Σε κάτι τέτοιες μέρες, αυτούς είχαμε ανάγκη όσο τίποτα να ακούσουμε. Τους ΣΤΙΧΟΙΜΑ. Που για 2,5 ώρες στο γεμάτο Θέατρο Βράχων, με τους καθολικά επίκαιρους και στοχευμένους στίχους του Xplicit, τις πανέμορφες παραγωγές της Μαρίνας και τους Σίφουνα και Marginal όπως πάντοτε στο πλευρό τους, μας πήραν από το χέρι για να μας κάνουν να ξεχαστούμε, αλλά και να ξεσπάσουμε.
Στη γενέτειρα της ελληνόφωνης σκηνής, τον Βύρωνα, με τον δικό τους φόρο τιμής στους Razastarr και τους FF.C, οι Στίχοιμα κατέθεσαν τη δική τους υψωμένη γροθιά για τα 50 χρόνια του hip hop και απέδειξαν για μία ακόμη φορά τον λόγο για τον οποίο έχουν τόσο ξεχωριστή θέση μέσα στην καρδιά μας.
Setlist: Εδώ Αθήνα / Πατρίδα / Θάλασσα / Βαστίλη / Γενιά Μες στα Σκουπίδια / Παιδιά / Νερά του Γάγγη / Μηχανές / Ορίζοντας / Θέση Κενή / Νιώσε μας / Ερωτευμένος / Σε Ένα Ισόγειο Μες στη Μεσόγειο / Είμαι Χαμένος / Ο Ξένος / Βία / Αετός και Άρκτος / Φανταστικό / Συμμορία των Δέκα / Σιωπηλό / Ο Τοίχος / Σημαία / Όπως Τότε / Δεν Καταλαβαίνεις / Ελλάς Ελλήνων / Στην Αγκαλιά του Μάρκου / Τα Όνειρά μου / Δίπλα Μαξιλάρι / Δαίμονας / Εμένα οι Φίλοι μου / Γρανάζι / Ταξιδεύω / Κανείς / Κόκκινο / Μέρα που Σκεφτήκαμε Εμάς / Βαγόνι / Aurora / Τέλος / Το Κίνημα ’93.
* Φωτογραφίες: Γιάννης Νέγρης