18Απριλίου2024

Δευτέρα, 02 Μαΐου 2016 20:43 Γράφτηκε από: 

Οι MOON DUO live στο Μύλος Club

Οι Moon Duo επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη και εμφανίζονται την Κυριακή 5 Ιουνίου στο Μύλος Club. Μαζί τους, οι Mechanimal και οι Beyond the Blackout.

Δελτίο Τύπου

A Moden Motorik* Day with Moon Duo, Mechanimal & Beyond The Blackout

*The name perhaps derives from the repetitive yet forward-flowing feel of the rhythm, which has been compared to the experience of driving on a motorway..

Εισιτήρια early bird των 12 ευρώ είναι διαθέσιμα σε κάθε σημείο προπώλησης* και συνεχίζεται με 14 ευρώ μετά την εξάντλησή τους. Στην είσοδο τα εισιτήρια θα κοστίζουν 17 ευρώ.

*Σημεία Προπώλησης είναι το Stereodisc Record Shop, Λωτός και TicketHouse (Musicland -2310264880).

MOON DUO (US) 

Οι Moon Duo δημιουργήθηκαν το 2009 στο San Francisco από το ζεύγος των Ripley Johnson (Wooden Shjips) και Sanae Yamada.

Από τις πρώτες τους κυκλοφορίες κατάφεραν να συνδυάσουν ιδανικά το φουτουριστικό synth/punk των Suicide και Silver Apples με το fuzz του Αμερικάνικου rock n roll, μορφοποιώντας το δικό τους ιδιότυπο psych/space rock. H συνέχεια με τις κυκλοφορίες των albums “Mazes”, και “Circles” κατέστησε τους Moon Duo ως ένα από τα πλέον πρωτοπόρα σχήματα της νέας αστικής ψυχεδελικής σκηνής.

Την άνοιξη του 2015, ο τελευταίος τους δίσκος, “Shadow of The Sun” - και πάλι στη Sacred Bones - ήρθε να επιβεβαιώσει τη σταθερή προσήλωση τους στην χρήση ζωντανών ντραμς, αφού η μπαγκέτα του John Jeffrey συνεχίζει να υπηρετεί όχι το ίδιο εμμονικά την γνώριμη krautrockικών καταβολών ρυθμονομία του ντουέτου, επιτρέποντας να αναδυθούν αχαρτογράφητες μέχρι πρότινος επιρροές στον ηλεκτρισμένο ήχο του – proto-punk, new wave μέχρι horror film - καθιστώντας το Shadow of The Sun ίσως τον πιο χορευτικό δίσκο τους.

Οι αναρίθμητες περιοδείες τους και η ικανότητά τους να προσαρμόζουν τα live τους εξίσου καλά είτε πρόκειται για ένα μεγάλο φεστιβάλ είτε για ένα υπόγειο club τους έχουν κάνει πλέον περιζήτητους στις live σκηνές ανά τον πλανήτη. Η εμφάνιση τους στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 5 Ιουνίου, είναι στο πλαίσιο της επερχόμενης Ευρωπαϊκής τους περιοδείας όπου θα παρουσιάσουν μεταξύ άλλων και υλικό από το νέο τους δίσκο που αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του χρόνου.

MECHANIMAL (GR)

Aν κάποιος έπρεπε να περιγράψει τους Mechanimal με μια μόνο αναφορά σε ένα μουσικό είδος, τότε το drone ‘n’ roll, μια ονομασία που τα ίδια τα μέλη δίνουν στη μουσική τους, ταιριάζει απόλυτα: ένα εκρηκτικό μείγμα industrial ήχων και krautrock ρυθμού το οποίο διαπερνά ένα shoegazing κιθαριστικό τείχος και διατρέχει τις μουσικές ιστορίες του σχήματος.

Το τρίτο τους άλμπουμ «ΔΠΔ» ηχογραφήθηκε με σκοπό να σβήσει τα γεγονότα ενός έντονου και δύσκολου παρελθόντος και να επικεντρωθεί στη φύση ως μέσο απόδρασης από τη σύγχρονη κατάθλιψη της αστικής ζωής. Τα νέα κομμάτια με γυναικεία φωνητικά την Ελένη Τζαβάρα (πρώην Film, Etten) αιχμαλωτίζουν το μυστήριο που βρίσκεται κάτω από την ήσυχη ζωή πέρα από την πόλη.

Το υβριδικό μουσικό blend των Mechanimal σχηματίζει τώρα μια διαφορετική προοπτική η οποία αγκαλιάζει την ιδιομορφία και την ατμόσφαιρα των ονειρικών τοπίων γύρω από την Αθήνα. Η αποτύπωση αυτών των σιωπηλών τοπίων σε έναν εννοιολογικό ήχο, αποκάλυψε μια νέα διαδικασία, η οποία βοήθησε το συγκρότημα να μετατρέψει το όραμα του σε ένα απτό μέσο.

Το «ΔΠΔ» είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Έλληνα καλλιτέχνη, ζωγράφου και μακροχρόνιου φίλου του συγκροτήματος, Nicholas Liber (1956-2013) και κυκλοφορεί σε λευκό βινύλιο και digital album από την Inner Ear.

BEYOND THE BLACKOUT (GR)

Motorik ρυθμοί, drones, κολλημένες μπασογραμμές, punk ξεσπάσματα: καλώς ήρθατε στο θορυβώδες, φρικαριστικό σύμπαν των Beyond the Blackout. Οι τέσσερις ψυχεδελορόκερ από τη Θεσσαλονίκη γνωρίζουν πώς να εξελίσσουν τα μινιμαλιστικά τους θέματα σε μια ατμόσφαιρα που σε υποβάλλει και ταυτόχρονα σε απογειώνει.

Οι κιθάρες τους περνάνε μέσα από αμέτρητα distortion και σιγουρα στην καρδιά αυτού του σύμπαντος χτυπάει κάτι αληθινό.



E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox
    Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox

    Οι Ιταλοί εκπρόσωποι της indie/post-punk/shoegaze σκηνής Grigio Scarlatto και οι Βέλγοι 2Phoques που μιξάρουν scream φωνητικά με electro/post-rock ήχους, έρχονται αυτό το Σάββατο (20/4) στο BlackBox Studio.

  • Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL
    Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL

    Ηγούμενοι του νέου ρεύματος συγκροτημάτων που δημιουργούν το μέλλον της metal μουσικής, οι Loathe έρχονται για την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στο Ejekt Festival μαζί τους με τους Korn και τους Spiritbox, ενώ στη σκηνή του ΟΑΚΑ θα βρεθούν και οι Planet of Zeus, έχοντας ανοίξει τον δρόμο στη σύγχρονη ροκ σκηνή της χώρας.

  • Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue
    Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue

    Το sold out είχε ήδη ανακοινωθεί εδώ και μέρες και το καινούριο άλμπουμ μετρούσε μόλις 24 ώρες ζωής. Καλύτερο μέρος για να βρεθείς Σάββατο βράδυ στην Αθήνα, δεν υπήρχε.

  • Οι JAMES για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα
    Οι JAMES για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα

    Έχοντας αφήσει εποχή στη βρετανική μουσική σκηνή με τη μακρόχρονη και πολυσχιδή καριέρα τους, οι James έρχονται την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Γης και την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού, επιβεβαιώνοντας τη σχέση λατρείας που έχουν αναπτύξει με το ελληνικό κοινό.

  • Ανταπόκριση: EMPEROR w/ Lucifer’s Child @ Floyd Live Music Venue
    Ανταπόκριση: EMPEROR w/ Lucifer’s Child @ Floyd Live Music Venue

    Από την ώρα που είχε ανακοινωθεί αυτή εδώ η συναυλία (έναν χρόνο πριν είχαν γίνει τα αποκαλυπτήρια), το καλεντάρι είχε μια βαθιά μαύρη κουκκίδα, που περίμενε καρτερικά να σβήσει.

Also Read


Newsletter