18Απριλίου2024

Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2015 19:05 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: THE RAVEONETTES w/ Cyanna Mercury @ Gagarin 205

Οι Δανοί επέστρεψαν στην Αθήνα για το δεύτερο sold out live τους, στο οποίο παρουσίασαν τραγούδια κυρίως από τον τελευταίο δίσκο τους “Pe’ahi” αλλά και παλιότερες κυκλοφορίες της εντεκάχρονης μουσικής τους εναλλαγής, με βάση πάντα το κλασσικό garage και τo υποτονικό shoegaze ως τέλειες αφορμές για τη δημιουργία σημερινής noise pop.

Πρώτοι στη σκηνή του Gagarin ανέβηκαν οι Cyanna, ως CYANNA MERCURY πια με διαφορετική σύνθεση και νέα μέλη στη κιθάρα, το μπάσο και τα ντραμς. Πιστοί στον στυλιζαρισμένο rock ήχο και ανανεωμένοι με phych αναφορές και percussions επί σκηνής παρουσίασαν ένα τριαντάλεπτο set που ανταποκρίθηκε αρκετά ικανοποιητικά στο ρόλο του opening act.

Παρά τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισαν καθώς στο δεύτερο τραγούδι τους κάηκε ο ενισχυτής, “που περίμεναν τρία χρόνια” όπως είπαν, δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν χωρίς να στερηθούν σε ένταση και δυναμισμό.

Photo: Cyanna Mercury

Λίγο μετά τις έντεκα, strobe lights και καπνογόνα έστησαν το απόλυτα μυστηριώδες και σκοτεινό σκηνικό για να εμφανιστούν μαυροφορεμένοι ο Sune Rose Wagner και η Sharin Foo ως τα καταραμένα είδωλα όσων hipsters ψάχνουν στα σκουπίδια να ξορκίσουν πληγωμένες αγάπες και θανατικά. Ας σημειωθεί, ότι τη συναυλιακή σύνθεση ολοκλήρωνε ένας εξίσου Raveonettικός drummer.

Πρώτο τραγούδι για τους RAVEONETTES το Endless Sleeper και έναρξη σε θορυβώδεις surf λυρισμούς, με επιβλητικούς κιθαρισμούς και βελούδινα φωνητικά που έντυσαν εξαιρετικά προσεγμένα την ογδοντάλεπτη παρουσία της μπάντας on stage.

Photo: The Raveonettes

Μια ονειροπόληση άλλοτε πικρόγλυκη με τραγούδια όπως το Dead Sound και άλλοτε εκτονωτική, όπως στο Break up Girls και το Attack of the Ghost Riders. Εξάρσεις, πάντως, δεν είχαμε καθώς και οι ίδιοι οι Raveonettes δεν το επιζητούσαν, κάτι που φάνηκε ιδιαίτερα στο τραγούδι-σήμα κατατεθέν τους, Love in a Trashcan.

Αφού μας χάρισαν ένα αρκετά χορταστικό encore, αποχώρισαν αφήνοντας μας με την αίσθηση του προμελετημένου. Το κοινό πήρε ακριβώς αυτό που ήθελε. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.


  • Event: THE RAVEONETTES
  • Opening acts: Cyanna Mercury
  • Date: Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015
  • City: Αθήνα
  • Venue: Gagarin 205
  • Photos by: Στέφη Κωστή / i-JUKEBOX.gr | All Rights Reserved



Gallery

Cyanna MercuryCyanna MercuryCyanna MercuryCyanna MercuryCyanna MercuryThe RaveonettesThe RaveonettesThe RaveonettesThe RaveonettesThe RaveonettesThe RaveonettesThe RaveonettesThe RaveonettesThe RaveonettesThe RaveonettesThe RaveonettesThe RaveonettesThe Raveonettes

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox
    Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox

    Οι Ιταλοί εκπρόσωποι της indie/post-punk/shoegaze σκηνής Grigio Scarlatto και οι Βέλγοι 2Phoques που μιξάρουν scream φωνητικά με electro/post-rock ήχους, έρχονται αυτό το Σάββατο (20/4) στο BlackBox Studio.

  • Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL
    Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL

    Ηγούμενοι του νέου ρεύματος συγκροτημάτων που δημιουργούν το μέλλον της metal μουσικής, οι Loathe έρχονται για την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στο Ejekt Festival μαζί τους με τους Korn και τους Spiritbox, ενώ στη σκηνή του ΟΑΚΑ θα βρεθούν και οι Planet of Zeus, έχοντας ανοίξει τον δρόμο στη σύγχρονη ροκ σκηνή της χώρας.

  • Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue
    Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue

    Το sold out είχε ήδη ανακοινωθεί εδώ και μέρες και το καινούριο άλμπουμ μετρούσε μόλις 24 ώρες ζωής. Καλύτερο μέρος για να βρεθείς Σάββατο βράδυ στην Αθήνα, δεν υπήρχε.

  • Οι JAMES για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα
    Οι JAMES για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα

    Έχοντας αφήσει εποχή στη βρετανική μουσική σκηνή με τη μακρόχρονη και πολυσχιδή καριέρα τους, οι James έρχονται την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Γης και την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού, επιβεβαιώνοντας τη σχέση λατρείας που έχουν αναπτύξει με το ελληνικό κοινό.

  • Ανταπόκριση: EMPEROR w/ Lucifer’s Child @ Floyd Live Music Venue
    Ανταπόκριση: EMPEROR w/ Lucifer’s Child @ Floyd Live Music Venue

    Από την ώρα που είχε ανακοινωθεί αυτή εδώ η συναυλία (έναν χρόνο πριν είχαν γίνει τα αποκαλυπτήρια), το καλεντάρι είχε μια βαθιά μαύρη κουκκίδα, που περίμενε καρτερικά να σβήσει.

Also Read


Newsletter