02Αυγούστου2021

Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2015 13:58 Γράφτηκε από: 

Οι SOFT MOON επιστρέφουν στην Ελλάδα

Οι Αμερικανοί post-punkers Soft Moon επιστρέφουν την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα, για μία και μοναδική συναυλία στο Κύτταρο Live Club. Μαζί τους, οι Gioumourtzina.

Δελτίο Τύπου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

THE SOFT MOON

Μετά τη συγκλονιστική τους εμφάνιση στο Plissken Festival 2014 οι Soft Moon επιστρέφουν στην Αθήνα για τη δική τους “post-punk γιορτή” στο Κύτταρο στις 11 Σεπτεμβρίου 2015. Το live τους θα ανοίξουν οι Gioumourtzina, ένα από τα πιο συναρπαστικά εγχώρια σχήματα για τη χρονιά που διανύουμε.

Η προπώληση ξεκινάει από τα 15 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 18 ευρώ. Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 20 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: τηλεφωνικά στο 11876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Ιανός, Seven Spots, Reload, Media Markt και το www.viva.gr

THE SOFT MOON

Οι Soft Moon αποτελούν το προσωπικό μουσικό σχήμα του Luis Vasquez από το Oakland της Καλιφόρνια. Ο Luis Vasquez δεν είχε ποτέ σκοπό του η μουσική των Soft Moon να φτάσει σε δημόσιο ακροατήριο. Η μουσική άλλωστε για τον ίδιο ήταν πάντα περισσότερο μια μορφή αυτοπραγμάτωσης παρά δημόσιας έκφρασης.

Ωστόσο, οι ήχοι που ηχογράφουσε χρόνια βρήκαν διέξοδο το 2010 στο κλασσικό πια ομώνυμο LP μέσω της περίφημης Captured Tracks. Οι κριτικές υπήρξαν διθυραμβικές για τον τρόπο που οι ηχότοποι λήθης και άγονης γης του Vasquez ακούγονταν ως μία συναρπαστική πρόταση εκτός των στεγανών του dark wave και του post punk.

Η ανταπόκριση έδωσε στον Vasquez το έναυσμα να κυκλοφορήσει άλλα δύο album μέχρι και σήμερα (“Zeros” και “Deeper”) με το πιο πρόσφατο να τοποθετεί τους Soft Moon στην πρώτη γραμμή της αναβίωσης των dark wave, electropunk άλλα και EBM ήχων.

Website // www.thesoftmoon.com

Facebook // www.facebook.com/thesoftmoon

Twitter // www.twitter.com/thesoftmoon

Instagram // www.instagram.com/the_soft_moon

Record Label // www.capturedtracks.com

GIOUMOURTZINA

Οι Gioumourtzina είναι ένα μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε το Μάιο του 2014 στη Θεσσαλονίκη από τους Ανέστη Νείρο (synths/drum machines/φωνή) και Γιάννη Τσελίκα (ηλ. μπάσο). Όλα ξεκίνησαν ένα μήνα νωρίτερα, όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά με σκοπό τη δημιουργία ενός Post/Electronica/Shoegaze σχήματος, παίζοντας κομμάτια που είχε ήδη συνθέσει ο Ανέστης.

Μετά από μια σειρά αποτυχημένων προσπαθειών εύρεσης των κατάλληλων μουσικών, που θα στελέχωναν αυτό το εγχείρημα, αποφάσισαν να ξεκινήσουν ως ντουέτο κάτι νέο, ευέλικτο και περισσότερο minimal, που θα συνδύαζε τα τελείως διαφορετικά μουσικά ακούσματά τους. Σύντομα τα νέα τους κομμάτια τράβηξαν την προσοχή και πήραν αρκετά air plays σε ιντερνετικά, αλλά και FM, ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας. Μέσα στο 2015 αναμένεται η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά.

Soundcloud // https://soundcloud.com/gioumourtzina

Facebook // https://www.facebook.com/Gioumourtzina/

Youtube // https://www.youtube.com/channel/UCDqDk_UTAmC2wbNH8SV8z-Q

Various // http://gioumourtzinagrafikdizine.tumblr.com/E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter