22Οκτωβρίου2021

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015 15:52 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: THE RE-STONED w/ Solarmonkeys, Breath After Coma @ An Club

Άλλο ένα βράδυ στο An και οι προσδοκίες μου ήταν υψηλές. Για τους Re-Stoned αφενός που δεν είχα την τιμή να ακούσω ξανά ζωντανά, αλλά και για τις ελληνικές μπάντες που κλήθηκαν, αν και με λίγο κόσμο, να μας προετοιμάσουν αργά και σταθερά.

Πέμπτη βράδυ, κρύο τσουχτερό, ψιλοακριβό εισιτήριο είναι παράγοντες που με είχαν κάνει να υποψιαστώ πως δεν θα ποδοπατηθούμε κιόλας. Με σχετικά μικρή καθυστέρηση ανέβηκαν στη σκηνή οι grunge BREATH AFTER COMA με αρκετή όρεξη και ενέργεια, παρά τον σχεδόν άδειο χώρο ακόμα.

Καλοί μουσικοί τα παιδιά και ωραίο σκηνικό δέσιμο, ορεξάτοι και ζωηροί, σίγουρα πορωμένοι μ’ αυτό που κάνουν, αλλά δυστυχώς στα δικά μου αυτιά δεν έφεραν κάτι καινούργιο. Παίζουν και ένα ιδιαίτερο είδος, το οποίο έχω ξεπεράσει, που έκανε τα πράγματα κάπως πληκτικά. Βέβαια, είχαν τις πιο έντονες στιγμές τους που όντως μας ξεσήκωσαν, μέχρι εκεί όμως.

Photo: Breath After Coma

Εν συνεχεία, η δική μου αποκάλυψη, οι SOLARMONKEYS. Ωραία riffάκια, ασήκωτοι αλλά γρήγοροι με έξυπνες εναλλαγές εκεί που πρέπει, καινούργια κομμάτια που με εντυπωσίασαν και γενικά η σκέψη να γυρίσω αργότερα σπίτι και να τσεκάρω ό,τι έχουν κυκλοφορήσει.

Αυτό και μόνο αρκεί προσωπικά για να κάνω μια μπάντα αγαπημένη, ειδικά όταν ζωντανά θέτουν τον πήχη τόσο ψηλά.

Photo: Solarmonkeys

Και αισίως έφτασε η ώρα για τους Ρώσους RE-STONED. Ο κόσμος είχε αρχίσει να μαζεύεται, ο χώρος όμως εξακολουθούσε να φαίνεται κάπως άδειος. Θα λέγαμε ότι ήμασταν αρκετά άνετοι.

Στο ψητό. Δωρικοί, ταπεινοί, περιεκτικοί. Πάντα εκπλήσσομαι με το ύφος κάποιων μουσικών που ενώ παίζουν παπάδες, το πρόσωπό τους είναι παντελώς ανέκφραστο. Αυτό συνέβη και χθες. Πολύ απλό το στήσιμό τους στη σκηνή, με λίγες κινήσεις και κυρίως με πρόσωπα ανέκφραστα και δάχτυλα -και γάμπες- φωτιά.

Photo: The Re-Stoned

Το κοινό ήταν ενθουσιασμένο, τόσο ώστε να ζητά κι άλλα κομμάτια μέχρι να μπετώσουμε εκεί. Ό,τι ακριβώς είχα στο νου μου για το χθεσινό βράδυ με τους Re-Stoned.

Το μόνο μου παράπονο εξακολουθούσε να είναι ένα: δεν με απορρόφησε απολύτως καμία μπάντα. Ίσως δεν ήταν η μέρα μου, ίσως δεν ήταν κάποιο συναρπαστικό λάιβ γενικώς.

  • Event: THE RE-STONED
  • Opening acts: Solarmonkeys
    Breath After Coma
  • Date: Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015
  • City: Αθήνα
  • Venue: An Club
  • Photos by: Ανδριάνα Θεοδωροπούλου / i-JUKEBOX.gr | All Rights Reserved


Gallery

Breath After ComaBreath After ComaBreath After ComaBreath After ComaBreath After ComaBreath After ComaBreath After ComaSolarmonkeysSolarmonkeysSolarmonkeysSolarmonkeysSolarmonkeysSolarmonkeysSolarmonkeysSolarmonkeysThe Re-StonedThe Re-StonedThe Re-StonedThe Re-StonedThe Re-Stoned

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter