22Σεπτεμβρίου2023

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 13:19 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: 1000MODS w/ Black Stone Machine, Lazy Man’s Load @ Gagarin 205 Live Music Space

Τα Χριστούγεννα έμελλε αυτή τη φορά να “κρατήσουν” και για μερικές εβδομάδες ακόμη, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εορταστική σύναξη της “σκηνής”, όπως πάντα με απόλυτη επιτυχία.

Πρώτοι πάνω στο πατάρι οι LAZY MAN’S LOAD, για να ανοίξουν “με κάθε επισημότητα” τη συναυλία του Metal Hammer, όπως είχε γίνει και στην αντίστοιχη περίσταση του περασμένου (για την ακρίβεια προπερασμένου, του 2021 δηλαδή) Δεκέμβρη.

Το Gagarin 205 Live Music Space σιγά σιγά γέμιζε (προφανές sold out), όσο το γκρουπ αποδείκνυε και πάλι ότι στα live του “σκοτώνει”, ως μία καλοκουρδισμένη southern/groove metal μηχανή, με μεγάλη έμφαση και στο performance (εύσημα και για το κλείσιμο με το ριφάκι του φοβερού σαμπαθικού “A National Acrobat”). Αναμένουμε τον διάδοχο του “All Hat No Cattle” (2021), όπως βέβαια και τη συμμετοχή τους στο επερχόμενο Rockwave με headliners τους Deep Purple και τους Saxon.

Οι ταχύτητες εν συνεχεία θα ανέβαιναν, καθώς οι BLACK STONE MACHINE έπαιρναν τη σκυτάλη για το δικό τους εκρηκτικό σετ (φοβερή ενέργεια και τα δύο opening acts, αν μη τι άλλο), διατηρώντας τη “σαουδερνίλα” στο προσκήνιο και προσθέτοντας και αρκετές δόσεις από... heavy country (άκου τα “Rebel Utopia”, “Raging Bull”, “Crossroads”, “Bounty Hunter” και θα καταλάβεις).

Και από αυτούς αναμένουμε καινούριο δίσκο, μετά το “Crossroads” του 2020, οπότε άλλη μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για περιοδεία στα Βαλκάνια και, γιατί όχι, κι ακόμα παραπέρα.

Σ’ αυτό το σημείο χρειάζεται να αναφέρουμε, έτσι για να τα θυμόμαστε ως μια γλυκιά ανάμνηση όλα αυτά, ότι τους 1000MODS τους είχαμε δει τελευταία φορά στο Gagarin πριν από 8 χρόνια και κάτι (Δεκέμβρη του ’14, για την ακρίβεια).

Από τότε μεσολάβησαν πολλά, αλλά κυρίως η εκτόξευση αυτών εδώ των παιδιών και η παγκόσμια φήμη που απέκτησαν (ήδη ετοιμάζονται να επιστρέψουν για μια ακόμη τουρνέ... λίγο πιο κάτω, σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία).

Παρόλα αυτά, η ορμή, η καύλα και η μεταξύ τους αδελφικότητα, όπως και η πρωτοφανής τους σεμνότητα, παραμένει ίδια και αναλλοίωτη. Μακριά από δηθενιές, και από σοσιαλμιντιακές υστερίες (σε προσωπικό και σε συλλογικό επίπεδο), με το μυαλό στραμμένο μόνο στη μουσική.

Τέσσερα στα τέσσερα 10άρια έως τώρα (“Super Van Vacation”, “Vultures”, “Repeated Exposure to...”,“Youth of Dissent”) και έπεται συνέχεια.

1000mods ξανά στο γνώριμο Gagarin λοιπόν, με ήχο-μπόμπα και ένα σχεδόν 90λεπτο σετ που περιλάμβανε λίγο απ’ όλα. Ειδικά από το “Low” και έπειτα, όλα γύρισαν τούμπα. “El Rollito”, “Mirrors”, “Into the Spell” και “Vidage” (για αυτούς που έφυγαν νωρίς, τον Mac και τον Μήτσο), και βέβαια το κλασικό και υπερφυσικά χαοτικό κλείσιμο με “Super Van Vacation”, όπου κάθε φορά τα Χιλιομόδια βγάζουν ό,τι, μα ό,τι έχουν μέσα τους, ως τιμή κατά κάποιο τρόπο στο ξεκίνημά τους και τις πρώτες διαδρομές με το βαν.

Ένα βαν, που εδώ και καιρό έχει ξεφύγει από τους στενούς και δύσβατους ελληνικούς δρόμους. Kαι δεν μιλάω για το οδικό δίκτυο...

Setlist: Road to Burn / So Many Days / Warped / Electric Carve / Loose / She / Low / El Rollito / Mirrors / Into the Spell / Vidage / Super Van Vacation.

* Φωτογραφίες: Γιάννης ΝέγρηςGallery

Lazy Man’s LoadLazy Man’s LoadLazy Man’s LoadLazy Man’s LoadLazy Man’s LoadLazy Man’s LoadLazy Man’s LoadLazy Man’s LoadLazy Man’s LoadBlack Stone MachineBlack Stone MachineBlack Stone MachineBlack Stone MachineBlack Stone MachineBlack Stone MachineBlack Stone Machine1000mods1000mods1000mods1000mods1000mods1000mods1000mods1000mods1000mods1000mods1000mods1000mods1000mods1000mods

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter