24Ιανουαρίου2025

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023 12:33 Γράφτηκε από: 

Οι SMILE στο RELEASE ATHENS

Οι Smile των Thom Yorke, Jonny Greenwood (Radiohead) και Tom Skinner (Sons of Kemet) έρχονται την Πέμπτη 20 Ιουνίου στο Release Athens, πλαισιώνοντας ως co-headliners τους Pulp στην Πλατεία Νερού, σε μια βραδιά που συγκεντρώνει μερικές από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής των τελευταίων δεκαετιών.

Δελτίο Τύπου

To Release Athens υποδέχεται τους The Smile, την Πέμπτη 20 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού.

Η μπάντα που δημιούργησαν ο Thom Yorke και ο Jonny Greenwood, δηλαδή ο δημιουργικός πυρήνας των περίφημων Radiohead, μαζί με τον Tom Skinner των Sons of Kemet, θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ως co-headliners μαζί με τους Pulp, σε μια μοναδική φεστιβαλική βραδιά που πλέον συγκεντρώνει στο lineup της μερικές από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής των τελευταίων δεκαετιών.

Περισσότερα ονόματα, θα ανακοινωθούν σύντομα.

Οι The Smile δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια των lockdowns. Ο Thom Yorke και o Jonny Greenwood είχαν πολλές νέες ιδέες πάνω στις οποίες ήθελαν να δουλέψουν αλλά την ίδια στιγμή τα άλλα μέλη των Radiohead ήταν και αυτά απασχολημένα με δικά τους projects.

Πήραν το όνομά τους από ένα ποίημα του Ted Hughes και, όπως εξηγεί ο Yorke, «δεν αναφέρεται στο συνηθισμένο χαμόγελο αλλά περισσότερο στο χαμόγελο το οποίο χρησιμοποιεί κάποιος που σου λέει ψέματα, καθημερινά.»

Η πρώτη εμφάνιση-έκπληξη ήρθε μέσω streaming για το φεστιβάλ Glastonbury, τον Μάιο του 2021, και έναν χρόνο μετά, κυκλοφόρησε το εξαιρετικό ντεμπούτο τους, "A Light for Attracting Attention". «Μαγευτικοί με συναρπαστικές ιδέες», «χωρίς αμφιβολία, το καλύτερο side project από μέλη των Radiohead», «περίπλοκοι όσο και σοφά απλοί» είναι μερικοί χαρακτηρισμοί που τους προσέδωσαν τα media, αποθεώνοντας το album στο σύνολό του.

Τα "You Will Never Work in Television Again", "The Smoke", "We Don't Know What Tomorrow Brings" ξεχωρίζουν αμέσως. Post-punk ήχοι «ενώνονται» με afrobeat, ηλεκτρονικούς ήχους, μέσα από progressive ενορχηστρώσεις. Το επιβλητικό "Pana-vision" ακούγεται στη διάσημη σειρά "Peaky Blinders", με το video να συνοδεύεται με σκηνές μέσα από αυτή, ενώ το “Open The Floodgates” είναι ένα ονειρικό αριστούργημα που θα μπορούσε να ανήκει στις κορυφαίες στιγμές της δισκογραφίας των Radiohead.

Οι The Smile θα κυκλοφορήσουν το δεύτερο, ηχογραφημένο στα περίφημα Abbey Road studios, δίσκο τους, "Wall Of Eyes", στα τέλη του επερχόμενου Ιανουαρίου. Ήδη, διέθεσαν το πρώτο single για το ομότιτλο τραγούδι.  Το video σκηνοθετήθηκε από τον σπουδαίο Paul Thomas Anderson, δημιουργό ταινιών όπως "There Will Be Blood", "The Master", στις οποίες o Greenwood συνέθεσε το soundtrack, ενώ συνεργάστηκε και με τον Yorke στο 15λεπτο music video “ANIMA” (2019).

Στις 20 Ιουνίου, εκτός από τους υπέροχους Pulp, θα απολαύσουμε επί σκηνής τους The Smile, τον Thom Yorke και τον Jonny Greenwood, 24 χρόνια μετά την τελευταία επίσκεψή τους στη χώρα μας, σε μια φεστιβαλική ημέρα αφιερωμένη σε ορισμένα από τα κορυφαία ονόματα που δημιούργησαν – και εξακολουθούν να δημιουργούν – αυτό που ονομάζουμε πραγματικά σπουδαία μουσική. -

Follow The Smile

Instagram

Twitter

Facebook

Tik Tok

YouTube

Η διάθεση των εισιτηρίων συνεχίζεται στα 65€ (περιορισμένος αριθμός). Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί προς 70€. Οι επόμενες φάσεις θα ανακοινωθούν στην πορεία.

Επίσης, διατίθεται περιορισμένος αριθμός VIP εισιτηρίων, με πρώτη τιμή τα 175€. Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται οι εξής προνομιακές παροχές:

Ξεχωριστή υπερυψωμένη περιοχή διαμορφωμένη με stands & stools για όλους

Open-bar

Προτεραιότητα πρόσβασης στο χώρο

Ιδιωτικό parking

Ξεχωριστές τουαλέτες

Αναμνηστικό δώρο

Διάθεση εισιτηρίων:

Τηλεφωνικά στο 211770000

Online / releaseathens.gr + more.com

Φυσικά σημεία: https://www.more.com/el/physical-spots/

Όλες οι πληροφορίες (τιμές, πρόγραμμα, πρόσβαση) στο releaseathens.gr



E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Οι GLASS BEAMS και οι SPRINTS στο RELEASE ATHENS
    Οι GLASS BEAMS και οι SPRINTS στο RELEASE ATHENS

    Το αινιγματικό ψυχεδελικό τρίο των Glass Beams και η μπάντα-δυναμίτης των Sprints έρχονται την Τετάρτη 18 Ιουνίου στο Release Athens Festival, πλαισιώνοντας τους Idles στην Πλατεία Νερού.

  • Οι HÄLLAS για πρώτη φορά στην Αθήνα
    Οι HÄLLAS για πρώτη φορά στην Αθήνα

    Oι Σουηδοί protometallers Hällas έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στο Gazarte, με opening act τους Saturday Night Satan.

  • Οι WARHAUS στο Gagarin 205
    Οι WARHAUS στο Gagarin 205

    Οι Warhaus έρχονται την Πέμπτη 15 Μαΐου στο Gagarin 205, για να παρουσιάσουν όλες τους τις επιτυχίες, καθώς και υλικό από τον νέο τους δίσκο “Karaoke Moon”.

  • Οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη συναυλία των ASIAN DUB FOUNDATION στο Fuzz Club
    Οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη συναυλία των ASIAN DUB FOUNDATION στο Fuzz Club

    Ανακοινώθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη συναυλία των Asian Dub Foundation, που γιορτάζουν 30 χρόνια πορείας αυτή την Κυριακή (17/11) στο Fuzz Live Music Club, έχοντας ως οpening act τον Yinka, με τους Ghetto Priest και Aktarv8r να στέλνουν το δικό τους μήνυμα λίγο πριν από την επιστροφή τους στην Ελλάδα.

  • Οι LEBANON HANOVER στο Floyd
    Οι LEBANON HANOVER στο Floyd

    Οι επιβλητικοί Lebanon Hanover επιστρέφουν στην Αθήνα, την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στο Floyd, φέρνοντας τη σκοτεινή, ρομαντική αισθητική τους στο μεγαλύτερο σόου που έχουν δώσει στην Ελλάδα, με special guests τους εξαιρετικούς Selofan.

Also Read

  • Οι GLASS BEAMS και οι SPRINTS στο RELEASE ATHENS

    Το αινιγματικό ψυχεδελικό τρίο των Glass Beams και η μπάντα-δυναμίτης των Sprints έρχονται την Τετάρτη 18 Ιουνίου στο Release Athens Festival, πλαισιώνοντας τους Idles στην Πλατεία Νερού.

  • Προσφορά διημέρου για IDLES και FONTAINES D.C. + BOY HARSHER στο RELEASE ATHENS

    Όσοι και όσες επιθυμούν να παρακολουθήσουν τους Fontaines D.C. & Boy Harsher (27/6) αλλά και τους Idles (18/6) στο Release Athens στην Πλατεία Νερού, μπορούν να αποκτήσουν το διήμερο εισιτήριο και να απολαύσουν τις δύο κορυφαίες rock βραδιές του φετινού καλοκαιριού σε προνομιακή τιμή.

  • Οι FONTAINES D.C. και οι BOY HARSHER στο RELEASE ATHENS

    Το Release Athens υποδέχεται τους Fontaines D.C., κατά πολλούς σημαντικότερο συγκρότημα της γενιάς του, και τους Boy Harsher, κορυφαίους εκπροσώπους της dark electronica, την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2025 στην Πλατεία Νερού.

  • Οι DREAM THEATER στο RELEASE ATHENS

    Οι σπουδαίοι Dream Theater γιορτάζουν 40 χρόνια ένδοξης πορείας με το κλασικό line-up και νέο δίσκο, την Τετάρτη 23 Ιουλίου στο Release Athens στην Πλατεία Νερού.

  • Οι IDLES στο RELEASE ATHENS

    Έχοντας κυριεύσει τα πάντα στο πέρασμά τους τα τελευταία χρόνια, οι Idles έρχονται την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2025 στο Release Athens στην Πλατεία Νερού.


Newsletter