Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2016 17:12 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ @ Τεχνόπολη

Υπό άλλες συνθήκες, μια βροχή και, πολύ περισσότερο, κάποιες (συνεχείς) πτώσεις στην τάση του ρεύματος, θα δημιουργούσαν ένα, λίγο ως πολύ, άχαρο σκηνικό σε μια συναυλία.

Όχι, όμως, όσο πάνω στη σκηνή βρίσκεται ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ. Με το μόνιμο χαμόγελο και την καλοσύνη που εκπέμπει, ο γνωστός ερμηνευτής δεν άφησε τα προβλήματα να μας χαλάσουν τη διάθεση, στη, για δεύτερη συνεχή μέρα, κατάμεστη Τεχνόπολη.

Θα ανέφερα ότι απόψε (7/9) είναι η τελευταία βραδιά του Χαρούλη και των φίλων του μουσικών στο Γκάζι, όμως όσοι και όσες κράτησαν το εισιτήριο από τη χθεσινή συναυλία, έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη, για μια επανάληψη/συνέχιση της βραδιάς που πραγματοποιήθηκε μετ’ εμποδίων και ολοκληρώθηκε πρόωρα.

Photo: Γιάννης Χαρούλης

Λίγο μετά τις 21:00, ο Γιάννης Χαρούλης βγήκε στη σκηνή με την μπάντα του, για να ερμηνεύσει το “Ανεμόσκαλα” και όλα τα υπόλοιπα τραγούδια που είχε προγραμματισμένα. Όμως μετά από ορισμένες μόνο στιγμές, το πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση έκανε την εμφάνισή του.

Μπορεί η βροχή που ξεκίνησε με το σούρουπο, να είχε σταματήσει εκείνη τη στιγμή, όμως μάλλον είχε αφήσει τα κατάλοιπά της, με αποτέλεσμα όλη η υπόλοιπη συναυλία να κυλήσει με το ρεύμα να “πηγαινοέρχεται” και με τον Χαρούλη να προσπαθεί – και να τα καταφέρνει περίφημα – να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον του κόσμου, τραγουδώντας ορισμένες φορές ακόμα και χωρίς τη βοήθεια μικροφώνου.

Photo: Γιάννης Χαρούλης

Βέβαια, είναι γνωστό ότι το κοινό στις συναυλίες του Γιάννη Χαρούλη έρχεται πάντα με όλη την καλή διάθεση να διασκεδάσει, να ταξιδέψει και να τραγουδήσει επί τριώρου μαζί με τον καλλιτέχνη, οπότε χρειαζόταν κάτι παραπάνω από ένα ηλεκτροδοτικό πρόβλημα για να χαλάσει εντελώς τα σχέδια όσων γέμισαν για μία ακόμη φορά την Τεχνόπολη.

Όταν το ρεύμα επέστρεψε, ο Χαρούλης συνέχισε το πρόγραμμά του με το “Τότε κι Eγώ θα Θυμηθώ”, λέγοντας με χιούμορ πως με την έξοδό του από τον χώρο, το κοινό “θα πρέπει να παραλάβει αρκετά παράσημα” για την υπομονή του, ενώ κάπου ανάμεσα στο “Της Λήθης το Πηγάδι” και το “Μιλώ για Σένα”, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους και τις παρευρισκόμενες πως ναι μεν προτίθεται να συνεχίσει τη συναυλία για… όσο πάει, παρόλα αυτά η “κανονική” βραδιά μετατίθεται για τις 22/9.

Photo: Γιάννης Χαρούλης

Όσο το ρεύμα δεν μας έκανε τη χάρη και οι τεχνικοί κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για το επαναφέρουν, ξανά και ξανά, ο Χαρούλης βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με τον κόσμο, κάτι που, ούτως ή άλλως, καταφέρνει με τα τραγούδια που ερμηνεύει, ενώ όσο υπήρχε ηλεκτροδότηση, όλα κυλούσαν πανέμορφα.

Με Κρητικά και Ηπειρώτικα (όπου πάντα πρωταγωνιστεί ο Κωνσταντής Πιστιόλης), με τον Roni Iron να ανεβαίνει στη σκηνή για ένα… remix στο remix του “Ο Τρελός” και με το ψιλόβροχο να κάνει την επανεμφάνισή του στο “Πάνω στ’ Αργυρό Σκαμνί”, κανένας δεν θυμόταν ότι πριν από λίγο η συναυλία είχε διακοπεί, ή ότι πολύ πιθανόν να διακοπεί και από λεπτό σε λεπτό.

Photo: Γιάννης Χαρούλης

Όπως είχε φροντίσει ήδη να μας “προειδοποιήσει” (άλλο που δεν θέλαμε) ο Χαρούλης, όλα τα τραγούδια εφεξής θα παίζονταν σερί, υπό το φόβο μιας… γκαντεμιάς που θα έφερνε νέα πτώση της τάσης, οπότε χωρίς καμία παύση ήρθε το “Χειμωνανθός” και, όσο η βροχή δυνάμωνε κι άλλο, το “Τι Λάθος Κάνω”, το “O Aκροβάτης” και το “Διάφανος”.

Αυτή η ιδιαίτερη, από όλες τις απόψεις, βραδιά, έφτασε στην κορύφωσή της με την εκπληκτική ερμηνεία του Γιάννη Χαρούλη και της μπάντας του στο “Η Ουρά του Αλόγου”, ενώ όταν ο 35χρονος ερμηνευτής ξεκίνησε να παρουσιάζει τους μουσικούς του και έφτασε στο όνομα του Θανάση Τζίνγκοβιτς, το “τσαφ” ακούστηκε και πάλι, πλέον κάτω από συνεχείς επευφημίες, χειροκροτήματα και χαμόγελα.

Photo: Γιάννης Χαρούλης

Η επιστροφή στην κανονικότητα έφερε το “Σου Μιλώ και Κοκκινίζεις” και το “Βασιλική”, πριν την ολοκλήρωση του οποίου, λίγο μετά τις 23:00, έπεσε “δια παντός” και η αυλαία, μιας που η τάση του ρεύματος αποδείχθηκε τελικά… σκληρό καρύδι και οριστική νικήτρια.

Όσοι και όσες έχουν εξασφαλίσει εισιτήριο για την αποψινή, τρίτη sold out, συναυλία του Γιάννη Χαρούλη στην Τεχνόπολη, θα την απολαύσουν μέχρι κεραίας, καθώς οι καιρικές προβλέψεις είναι μια χαρά, ενώ η 22α Σεπτεμβρίου δεν αργεί ως αναπλήρωση της χθεσινής, περίπου, γιορτής.


  • Event: ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ
  • Date: Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016
  • City: Αθήνα
  • Arena: Τεχνόπολη
  • Photos by: Γιάννης Νέγρης / i-JUKEBOX.gr | All Rights ReservedGallery

Γιάννης ΧαρούληςΓιάννης ΧαρούληςΓιάννης ΧαρούληςΓιάννης ΧαρούληςΓιάννης ΧαρούληςΓιάννης ΧαρούληςΓιάννης ΧαρούληςΓιάννης ΧαρούληςΓιάννης ΧαρούληςΓιάννης ΧαρούληςΓιάννης ΧαρούληςΓιάννης ΧαρούληςΓιάννης ΧαρούληςΓιάννης ΧαρούληςΓιάννης ΧαρούληςΓιάννης ΧαρούληςΓιάννης ΧαρούληςΓιάννης ΧαρούληςΓιάννης ΧαρούληςΓιάννης ΧαρούληςΓιάννης Χαρούλης feat. Roni IronΓιάννης Χαρούλης feat. Roni IronΓιάννης Χαρούλης feat. Roni IronΓιάννης ΧαρούληςΓιάννης ΧαρούληςΓιάννης ΧαρούληςΓιάννης ΧαρούληςΓιάννης ΧαρούληςΓιάννης ΧαρούληςΓιάννης ΧαρούληςΓιάννης ΧαρούληςΓιάννης ΧαρούληςΓιάννης ΧαρούληςΓιάννης ΧαρούληςΓιάννης ΧαρούληςΓιάννης ΧαρούληςΓιάννης ΧαρούληςΓιάννης ΧαρούληςΓιάννης ΧαρούληςΓιάννης ΧαρούληςΓιάννης ΧαρούληςΓιάννης ΧαρούληςΓιάννης ΧαρούληςΓιάννης ΧαρούληςΓιάννης Χαρούλης

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read