08Δεκεμβρίου2022

Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022 20:48 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: Release Athens w/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ, ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ, ΠΑΙΔΙ ΤΡΑΥΜΑ @ Πλατεία Νερού

Θεσσαλονίκη, κέντρο, μπαρότσαρκες, περιπτερίσια μπύρα στην παραλία, Ναυαρίνου, Ροτόντα, Μπιτ Παζάρ, Residents, Παπαγάλος και όλες αυτές οι αναμνήσεις να ξετυλίγονται όταν συμβαίνει τούτη η μαγική σύμπραξη.

Η προθέρμανση έγινε με το ΠΑΙΔΙ ΤΡΑΥΜΑ, ένα μυστηριώδες project που έχει εξελιχθεί σε full band και που με την αλληγορία των στίχων του, ακόμα και του ονόματός του (Παιδί Θαύμα/Παιδί Τραύμα), θα έλεγα με σιγουριά πως με κέρδισε.

Μαζί το Παιδί που είναι Τραύμα στον ρόλο του frontman, στη σκηνή του Release Athens συναντήσαμε τους Κώστα Γάμμα (μπάσο), Δημήτρη Γρηγοριάδη (ντραμς), Αντώνη Παπαδόπουλο (κιθάρα) και Εmi Path (synths), ενώ το ύφος του γκρουπ θα έλεγα πως κινείται κάπου ανάμεσα στα Ξύλινα Σπαθιά και τους Χωρίς Περιδέραιο.

Η ώρα για ΠΑΥΛΟ ΠΑΥΛΙΔΗ & HOTEL ALASKA είχε φτάσει, με τραγούδια από το πρόσφατο “Μαύρο Κουτί”, μαζί με την απαραίτητη αναδρομή σε Σπαθιά και B-Movies.

Η Πλατεία Νερού να αφήνεται στα χέρια του Παύλου και να λικνίζεται στo “Ατλαντίς”, τη “Μαίρη” και το “Τώρα Αρχίζω και Θυμάμαι”, ο ήλιος να χάνεται εξ ολοκλήρου την καταλληλότερη στιγμή, υπό τους ήχους του παντοτινού σαλονικιώτικου soundtrack “Φωτιά στο Λιμάνι”, τα “Ρόδες”, “Ο Βασιλιάς της Σκόνης”, “Άσε με Εδώ”, “Πάρε με Μαζί σου”, “Ρίτα”, “Ρομπότ” και “Ό,τι Θες Εσύ” να προκαλούν τον αναμενόμενο παροξυσμό, και ο φίλος μας ο “Μόχα”, μαζί με το “Περιμένω” για σβήσιμο, να μας θυμίζουν για μία ακόμη φορά γιατί τα τραγούδια του Παυλίδη τα νιώθουμε βιώματά μας και ιστορίες που ίσως και κάποια στιγμή να έχουν συμβεί...

Ο Παύλος φρόντιζε σε κάθε ευκαιρία να αναφέρεται στα μέλη των Hotel Alaska, τους Φώτη Σιώτα (βιολί), Δημήτρη Τσεκούρα (μπάσο), Γιώργο Θεοδωρόπουλο (πλήκτρα) και Θάνο Μιχαηλίδη (τύμπανα), καθώς και το νέο μέλος της παρέας Αλέκο Γεωργουλόπουλο (κιθάρα), ενώ αυτό που νιώθεις σε όλες του τις συναυλίες, είναι πως τα τραγούδια εποχής Ξύλινων Σπαθιών, με εκείνη τη νεανική ορμή και την πρώιμη ηχογράφηση, ωριμάζουν μέρα με τη μέρα όλο και πιο πολύ, και απογειώνονται στη live εκτέλεσή τους.

Setlist: Τώρα που Χάνεται το Φως / Άννα / Το Παιδί με το Πατίνι / Όσο Μικραίνω / Ατλαντίς / Η Μαίρη / Τώρα Αρχίζω και Θυμάμαι / Η Νέα Βαρβαρότητα / Φωτιά στο Λιμάνι / Ρόδες / Ο Βασιλιάς της Σκόνης / Άνοιξη / Η Τελευταία Φορά / Το Φάντασμα της Εθνικής Οδού / Άσε με Εδώ / Πάρε με Μαζί σου / Μόχα / Το Καράβι / Ρίτα / Ρομπότ / Ό,τι Θες Εσύ / Περιμένω.

Σειρά για ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΓΕΛΑΚΑ & 100°C, με νέο δίσκο στα μπαγκάζια (“Έχω Κέφια”), που μαζί με τα “Γελαστή Ανηφόρα” (2013) και “Από ’δω και Πάνω” (2005) κατέλαβαν ένα σημαντικό μερίδιο στη δίωρη συναυλία.

H εμφάνιση του Αγγελάκα με το πολυμελές του σχήμα (Λαμπρινή Γρηγοριάδου - ακουστική κιθάρα, Αλέξης Αρχοντής - τύμπανα, Γιώργος Αβραμίδης - τρομπέτα, Ηλίας Μπαγλάνης - πλήκτρα, Αλέξανδρος Κόντζογλου - ηλεκτρική κιθάρα, Μιχάλης Καρανίκος - τρομπόνι) και με εκπλήξεις στο setlist, θα μπορούσαμε να πούμε ότι χωρίστηκε σε δύο επίπεδα, καθώς στο πρώτο μισό ακούσαμε τα καινούρια του τραγούδια μαζί με επιλεγμένες στιγμές από την προσωπική του δισκογραφία, ενώ στο δεύτερο μισό μπήκαν στο παιχνίδι τα χιλιοτραγουδισμένα του κομμάτια, είτε από τη σόλο πορεία του είτε από τις Τρύπες, σηκώνοντας στο πόδι την Πλατεία Νερού.

“Ακόμα Περπατάω”, “Δικαιοσύνη”, “Αιρετικό”, “Τηλεντρόγκες”, “Ευγνωμοσύνη”, “Είμαι Τυχερός”, “Πόθοι”, “Μέσα Μου ο Αέρας που Φυσά” και “Μόνο από τη Λύπη σου”, μερικά από τα τραγούδια που επέλεξε για αρχή ο Αγγελάκας στην επιστροφή του στην αρένα του Φαλήρου, ενώ από το “Θυμάμαι Ένα Σπίτι” και έπειτα, ο χρόνος σταμάτησε, η διάσταση χάθηκε και τίποτα άλλο δεν είχε σημασία, πέρα από το να βλέπουμε τον αγαπημένο μας παλιάτσο να βγάζει ψυχή εφήβου πάνω στη σκηνή.

Όλη η Πλατεία Νερού μια αγκαλιά και μια παρέα, με τα “Ο Χαμένος τα Παίρνει Όλα”, “Σαράβαλο” και “Σιγά μην Κλάψω”, και ένας, μεγάλος και συγκινητικός για όλες και όλους μας, γυρισμός στα χρόνια που οι Τρύπες σήμαιναν τα πάντα (ακόμα σημαίνουν), με τα “Ακούω την Αγάπη”, “Δως μου Λίγη Ακόμα Αγάπη” και “Γιορτή”.

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, ο Γιάννης Αγγελάκας και οι 100°C επέστρεψαν στη σκηνή για ένα χορταστικό encore, που ξεκίνησε με τα “Επισκέπτες” και “Όλα τ’ Αστέρια τ’ Ουρανού”, συνεχίστηκε με τα “Θα Ανατέλλω” και “Από ’δω και Πάνω”, και ολοκληρώθηκε με το “Ταξιδιάρα Ψυχή”. Τι καλύτερο για καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση...

Setlist: Ακόμα Περπατάω / Δικαιοσύνη / Αιρετικό / Τηλεντρόγκες / Άγγελος / Οι Άνθρωποι που Ζούνε Σαν Νεκροί / Ευγνωμοσύνη / Είμαι Τυχερός / Ακούω τον Ουρανό να Γελάει / Σαν Φύλλο στον Αέρα / Πόθοι / Μέσα Μου ο Αέρας που Φυσά / Μόνο από τη Λύπη σου / Ο Λύκος που Κατάπια / Θυμάμαι Ένα Σπίτι / Ο Χαμένος τα Παίρνει Όλα / Σαράβαλο / Σιγά μην Κλάψω / Ακούω την Αγάπη / Δως μου Λίγη Ακόμα Αγάπη / Γιορτή / Επισκέπτες / Όλα τ’ Αστέρια τ’ Ουρανού / Θα Ανατέλλω / Από ’δω και Πάνω / Ταξιδιάρα Ψυχή.

* Φωτογραφίες: Γιάννης ΝέγρηςGallery

Παιδί ΤραύμαΠαιδί ΤραύμαΠαιδί ΤραύμαΠαιδί ΤραύμαΠαιδί ΤραύμαΠαύλος Παυλίδης & Hotel AlaskaΠαύλος Παυλίδης & Hotel AlaskaΠαύλος Παυλίδης & Hotel AlaskaΠαύλος Παυλίδης & Hotel AlaskaΠαύλος Παυλίδης & Hotel AlaskaΠαύλος Παυλίδης & Hotel AlaskaΠαύλος Παυλίδης & Hotel AlaskaΠαύλος Παυλίδης & Hotel AlaskaΓιάννης Αγγελάκας & 100°CΓιάννης Αγγελάκας & 100°CΓιάννης Αγγελάκας & 100°CΓιάννης Αγγελάκας & 100°CΓιάννης Αγγελάκας & 100°CΓιάννης Αγγελάκας & 100°CΓιάννης Αγγελάκας & 100°CΓιάννης Αγγελάκας & 100°CΓιάννης Αγγελάκας & 100°CΓιάννης Αγγελάκας & 100°CΓιάννης Αγγελάκας & 100°C

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

 • Οι LOST BODIES στο Ίλιον Plus
  Οι LOST BODIES στο Ίλιον Plus

  Πραγματοποιώντας το πατροπαράδοτο “προρεβεγιόν”, οι Lost Bodies ανεβαίνουν την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου στη σκηνή του Ίλιον Plus.

 • Ακυρώνεται η συναυλία της CELINE DION στην Αθήνα
  Ακυρώνεται η συναυλία της CELINE DION στην Αθήνα

  Για λόγους υγείας, η Celine Dion προχωράει σε επαναπρογραμματισμό μέρους του “Courage World Tour”, ενώ οι καλοκαιρινές συναυλίες του 2023, μέσα στις οποίες και η εμφάνισή της στο ΟΑΚΑ, ακυρώνονται.

 • Η TANGO WITH LIONS σε Πάτρα και Αθήνα
  Η TANGO WITH LIONS σε Πάτρα και Αθήνα

  Η Tango with Lions παρουσιάζει το νέο της άλμπουμ “you.me.”, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στον Συνδετήρα στην Πάτρα και το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στο Six D.O.G.S στην Αθήνα, με opening acts τον Kristof και τη Melentini αντίστοιχα.

 • Οι GOD IS AN ASTRONAUT στο Gagarin 205
  Οι GOD IS AN ASTRONAUT στο Gagarin 205

  Οι δημοφιλείς Ιρλανδοί post-rockers God Is an Astronaut επιστρέφουν την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, για μία εμφάνιση στο Gagarin 205 Live Music Space.

 • Οι 1000MODS στο Gagarin 205 για τη γιορτή του Metal Hammer
  Οι 1000MODS στο Gagarin 205 για τη γιορτή του Metal Hammer

  Με τους 1000mods, Black Stone Machine και Lazy Man’s Load στη σκηνή του Gagarin 205 Live Music Space, πραγματοποιείται την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου το καθιερωμένο εορταστικό live του Metal Hammer.

Also Read


Newsletter