17Ιουλίου2024

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024 13:41 Γράφτηκε από: 

Συναυλία ενάντια στο νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία και απεξάρτηση

Με τη συμμετοχή και τις παρεμβάσεις μιας σειράς καλλιτεχνών πραγματοποιείται η Συναυλία ενάντια στο νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία και απεξάρτηση, την προσεχή Τετάρτη (17/7) στο Θησείο.

Δελτίο Τύπου

“ΔΗΜΟΣΙΑ& ΔΩΡΕΑΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ & ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ”

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΛ. ΑΣΩΜΑΤΩΝ, ΘΗΣΕΙΟ

Συμμετέχουν: ΒΕΒΗΛΟΣ, NOVEL 729, ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ ΞΩΤΙΚΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΛΙΟΥΜΗΣ (ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ), ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (ΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ), COYOTE’S ARROW, TNT & DJ GZAS (RATIONALISTAS)

Παρέμβαση από ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ, FRANK PANX (PANX ROMANA / ΣΑΛΤΑΔΟΡΟΙ), ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ & ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΦΛΩΤΣΙΟΣ (The LAST DRIVE), ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC κ.α.

Το κυβερνητικό Νομοσχέδιο-ταφόπλακα της δημόσιας ψυχικής Υγείας και της δημόσιας Απεξάρτησης δεν πρέπει να περάσει! Δράση και Αλληλεγγύη ΤΩΡΑ!

Το Σωματείο Υποστήριξης του έργου του 18άνω, οι Συλλογικές Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το 18άνω και το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στο Ν/Σ με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «για την ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης», που βρίσκεται τώρα σε Διαβούλευση. Το ν/σ αυτό έρχεται να ιδιωτικοποιήσει την Ψυχική Υγεία και την δημόσια και δωρεάν Απεξάρτηση, Κλείνει τα δύο μεγάλα ψυχιατρεία, ΨΝΑ και ΨΝΘ, χωρίς να δημιουργεί εναλλακτικές δομές μέσα στην Κοινότητα. Ομογενοποιεί όλα τα δημόσια και δωρεάν θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης, εντάσσοντας τα, μαζί με τα ιδιωτικά κάθε είδους, μέσα σε έναν υπερσυγκεντρωτικό, γραφειοκρατικό οργανισμό, ΝΠΙΔ, έξω από το ΕΣΥ.

Στερεί από τα εξαρτημένα άτομα την ελπίδα να απεξαρτηθούν και να επανενταχτούν στην κοινωνία καθαροί μαχητές της ζωής. Τα καταδικάζει στη συντήρηση της εξάρτησης και τα υποκατάστατα, στην εξαθλίωση του δρόμου.

Θυσιάζει χιλιάδες εξαρτημένα παιδιά και τις οικογένειες τους στο βωμό του κέρδους των μεγάλων συμφερόντων, όπως επιτάσσει η χρεοκοπημένη νεοφιλελεύθερη πολιτική της ανάλγητης κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δημιουργεί ένα νέο Μεσαίωνα για όσους πάσχουν ψυχικά και δεν έχουν να πληρώσουν αυτούς που λυμαίνονται το χώρο της ψυχικής υγείας.

Καταδικάζει τους εργαζόμενους που δίνουν τον εαυτό τους στο δύσκολο έργο της απεξάρτησης, της πρόληψης και της ψυχικής υγείας, στην ανασφάλεια της απόλυσης και της ελαστικής εργασίας. Αυτές τις κρίσιμες στιγμές δίνουμε τη μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, για να μην περάσει αυτό το ν/σ, να αποσυρθεί. Σας καλούμε να πάρετε μέρος και να στηρίξετε τις δράσεις που συλλογικά προετοιμάζουμε:

1. Στις 10/7/24, Σύσκεψη Φορέων και Συλλογικοτήτων για το συντονισμό του αγώνα

2. Στις 15/7/24 Καθιστική διαμαρτυρία στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, 7-10 μ.μ.

3. Στις 16/7/24 Συμμετοχή στην απεργία και τη διαδήλωση μπροστά στο Υπουργείο Υγείας στις 11πμ

4. Στις 17/7/24 μεγάλη ΣΥΝΑΥΛΙΑ στις 8μμ πεζόδρομος Ερμού (πλατεία Ασωμάτων) Θησείο με τους: NOVEL 729, ΒΕΒΗΛΟΣ, ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ ΞΩΤΙΚΑ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (ΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ), TNT +DJ GZAS (RATIONALISTAS), ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΛΙΟΥΜΗΣ (ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ) & COYOTE'S ARROW.

Παρέμβαση από ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ, FRANK PANX (PANX ROMANA / ΣΑΛΤΑΔΟΡΟΙ), ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ & ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΦΛΩΤΣΙΟΣ (The LAST DRIVE), ΘΡΑΞ ΠΑNKC κ.α.

Καλούμε ολόκληρη την κοινωνία να συνταχθεί στο πλευρό μας. Ο αγώνας μας είναι δίκαιος.

Αφορά όλο τον κόσμο που υποφέρει και χάνεται μέσα στη δυστυχία και τον πόνο.

Το Ν/Σ – ταφόπλακα της Δημόσιας Ψυχικής Υγείας και της Δημόσιας Απεξάρτησης δεν πρέπει να περάσει

Για το Σωματείο υποστήριξης του έργου του 18άνω

Κατερίνα Μάτσα, πρόεδρος του ΔΣ 7/7/24E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

 • Οι L’ENTOURLOOP για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα
  Οι L’ENTOURLOOP για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα

  Συνδυάζοντας τα καλύτερα στοιχεία της hip hop, dub, reggae και jungle μουσικής, οι L’Entourloop έρχονται για δύο full live shows, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στο WE και το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στο Fuzz Club.

 • Ο JC STEWART στο RELEASE ATHENS
  Ο JC STEWART στο RELEASE ATHENS

  Ο JC Stewart, ένας από τους πλέον ανερχόμενους τραγουδοποιούς της γενιάς του, θα συνοδεύσει τους Duran Duran σε ένα από τα μεγαλύτερα σόου του καλοκαιριού, αυτή την Πέμπτη (18/7) στο Release Athens στην Πλατεία Νερού.

 • Ανταπόκριση: METALLICA @ PGE Narodowy
  Ανταπόκριση: METALLICA @ PGE Narodowy

  Περιμέναμε 14 χρόνια για αυτή τη στιγμή. Αν ζούσαμε στη Βαρσοβία, θα είχε μεσολαβήσει μόλις μια 5ετία, αλλά δεν βαριέσαι. Έχουμε μάλλον αποδεχτεί ότι η Ελλάδα είναι χωροταξικά η τελευταία χώρα της Ευρώπης, άρα και λαβύρινθος τα logistics των περιοδειών, όπως ότι η πολιτιστική της κουλτούρα απείχε ανέκαθεν από τα στάνταρ που θα βοηθούσαν να βλέπουμε συχνότερα τα γκρουπ με τα οποία μεγαλώσαμε.

 • Το 1ο DEATH DISCO INDOOR FESTIVAL στο Fuzz Club
  Το 1ο DEATH DISCO INDOOR FESTIVAL στο Fuzz Club

  Με headliners τους Twin Tribes και τους Suicide Commando πραγματοποιείται το 1ο Death Disco Indoor Festival, το Σαββατοκύριακο 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου στο Fuzz Club.

 • Το τελικό line-up του CHANIA ROCK FESTIVAL
  Το τελικό line-up του CHANIA ROCK FESTIVAL

  Με τη συμμετοχή ονομάτων όπως οι Blind Guardian, Exodus, Μωρά στη Φωτιά, Magic De Spell και Villagers of Ioannina City πραγματοποιείται το Chania Rock Festival, από τις 26 έως τις 28 Ιουλίου στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου.

Also Read


Newsletter