28Μαρτίου2024

Τρίτη, 30 Μαΐου 2017 13:40 Γράφτηκε από: 

Οι SANCTUARY επιστρέφουν στο Gagarin 205

Οι Sanctuary του Warrel Dane επιστρέφουν την Παρασκευή 21 Ιουλίου στην Αθήνα και το Gagarin 205.

Δελτίο Τύπου

SANCTUARY

ΑΘΗΝΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  21 ΙΟΥΛΙΟΥ: GAGARIN 205

Special Guests:

Diviner

LET HISTORY UNFOLD!

Οι Sanctuary είναι η επιτομή του US metal. Του εκπληκτικού αυτού μουσικού υβριδίου που χαρακτηρίζεται από τη μελωδία και το λυρισμό του κλασικού heavy metal, την ορμή του thrash, το τεχνικό παίξιμο και τα εκφραστικά, θεατρικά φωνητικά που στην περίπτωση του αινιγματικού Warrel Dane βρίσκουν τον απόλυτο εκφραστή τους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι με το πέρασμα των ετών το συγκρότημα έχει αποκτήσει μυθικό status στις τάξεις των οπαδών και τα albums τους λατρεύονται σαν ευαγγέλια.

Το Seattle, στο βορειοδυτικό άκρο των ΗΠΑ, στα μέσα της δεκαετίας του 1980 ήταν αναμφισβήτητα μία από τις κοιτίδες  του heavy metal. Εκεί δημιουργήθηκαν οι Queensrÿche, οι Metal Church, οι Fifth Angel, οι Heir Apparent, εκεί λοιπόν και οι κιθαρίστες / ξαδέρφια Lenny Rutledge και Sean Blosl δημιούργησαν τους Sanctuary μαζί με τον μπασίστα Jim Sheppard, τον drummer Dave Budbill και το τραγουδιστή Warrel Dane με το πρώτο τους album, σε παραγωγή Dave Mustaine (Megadeth), να κυκλοφορεί το 1987 με τίτλο “Refuge Denied”.

Ο δίσκος αυτός θεωρείται ως μία από τις σπουδαιότερες κυκλοφορίες της δεκαετίας του ’80 παρουσιάζοντας ένα σχήμα με ξεχωριστή αισθητική και ξεκάθαρο μουσικό όραμα το οποίο και τελειοποίησαν στην επόμενη κυκλοφορία τους, το ανεπανάληπτο “Into the Mirror Black” (1990). Ένα πραγματικό έργο τέχνης που είχε όλα τα φόντα ώστε να αποτελέσει «οδηγό», να δείξει το δρόμο που θα μπορούσε να ακολουθήσει αυτή η μουσική στη νέα δεκαετία.

Δυστυχώς, όμως, η αλλαγή του τοπίου στη δισκογραφία την εποχή εκείνη, ανάγκασε το συγκρότημα να διαλυθεί αφήνοντας πίσω του μία σπουδαία παρακαταθήκη. Οι Rutledge / Blosl / Budbill αποχώρησαν από τη μουσική σκηνή, ενώ οι Dane / Sheppard δημιούργησαν τους Nevermore, ένα από τα πιο συναρπαστικά metal σύνολα της τελευταίας 20ετίας, με τους οποίους και διέπρεψαν. 

Το 2010 οι σχέσεις του Dane με τον Rutledge αποκαταστάθηκαν και ο δίσκος “Τhe Year the Sun Died” που κυκλοφόρησε το 2014 επισφράγισε την επιστροφή του σχήματος στη σκηνή.

Πριν από μερικούς μήνες κυκλοφόρησε το album των Sanctuary “Inception” το οποίο δεν περιέχει καινούριο υλικό, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για τις πρώτες ηχογραφήσεις του συγκροτήματος που έγιναν στα μέσα της δεκαετίας του ’80. Ορισμένα από αυτά τα τραγούδια κυκλοφόρησαν αργότερα σε διαφορετικές εκτελέσεις, ενώ κάποια άλλα εμφανίζονται για πρώτη φορά σε επίσημη κυκλοφορία του συγκροτήματος.

Την Παρασκευή 21 Ιουλίου, οι Sanctuary επισκέπτονται για μία ακόμα φορά την Ελλάδα και υπόσχονται ένα show που θα αποτελέσει μάθημα ιστορίας αμερικάνικου metal, μία συναυλία  το στίγμα της οποίας δύσκολα θα ξεχαστεί. Arise & Purify!

Τη συναυλία της Αθήνας θα ανοίξουν οι Diviner. To σχήμα αποτελείται από πασίγνωστους Έλληνες μουσικούς όπως ο  τραγουδιστής Γιάννης Παπανικολάου (Rock ‘n’ Roll Children, ex- InnerWish) ο κιθαρίστας Γιώργος Μαρούλης (4Bitten), o μπασίστας Ηρακλής Μπουζιώτης (SixForNinE) και ο drummer Φραγκίσκος Σαμοΐλης (InnerWish). O δίσκος τους “Fallen Empires” κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό και απολαμβάνει θερμότατης υποδοχής από το κοινό.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

Public, Metal Era, No Remorse Records, Reload Stores και Monsterville.

On-line: www.viva.gr

Τιμή εισιτηρίου: 22 ευρώ (Τα πρώτα 200 εισιτήρια) - 25 ευρώ (Υπόλοιπη προπώληση & ταμείο)



E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Ο JAMES ARTHUR για πρώτη φορά στην Αθήνα
    Ο JAMES ARTHUR για πρώτη φορά στην Αθήνα

    Ο Βρετανός σταρ James Arthur έρχεται την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου για πρώτη φορά στην Αθήνα, ανεβαίνοντας στο Θέατρο Λυκαβηττού με όλες τις επιτυχίες της καριέρας του.

  • Οι PINK MARTINI στα ROCKWAVE NIGHTS στον Λυκαβηττό
    Οι PINK MARTINI στα ROCKWAVE NIGHTS στον Λυκαβηττό

    Το πολυμελές σχήμα των Pink Martini με τη σαγηνευτική China Forbes στα φωνητικά, έρχεται τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στα Rockwave Nights στο Θέατρο Λυκαβηττού, για να ξυπνήσει μνήμες από την εκρηκτική βραδιά του 2008 και να επιβεβαιώσει γιατί εξακολουθεί να είναι ένα από τα best-selling σχήματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

  • Οι TINARIWEN στο Θέατρο Λυκαβηττού
    Οι TINARIWEN στο Θέατρο Λυκαβηττού

    Περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες μετά την ίδρυσή τους, οι περιπλανώμενοι μπλουζίστες της Σαχάρας Tinariwen έρχονται την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού.

  • Τα πρώτα ονόματα για το PLISSKËN FESTIVAL 2024
    Τα πρώτα ονόματα για το PLISSKËN FESTIVAL 2024

    Με headliners τους συναρπαστικούς post-punkers Viagra Boys (13/9) και τον πρωτοπόρο του emo rap Yung Lean (14/9) θα πραγματοποιηθεί το φετινό Plisskën Festival, στην ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων του οποίου συγκαταλέγονται ακόμη οι Slift, Los Bitchos, Parra for Cuva και Love Remain.

  • Οι THE SUBWAYS στο RELEASE ATHENS
    Οι THE SUBWAYS στο RELEASE ATHENS

    Έχοντας χαρακτηριστεί ως “το πιο σέξι ροκ εν ρολ γκρουπ των τελευταίων ετών”, οι The Subways θα βρεθούν στο πλευρό των Offspring, την Κυριακή 9 Ιουνίου στο Release Athens στην Πλατεία Νερού.

Also Read

  • Έφυγε από τη ζωή ο WARREL DANE

    Μεγάλη απώλεια αυτή του Warrel Dane, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών μετά από καρδιακή προσβολή, κατά τη διάρκεια παραμονής του στο São Paulo της Βραζιλίας, όπου δούλευε πάνω στο 2ο σόλο άλμπουμ του.

  • Ανταπόκριση: SANCTUARY w/ Diviner @ Gagarin 205

    Αυλαία στις ανταποκρίσεις της φετινής σεζόν, με την επιστροφή των Sanctuary στο Gagarin, μπροστά σε ένα ολιγάριθμο – 21η Ιούλη γαρ - αλλά ιδιαίτερα φανατικό κοινό.

  • Οι ώρες εμφάνισης για τη συναυλία των SANCTUARY στο Gagarin

    Ανακοινώθηκαν οι ώρες εμφάνισης για τη συναυλία των Sanctuary με τους Diviner, την Παρασκευή 21 Ιουλίου στο Gagarin 205.

  • The SANCTUARY Mixtape

    Η δισκογραφική επιστροφή των SANCTUARY το 2014 με το “The Year the Sun Died”, προκάλεσε κύματα ενθουσιασμού στους απανταχού fans του U.S. metal, τόσο λόγω της επαναδραστηριοποίησης μιας σημαντικότατης μπάντας μετά από δύο δεκαετίες, όσο και γιατί το άλμπουμ αυτό καθεαυτό είναι ίσως το πιο ολοκληρωμένο στην έως τώρα πορεία τους.

  • To line-up του 6ου ROCK MUSIC FESTIVAL στη Λάρισα

    Το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Απριλίου πραγματοποιείται το 6ο Rock Music Festival στο Stage Club της Λάρισας.


Newsletter