα εκτόξευσαν αστερόσκονη στον Μακρύ Γιαλό, για ένα σετ που θα κάνει και τα δέντρα να χορέψουν. 

Οι drog_a_tek, είναι μία οπτικοακουστική κολεκτίβα που χρησιμοποιεί τον ηχητικό πόλεμο για να ελέγξει όλο το ηχητικό φάσμα. Σκοπός τους είναι να εξασφαλίσουν φιλική απρόσκοπτη πρόσβαση σε ρυθμικές ουτοπίες εμποδίζοντας τον αντίπαλο να αναπτυχθεί.

Ο Theodore είναι ένας σπουδαίος συνθέτης, performer και πολυοργανίστας. Σε μια ευρεία γκάμα ατμοσφαιρικής, ψυχεδελικής και ambient υπόστασης, ο ταλαντούχος αυτός μουσικός δίνει μια ιδιάζουσα, δική του ηλεκτρονική post-rock τεχνοτροπία και αντίληψη στη σύνθεση και υλοποίηση της μουσικής του, αφήνοντας ανοιχτές τις πόρτες στον κλασικό ρομαντισμό.

Οι Dury Dava είναι ένα νέο παράξενο και ανατρεπτικό μουσικό punk σχήμα με επιρροές από τη λαϊκή κουλτούρα και παράδοση. Ηλεκτρικά όργανα συναντούν την παραδοσιακή αλητεία δημιουργώντας ένα νέο μουσικό ιδίωμα.

Dj Set: Ο Chevy (κατά κόσμον Βασίλης Σεβδαλής) έχει εμφανιστεί στα σημαντικότερα bar, club και festival της χώρας και προωθεί με πάθος έναν ήχο που ξεκινάει από την ψηφιακή soul, το ηλεκτρονικό funk, τη νέο - disco και καταλήγει στην house και το techno. Αυτό τον καιρό “τρέχει” το Needless mobile party.

Dj Set: Ο Mr. Z (κατά κόσμον Ζώης Χαλκιόπουλος) είναι ενεργό μέλος του mobile party Needless, ραδιοφωνικός παραγωγός, ιδρυτής του παζαριού δίσκων, Μπιτ Παζάαρ, ενώ έχει κυκλοφορήσει και δυο προσωπικά album.

Σάββατο 5/8

Οι Acid Baby Jesus μια από τις σημαντικότερες ελληνικές underground μπάντες των τελευταίων ετών και μια από τις πιο αναγνωρίσιμες στο εξωτερικό -με μεγάλες περιοδείες σε Ευρώπη και Αμερική - έρχονται για πρώτη φορά στο Saristra Festival για να προσγειώσουν στη σκηνή του την οργιαστική τους ψυχεδέλεια, λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου τους album στην Fuzz Club Records.

Οι A Victim of Society ή αλλιώς το φασαριόζικο τρίο πλέον, που αποτύπωσε την ωμή ψυχεδελική του ενέργεια στο Freaktown, τον δίσκο που διεκδικεί τον τίτλο του πιο ζόρικου της φετινής χρονιάς.

Οι Prins Obi & The Dream Warriors είναι μια freak rock μπάντα με pop ευαισθησίες, που έρχεται στο Saristra Festival για να παίξει ένα μεγάλο μέρος του «The Age of Tourlou» (δεύτερο solo album του Prins Obi των Baby Guru).

Ο Vagina Lips είναι το σόλο project του Τζίμη Πολιούδη και έρχεται από την Θεσσαλονίκη με έναν ξεσηκωτικό  shoe gaze/ rock & roll ήχο με έντονες ποπ μελωδίες στα φωνητικά.

Οι νεοσύστατοι Bedouin γεννήθηκαν πριν μερικούς μήνες στην Πάτρα και ετοιμάζουν τα πρώτα τους κομμάτια με garage-pop αναφορές.

Dj Set: Ο Blue Lagoon είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας 'Κορμοράνος', υπεύθυνος για εκατοντάδες βράδια καλής διασκέδασης που έχει χαρίσει σε όλους εμάς και εσάς. Ως σολίστας DJ βρίσκεται συχνά πίσω από τα decks σοβαρότατων party εντός και εκτός Αθήνας.

Dj Set: O Peter Slovenly με το φορητό του πικάπ θα παίξει rock'n'roll βινύλια σε ένα από τα σπίτια του χωριού.

+BEACH PARTY στο Acron Beach Bar στην Αντίσαμο με τον Dimitri Papaioannou (Synch Festival, Σπίτι Cocktail Bar) στα decks.

Κυριακή 6/8

Ο Βρετανός Pye Corner Audio (κατά κόσμον Martin Jenkins) είναι ένας απ’ τους πλέον ανερχόμενους καλλιτέχνες της ηλεκτρονικής σκηνής της Ευρώπης έχοντας ήδη έναν πολύ δυνατό κατάλογο με κυκλοφορίες στην Ghost Box και την Type και remixes απ’ τον Mark Lanegan μέχρι τους Mogwai.

Μεγάλος λάτρης του John Carpenter και των horror film soundtracks των 70s, ο Jenkins χρησιμοποιεί τα αναλογικά synths για να φτιάξει μια ονειρική ατμόσφαιρα που πατάει ταυτόχρονα στην παράδοση των Tangerine Dream και το φουτουριστικό χαρακτήρα των Boards of Canada. Η σειρά Black Mill Tapes που έβγαλε στις αρχές της δεκαετίας έχει ήδη κλειδώσει τη θέση της στους καλύτερους δίσκους των 10s και πλέον κάθε νέα κυκλοφορία του γίνεται sold-out εν ριπή οφθαλμού. Έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ο Larry Gus, το electro pop freak με το punk attitude κυκλοφορεί τα άλμπουμ του στο κορυφαίο δισκογραφικό label των 00s, DFA - εταιρεία του James Murphy (LCD Soundsystem), ο ξένος τύπος χαρακτηρίζει τη μουσική του, εκτός από ηλεκτρονική, avant pop, bedroom pop, dance music that makes you think και έρχεται στο Saristra Festival ετοιμάζεται για να καβαλήσει κονσόλες και να κάνει το δικό του μοναδικό one man show.

O ανερχόμενος Αυστραλός Montero έχει έναν πολύ ιδιαίτερο ήχο που μπλέκει την ψυχεδέλεια και το soft-rock, κατάγεται από την Μελβούρνη και έρχεται στο Saristra λίγο πριν ξεκινήσει το πανευρωπαϊκό tour ως support στον Mac Demarco. Έχει ήδη έτοιμο τον πρώτο του δίσκο που θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2018, οποίος ηχογραφήθηκε στο στούντιο του Mark Ronson στο Λονδίνο με παραγωγή του Jay Watson των Tame Impala. Θα ανέβει στη σκηνή του Saristra πλαισιωμένος από μέλη των Acid Baby Jesus και The Voyage Limpid Sound.

Οι The Bonnie Nettles μια από τις μεγαλύτερες φετινές εκπλήξεις της ελληνικής σκηνής κρατούν ψηλά τη σημαία της psychedelic/garage σκηνής των 60's με επιρροές από τη Madchester σκηνή και δίνουν απολαυστικές συναυλίες.

Οι Hand & Leg ανήκουν στο roster της σπουδαίας αμερικανικής δισκογραφικής Slovenly, είναι ένα ντουέτο με post punk αλλά και riot grrrl καταβολές. Μια από τις σπάνιες εμφανίσεις τους λίγο πριν κυκλοφορήσουν το πρώτο τους άλμπουμ.

Dj Set: Ο Nolo Areola είναι μέλος των Acid Baby Jesus. Θα παίξει rock’n’roll και ποιος ξέρει τι άλλο.

Dj Set: Ο Espeekay θα κλείσει πανηγυρικά το φετινό Saristra με party anthems μέχρι να ξημερώσει.

+BEACH PARTY (powered by FIX Hellas) στο Acqua στην παραλία Αλατιές με την RoubiRoubiRoubi (Ρουμπίνη Σταγκουράκη) του Kosmos FM στα decks.

www.saristrafestival.gr

www.facebook.com/SaristraFestival

Η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ FIX HELLAS

ΧΟΡΗΓΟΙ: COSMOTE // LIDL // AEGEAN AIRLINES // IONION P. LINES //PILAVAS // RED BULL // PRETTY ME //PANAGIOTOPOULOS TIPOGRAFIA // PAPERGO // KEFALONIA FISHERIES // KEFALONIAN LINES // SAE // ΑΦΟΙ ΣΤΕΦΑΤΟΥ // ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

—————————————————————————————

Πρόσβαση στο Νησί

Με πλοίο

Η Κεφαλονιά έχει 4 λιμάνια που την συνδέουν με την Ηπειρωτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου.

Κυλλήνη – Πόρος (Με τα πλοία της Kefalonian Lines www.kefalonianlines.com)

Αστακός – Σάμη (Με τα πλοία της Ionion Pelagos, www.ionionpelagos.com)

Νυδρί Λευκάδας – Φισκάρδο  (Με τα πλοία της Ionion Pelagos, www.ionionpelagos.com)

Άγιος Νικόλαος Ζακύνθου - Πεσσάδα Κεφαλονιάς (Με τα πλοία της Ionion Pelagos, www.ionionpelagos.com)

Με ΚΤΕΛ

Από Αθήνα και Πάτρα, συνδέονται τοπικά με όλες τις περιοχές της Κεφαλονιάς

τηλ. Αθήνας 210 51 50 785

τηλ. Πάτρας 2610 623 888

τηλ. Αργοστολίου 26710 23952 και 22281

τηλ. Σάμης 26710 22024

Με αεροπλάνο

Με καθημερινά δρομολόγια της Aegean Airlines Tηλ. 801 11 20000

Διαμονή

Αναζητήστε ξενοδοχεία και δωμάτια στην περιοχή Σάμης και Αγίας Ευφημίας.

Επίσης το Saristra Festival, σε συνεργασία με το κάμπινγκ Karavomilos Beach που βρίσκεται πολύ κοντά στον χώρο του φεστιβάλ, εξασφάλισε για τους επισκέπτες του 15% έκπτωση κατά τη διάρκεια της διαμονής τους εκεί

http://www.camping-karavomilos.gr/gr/

Υπεύθυνος Επικοινωνίας, Φώτης Βαλλάτος | mob. +30 6932 457993 | fvallatos@gmail.comE-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter