19Απριλίου2024

Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013 11:34 Γράφτηκε από: 

O GUTS στο Block 33! Με την υποστήριξη του i-jukebox.gr!

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, η Θεσσαλονίκη υποδέχεται τον Guts στο Block 33, με opening acts τούς Savaves, Kill Emil και DJ Kougios.

Δελτίο Τύπου

GUTS Live

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

BLOCK33

Guts (FR)

Opening Act: Savages (HU) + Kill Emil (GR) + Dj Kougios (GR)

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Block33

Προπώληση: 10€

Ταμείο: 12€

Σημεία Προπώλησης:

- Stereodisc Record Shop: Αριστοτέλους 04, Τ: 2310 262912

- Rover Bar: Σαλαμίνος 06, Λαδάδικα, Τ: 2310 544304

- Ticket House - Musicland: Μητροπόλεως 102, Τ: 2310 264880

- Lotus Record Shop: Σκρα 07, Τ: 2310 260776

- Propaganda Rollin CO.: Ισαύρων 07, Τ: 231 4012735

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00

Η συναυλία ξεκινά στις 22.00

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ I-JUKEBOX.GR

To Block 33 και η Lovelight Productions παρουσιάζουν τον φοβερό και τρομερό Guts. Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου η Θεσσαλονίκη υποδέχεται τον εξαιρετικό μουσικό που έχει ξεσηκώσει με το εκκεντρικό ταλέντο του χιλιάδες μουσικόφιλους ανά την υφήλιο!

Όταν η μητέρα του Guts αποφάσισε να χαρίζει δίσκους στον γιό της, κάθε φορά που έφερνε καλούς βαθμούς από το σχολείο, σίγουρα δε μπορούσε να φανταστεί ότι η ίδια άνοιγε μια άλλη, τελείως διαφορετική, πόρτα στο μέλλον του γιου της. Το πάθος κι η λατρεία που απέκτησε ο Guts για τη μουσική χτίστηκε βινύλιο στο βινύλιο όλα τα σχολικά του χρόνια ταξιδεύοντας στα διάφορα μονοπάτια της μουσικής και των ειδών της.

Ήδη από την εφηβεία είχε στραφεί στο Hip Hop κι ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη στάθηκε πραγματική αποκάλυψη για τον ίδιο. Η δυναμική της πόλης τον παρέσυρε και ήρθε σε επαφή με τους ήχους της περίφημης παλιάς σχολής της Ανατολικής Aκτής και με καλλιτέχνες όπως KRS ONE, EPMD, Eric B. and Rakim κι ασφαλώς τους σπουδαίους Public Enemy.

Ξεκίνησε ως DJ και beatmaker ενώ παράλληλα συμμετείχε σε μια Funky μπάντα με το όνομα Alliance Ethnik που σχηματίστηκε το 1990. Οι φρέσκοι και πιασάρικοι ήχοι τους έγιναν μεγάλη επιτυχία, με τον Guts να δημιουργεί το ένα funk hit μετά το άλλο.

Η κυκλοφορία του “Fat Come Back”, το 1998 δε μπόρεσε να ακολουθήσει την προηγούμενη επιτυχία και οδήγησε στη διάλυσή τους. Έτσι, καθώς έκλειναν τα 90’s, έρχεται σε επαφή με εκπροσώπους της γαλλικής Rap όπως οι Svinkels, the Rieurs, the Sages Po και πάνω από όλα ο Big Red.

Ο Big Red τον έφερε σε επαφή με την Τζαμάικα. Το νησί του πήρε το μυαλό, ξεκίνησε συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως Anthony B, Michael Rose, Sugar Minott κ.α., οδηγήθηκε σε νέα μουσικά μονοπάτια και ταξίδεψε στη Σενεγάλη για να μάθει νέες μουσικές συνταγές στα studio του Youssou N’Dour.

Το 2007 ο Guts εγκαταλείπει το Παρίσι και μεταφέρει την έδρα του στην Ίμπιζα, όπου καταπιάστηκε με τη δημιουργία του πρώτου solo album του με τίτλο, “Guts le Bienheureux”. Μια υπέροχη instrumental δημιουργία γεμάτη ενέργεια που του έδωσε διεθνή προσοχή, κυρίως λόγω της εξαιρετικής διασκευής του “And The Leaving Is Easy” και των mariachi brass riffs.

Το επόμενο βήμα ήταν η ίδρυση της δικής του εταιρίας παραγωγής με τίτλο “Pura Vida” με την οποία κυκλοφόρησε και το δεύτερο άλμπουμ του, “Freedom” [2009]. Με αυτόν τον διπλό δίσκο o Guts απέδειξε ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχουν όρια στην έμπνευσή του. Αφήνοντας πίσω τα κλασσικά μονοπάτια της Soul, Funk και Jazz, έδωσε μια πανοραμική εικόνα της μουσικής του με επιρροές από την Ανατολική Ευρώπη αλλά κι από την πατρίδα του, τη Γαλλία.

Το 2011 κυκλοφορεί το EP “Rage Against My Computer” και την επόμενη χρονιά το περίφημο πια “Paradise For All”. Χωρίς να επαναλαμβάνεται, δημιούργησε ένα απίστευτο καλειδοσκόπιο αισθημάτων, αισθήσεων και μοναδικών ατμοσφαιρών. Ζουμεροί ρυθμοί, δόσεις από τις περίφημες ιταλικές γκανγκστερικές ταινίες των 70s και γνήσιο Hip-Hop γεμάτο tra-fat beats, καθώς μελαγχολικές μελωδίες και νοσταλγικοί ήχοι από πιάνο ενώνονται τέλεια με χαρούμενα Reggae - Soul ρυθμούς και συνθέτουν το μεγαλείο του συγκεκριμένου album. Φέτος κυκλοφόρησε μαζί με τον Mambo τη συλλογή “Beach Diggin”, κομμάτια της οποίας θα μας παρουσιάσει.

O Guts παρέα με τους Savages (HU), Kill Emil (GR) και Dj Kougio (GR) εμφανίζονται την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στο Block 33 και υπόσχονται να μας χαρίσουν μια βραδιά γεμάτη χορό!

*********

Δισκογραφία Guts: Beach Diggin’ [2013], Paradise For All [2012], Freedom [2009], Le Bienheureux [2007]

Links:

http://analoglife1.tumblr.com/

https://www.facebook.com/GutsOfficial?fref=ts

http://www.youtube.com/GutsOfficial

https://soundcloud.com/guts

*********

Block 33, Πολυχώρος Πολιτισμού

26ης Οκτωβρίου 33, περιοχή Σφαγεία

T: 2310533533 || www.block33.gr || info@block33.gr 



E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ
    Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ

    Το AthensRocks υποδέχεται το Σάββατο 27 Ιουλίου τους Spiritualized, The Armed και Πεθαίνουν στο Τέλος, οι οποίοι μαζί με τους headliners Queens of the Stone Age θα δημιουργήσουν στο ΟΑΚΑ ένα ονειρεμένο line-up που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

  • Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox
    Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox

    Οι Ιταλοί εκπρόσωποι της indie/post-punk/shoegaze σκηνής Grigio Scarlatto και οι Βέλγοι 2Phoques που μιξάρουν scream φωνητικά με electro/post-rock ήχους, έρχονται αυτό το Σάββατο (20/4) στο BlackBox Studio.

  • Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL
    Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL

    Ηγούμενοι του νέου ρεύματος συγκροτημάτων που δημιουργούν το μέλλον της metal μουσικής, οι Loathe έρχονται για την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στο Ejekt Festival μαζί τους με τους Korn και τους Spiritbox, ενώ στη σκηνή του ΟΑΚΑ θα βρεθούν και οι Planet of Zeus, έχοντας ανοίξει τον δρόμο στη σύγχρονη ροκ σκηνή της χώρας.

  • Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue
    Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue

    Το sold out είχε ήδη ανακοινωθεί εδώ και μέρες και το καινούριο άλμπουμ μετρούσε μόλις 24 ώρες ζωής. Καλύτερο μέρος για να βρεθείς Σάββατο βράδυ στην Αθήνα, δεν υπήρχε.

  • Οι JAMES για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα
    Οι JAMES για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα

    Έχοντας αφήσει εποχή στη βρετανική μουσική σκηνή με τη μακρόχρονη και πολυσχιδή καριέρα τους, οι James έρχονται την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Γης και την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού, επιβεβαιώνοντας τη σχέση λατρείας που έχουν αναπτύξει με το ελληνικό κοινό.

Also Read

  • Οι O.B.F. στο Arch

    Έχοντας συμβάλλει σημαντικά στη διαμόρφωση της σύγχρονης dub, οι O.B.F. feat. Sr. Wilson & Charlie P έρχονται το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στο Arch, με special guests τους Kill Emil, SKG’s Dub Alliance, Vision Soundsystem και Larry.

  • Ο DUB FX στο Arch

    Ο παγκοσμίου φήμης beatboxer και κορυφαίος καλλιτέχνης της street art Dub FX έρχεται την Κυριακή 18 Ιουνίου στο Arch Club–Live Stage συνοδεία του Mr. Woodnote, ενώ τη συναυλία θα ανοίξουν ο Kill Emil με τους Twinsanity και ο Insom με τους Big Shine και Felipe MC.

  • Έξτρα ημερομηνία για τους CHINESE MAN στο Arch

    Διήμερη εμφάνιση θα πραγματοποιήσουν οι Chinese Man στο Arch Club-Live Stage, την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Απριλίου, με opening acts τους Kill Emil και Mononome.

  • Τα opening acts των CHINESE MAN στην Αθήνα

    Τα live sets των Kill Emil και Mononome θα ανοίξουν την εμφάνιση των Chinese Man, το Σάββατο 8 Απριλίου στο Arch Club-Live Stage.

  • Οι L’ENTOURLOOP με τους SKARRA MUCCI και TROY BERKLEY στο Gagarin 205

    Οι L’Entourloop έρχονται το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στο Gagarin 205 με τον Skarra Mucci και τον Troy Berkley στη σύνθεσή τους. Τη συναυλία ανοίγουν οι Kill Emil και DJ Sunny.


Newsletter