19Απριλίου2024

Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015 17:15 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: DØDHEIMSGARD w/ Thy Darkened Shade, Shibalba @ Fuzz Live Music Club

Παρασκευή και 13, ήρθε επιτέλους η μέρα για το πολυαναμενόμενο live της σεζόν. Έξω από το Fuzz είχε ήδη μαζευτεί από νωρίς, αλλά η βραδιά ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Στις 22:00 οι SHIBALBA άνοιξαν το live με μια ritual performance που περιελάμβανε οστά ζώων, φιδίσια δέρματα, καπνούς και λιβάνια και τους ίδιους να είναι ντυμένοι με μανδύες, όλα αυτά σε συνδυασμό με απόκοσμες φωνές, ψαλμωδίες, ήχους από πνευστά, κουδουνάκια και επιβλητικά τύμπανα.

Θύμισαν λίγο Treha Sektori, κάνοντας την 45λεπτη εμφάνιση τους να μοιάζει με τελετή λατρείας στο Σατανά. Δε ξέρω αν κούρασαν το κοινό που περίμενε πως και πώς να ακούσει ακραίο ήχο αλλά προσωπικά θα θυμάμαι σίγουρα αυτή την εμφάνιση καθώς αποτελεί κάτι ιδιαίτερο στην ελληνική μουσική σκηνή.

Photo: Shibalba

Σειρά είχαν οι THY DARKENED SHADE, μια μπάντα με καθαρό, old school black metal ήχο που μου θύμισαν τους αγαπημένους Deathspell Omega, για να παρουσιάσουν μια 45λεπτη ωδή στον αντιχριαστιανισμό. Με τον τραγουδιστή να φοράει μαύρο μανδύα και ένα κολιέ από κόκαλα και τα υπόλοιπα μέλη μάσκες- ράμφη, έπαιξαν ένα black metal άρτιο, με εξαιρετικές συνθέσεις και brutal φωνητικά που είχαν όμως και καθαρές εναλλαγές.

Πολύ καλή επιλογή για support μπάντα και ανάλογη ανταπόκριση από το κοινό. Όσοι δε τους είχαμε ακούσει από πριν, θα τους ψάξουμε σίγουρα.

Photo: Thy Darkened Shade

Και επιτέλους γύρω στις 00:30 (αντί για 23:00 που ήταν κανονικά στο πρόγραμμα, γεγονός που σίγουρα ήταν κουραστικό και προκάλεσε λίγη γκρίνια) βγήκαν οι τεράστιοι DØDHEIMSGARD. Αν και μου άρεσε ο τελευταίος δίσκος, φοβόμουν ότι δε θα παίξουν παλαιότερα κομμάτια και “απλά” θα παρουσιάσουν το “A Umbra Omega”.

Ξεκίνησαν όντως με ένα κομμάτι από αυτόν τον δίσκο, το “God Protocol Axiom”, έπαιξαν όμως πολλά και από τις άλλες δουλειές τους όπως το “En Krig å Seire”, το “Midnattskogens Sorte Kjerne” και το “When Heaven Ends”.

Photo: Dødheimsgard

O τραδουδιστής, Aldrahn, περισσότερο πάνκης παρά μεταλλάς, συνόδευε κάθε κομμάτι με θεατρινίστικες κινήσεις, δείχνοντας πόσο πολύ απολαμβάνει και ο ίδιος τη συναυλία και πορώνοντας ακόμα περισσότερο τον κόσμο.

Η μουσική των Νορβηγών θα μπορούσε άνετα να είναι η προσωποποίηση του Χάους. Σκοτεινή, απελευθερωτική, αλλοπρόσαλλη αλλά που στο τέλος βάζει τα πάντα σε μια τέλεια σειρά. Τελευταίο κομμάτι το “A Sonar Bliss” που σε άφηνε με την αίσθηση ότι θέλεις κι άλλο, αλλά η ώρα ήταν ήδη 1:45 και συ μόλις είχες δει ένα από τα καλύτερα live ever.

Setlist: Intro / God Protocol Axiom / En Krig å Seire / Symptom / The Crystal Specter / Vendetta Assassin / Midnattskogens Sorte Kjerne / Architect of Darkness / The Paramount Empire / Ion Storm / When Heavens End / Traces of Reality / The Snuff Dreams Are Made Of / Bluebell Heart / Sonar Bliss


  • Event: DØDHEIMSGARD 
  • Opening acts: Thy Darkened Shade
    Shibalba
  • Date: Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015
  • City: Αθήνα
  • Venue: Fuzz Live Music Club
  • Photos by: Αναστασία Λαβδανίτη / i-JUKEBOX.gr | All Rights Reserved


Gallery

ShibalbaShibalbaShibalbaShibalbaShibalbaThy Darkened ShadeThy Darkened ShadeThy Darkened ShadeThy Darkened ShadeThy Darkened ShadeThy Darkened ShadeThy Darkened ShadeThy Darkened ShadeThy Darkened ShadeThy Darkened ShadeThy Darkened ShadeThy Darkened ShadeThy Darkened ShadeThy Darkened ShadeDødheimsgardDødheimsgardDødheimsgardDødheimsgardDødheimsgardDødheimsgardDødheimsgardDødheimsgardDødheimsgardDødheimsgardDødheimsgardDødheimsgardDødheimsgardDødheimsgardDødheimsgardDødheimsgardDødheimsgardDødheimsgardDødheimsgard

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Οι UNIVERSE217 και οι ALLOCHIRIA στο Fuzz Club
    Οι UNIVERSE217 και οι ALLOCHIRIA στο Fuzz Club

    Universe217 και οι Allochiria γιορτάζουν την 10η επέτειο των “Never” και “Omonoia” αντίστοιχα, σε ένα υπερβατικό double-bill show το Σάββατο 11 Μαΐου στο Fuzz Live Music Club, όπου τα δύο άλμπουμ θα παρουσιαστούν στην ολότητά τους.

  • Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ
    Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ

    Το AthensRocks υποδέχεται το Σάββατο 27 Ιουλίου τους Spiritualized, The Armed και Πεθαίνουν στο Τέλος, οι οποίοι μαζί με τους headliners Queens of the Stone Age θα δημιουργήσουν στο ΟΑΚΑ ένα ονειρεμένο line-up που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

  • Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox
    Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox

    Οι Ιταλοί εκπρόσωποι της indie/post-punk/shoegaze σκηνής Grigio Scarlatto και οι Βέλγοι 2Phoques που μιξάρουν scream φωνητικά με electro/post-rock ήχους, έρχονται αυτό το Σάββατο (20/4) στο BlackBox Studio.

  • Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL
    Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL

    Ηγούμενοι του νέου ρεύματος συγκροτημάτων που δημιουργούν το μέλλον της metal μουσικής, οι Loathe έρχονται για την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στο Ejekt Festival μαζί τους με τους Korn και τους Spiritbox, ενώ στη σκηνή του ΟΑΚΑ θα βρεθούν και οι Planet of Zeus, έχοντας ανοίξει τον δρόμο στη σύγχρονη ροκ σκηνή της χώρας.

  • Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue
    Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue

    Το sold out είχε ήδη ανακοινωθεί εδώ και μέρες και το καινούριο άλμπουμ μετρούσε μόλις 24 ώρες ζωής. Καλύτερο μέρος για να βρεθείς Σάββατο βράδυ στην Αθήνα, δεν υπήρχε.

Also Read

  • Δισκοκριτική: DØDHEIMSGARD - “Black Medium Current”

    Μουσικό ύφος, τέμπο και γλώσσα να εναλλάσσονται ακόμα και μέσα στα ίδια τα μακροσκελή τραγούδια, ιντερλούδια και παύσεις να κάνουν την εμφάνισή τους σαν σε θεατρική παράσταση, απαγγελία και δραματική παραστατικότητα να βάζουν τη σφραγίδα τους όπως σε αρχαία τραγωδία, μια μαεστρική, προσωπική, πολυσυλλεκτική και άξια συγχαρητηρίων δισκογραφική δουλειά.

  • Οι DØDHEIMSGARD σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

    Οι δημοφιλείς avant-garde/black metallers Dødheimsgard έρχονται με νέο δίσκο σε Αθήνα (Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου) και Θεσσαλονίκη (Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου), έχοντας στο πλευρό ως opening act τους Dødsferd.

  • Black metal triple-bill στο Temple

    Οι Thy Darkened Shade, Order of the Ebon Hand και Necrovorous συναντώνται στο black metal triple-bill του Σαββάτου 10 Μαρτίου στο Temple.

  • Οι ώρες εμφάνισης για τις συναυλίες των DØDHEIMSGARD

    Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για τις συναυλίες των Dødheimsgard σε Fuzz και Eightball.

  • 10 τραγούδια για τους DØDHEIMSGARD

    Από το black metal στο avant garde και το industrial. Οι Νορβηγοί δεν έπαψαν ποτέ να πειραματίζονται και σήμερα, 21 χρόνια μετά από την ίδρυσή τους, αποτελούν μια από τις ατμοσφαιρικότερες μπάντες που θα δεις ζωντανά στην Ελλάδα.


Newsletter