22Οκτωβρίου2021

Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015 12:29 Γράφτηκε από: 

Oι CYANNA MERCURY στον Κινηματογράφο Τριανόν

Μετά από τις συναυλίες τους στο πλευρό των Raveonettes και λίγο πριν την κυκλοφορία του δισκογραφικού τους ντεμπούτου, οι Cyanna Mercury εμφανίζονται την Παρασκευή 20 Μαρτίου στον Κινηματογράφο Τριανόν. Το live ανοίγει ο Lumiere.

Δελτίο Τύπου

Η TRAILBLAZER RECORDS ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ:

CYANNA MERCURY in concert

Special guest: LUMIERE

Κινηματογράφος Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 – ΗΣΑΠ “Βικτώρια”)

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Πόρτες: 21:00 - Έναρξη: 22:00 - Είσοδος: 5 ευρώ

Στα πρόθυρα της κυκλοφορίας του πρώτου τους album “Archetypes” (φθινόπωρο 2015) και λίγο καιρό μετά τις δύο εντυπωσιακές εμφανίσεις με τους The Raveonettes σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι overall psychedelic rockers, Cyanna Mercury πραγματοποιoύν στις 20 Μαρτίου την πρώτη headline εμφάνισή τους επί Αθηναϊκού εδάφους στη σκηνή του Κινηματογράφου Τριανόν.

Με πληθώρα επιρροών από το δυτικό psych και τις blues ρίζες, μέχρι την ελληνική παράδοση και τις ανατολίτικες αναφορές, ο όρος “ψυχεδελικό rock” είναι η βάση, αλλά δεν ορίζει απόλυτα, τον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα των νέων τους ηχογραφήσεων. Χαρακτηριστικό δείγμα του ήχου της νεοσύστατης μπάντας δώθηκε το καλοκαίρι του 2014, με την κυκλοφορία του 2-track single “Ode To The Absent Father” (https://cyannamercury.bandcamp.com), καθώς και με το live video “Nothing We Can Do” (https://vimeo.com/103987666), από την ζωντανή εμφάνιση τους στη μουσική εκπομπή Mezzo Voce TV της Γαλλικής τηλεόρασης.

Οι ζωντανές εμφανίσεις των Cyanna Mercury αποσκοπούν στην δημιουργία κατανυκτικού κλίματος με την συγκεκριμένη, στον ιδιαίτερο χώρο του Κινηματογράφου Τριανόν, να αποτελεί ευκαιρία για τους θεατές να απολαύσουν το πλήρες ψυχεδελικό εύρος του ήχου τους. Η σημειολογία της ισημερίας (20 Μαρτίου), όπως και της ολικής έκλειψης Ηλίου που τυχαίνει την ίδια μέρα, συμπληρώνουν ιδανικά τις προϋποθέσεις για ένα μοναδικό σκηνικό.

Την εμφάνιση τους θα υποστηρίξει το νεοσύστατο project του Lumiere (https://www.facebook.com/musicoflumiere). Nυχτερινή μουσική για πιάνο και έγχορδα σε σύνθεση και ενορχήστρωση του Θανάση Χριστοδούλου (πρώην Lumiere Brother), που παίρνει την τελική και πιο αστική του μορφή υπό την καθοδήγηση της ομάδας παραγωγής των Αθηναϊκών labels Just Gazing Records και Front Yard (https://soundcloud.com/just-gazing/lumiere).

 (Στο χώρο της συναυλίας θα είναι διαθέσιμη συλλεκτική κασσέτα και t-shirts Cyanna Mercury σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων)

LINKS:

• www.cyannamercury.com

• www.facebook.com/CyannaMercury

• www.lumierebrother.com

• www.facebook.com/musicoflumiere

• www.facebook.com/Trailblazerrecords

• www.trianon.gr

• www.facebook.com/cinetrianon

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

• Trailblazer Records: trailblazer.recs@gmail.com / +30 694 81 82 236 (Δημήτρης Κότσης)

• Κινηματογράφος Τριανόν: leo@trianon.gr / 210 82 15 469

* Θυμόμαστε την ανταπόκριση του i-JUKEBOX.gr από τη συναυλία των Raveonettes με τους Cyanna Mercury στο Gagarin 205.E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter