17Απριλίου2024

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 13:43 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: AthensRocks w/ DROPKICK MURPHYS, VILLAGERS OF IOANNINA CITY + more @ ΟΑΚΑ

Μια διοργάνωση κρίνεται επιτυχημένη, όταν πιάνει το φεστιβαλικό target group και το timing, feeling και παλμό του κοινού.

Ως εκ τούτου, το φετινό ATHENSROCKS μόνο διασκέδαση και ξενοιασιά είχε να προσφέρει, στοιχεία τόσο απαραίτητα για την ψυχοσύνθεση όλων μας, οπότε χωρίς περαιτέρω χρονοτριβή στα εισαγωγικά, ξεκινάμε με FUNDRACAR και (ποιο άλλο από το) “Alpha Frequency”, για να γίνει ο καλός ο σεφτές, ο πανηγυρτζίδικος και ο πανκοροψυχεδελικός στο ΟΑΚΑ, από ένα σχήμα του οποίου κάθε μουσικός διατηρεί την ξεχωριστή οντότητα και προσωπικότητα, και όλοι μαζί δημιουργούν αυτή την εξέχουσα πολυσυλλεκτικότητα.   

Το κοινό τίμησε από νωρίς με την παρουσία του όλα τα σχήματα - άλλωστε οι Φαντρακαραίοι βρίσκονται σε συνεχή άνοδο και σε φοβερή φόρμα - οπότε με “Μάζζικ”, “Γκόμενες Φάνκυ”, “Το Λέσι”, “Obi-Wan Kenobi”, “Ομόνοια”, “Νάτη Πάλι” και “Νόμιμη Φούντα”, παίχτηκε ωραία και τίμια μπαλίτσα στα τσιμέντα.

Setlist: Alpha Frequency / Μάζζικ / Γκόμενες Φάνκυ / Το Λέσι / Obi-Wan Kenobi / Ομόνοια / Νάτη Πάλι / Νόμιμη Φούντα.

Από την άλλη, για τη σχέση των RUMJACKS με το ελληνικό κοινό δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά, από το 2017 και έπειτα που ξεκίνησαν να έρχονται στην Αθήνα, πάντοτε τσουγκρίζονται τα ποτήρια στις παμπ, πέφτει ιδρώτας και σπρωξίδι στα live τους, χαιρετούρες πριν και μετά, και όλα τα σχετικά.

Ο Mike Rivkees μια χαρά τα πηγαίνει στη θέση του frontman - ούτως ή άλλως το περσινό “Hestia” είναι κατ’ εμέ η κορυφαία τους δουλειά και ένα από τα καλύτερα Celtic punk άλμπουμ των τελευταίων χρόνων - οπότε όλα πρίμα προμηνύονταν και όλα πρίμα εξελίχθηκαν.

Το tin whistle σφύριξε, στην κυριολεξία, την έναρξη και οι Rumjacks ανέβηκαν στη σκηνή του AthensRocks με το “Kirkintilloch” από τα παλιά, ενώ στην πορεία παρουσίασαν είτε κομμάτια από τη νέα τους εποχή (πρόσφατη και η κυκλοφορία του “Brass for Gold” EP), είτε παλαιότερές τους στιγμές.

Ως ένα συγκρότημα που κάθε φεστιβάλ θα ήθελε στο line-up του, ζέσταναν στην ιδανική θερμοκρασία τις μηχανές με “A Fistful O’ Roses”, “My Time Again”, “Through These Iron Sights”, “Hestia”, “Light in My Shadow”, “The Pot & Kettle”, “An Irish Pub Song” και όλα τα συναφή εργαλεία.

Setlist: Kirkintilloch / Bounding Main / Bloodsoaked in Chorus / A Fistful O’ Roses / My Time Again / Sainted Millions / Bullhead / Through These Iron Sights / The Black Matilda / Saints Preserve Us / One for the Road / Hestia / Light in My Shadow / The Pot & Kettle / An Irish Pub Song / I’ll Tell Me Ma.

Βέβαια, μέσα σε όλα τα στραβά που έφερε η πανδημία, είναι και ότι σταμάτησε απότομα το τρένο (ή το βαν, αν θέλεις) των VILLAGERS OF IOANNINA CITY, μετά την κυκλοφορία του αριστουργηματικού “Age of Aquarius”, του οποίου τη live παρουσίαση είχαμε τη χαρά τουλάχιστον να βιώσουμε σε δύο αξέχαστα σόου, στο Θέατρο Βράχων και στο Tae Kwon Do.

Από τότε είχαμε να τους δούμε, λοιπόν, σε “φουλ πανσιόν” ηλεκτρικό σόου (έστω και χωρίς τα εκπληκτικά εφέ στο background), οπότε “Age of Aquarius” για αρχή και πάμε για μία ακόμη περιπλάνηση στη Μητέρα Γη, όπως ο ήλιος σιγά σιγά έδυε, χρωματίζοντας τη σκηνή.

Το “Σκάρος”, με τη σειρά του, αιώνια θα τιμάει το μέγιστο “One of These Days” των Pink Floyd, ενώ ο ιστορικός του μέλλοντος θα γράψει ότι αφενός τα “Dance of Night” και “Father Sun” υπήρξαν δύο από τις αρτιότερες συνθέσεις των Villagers of Ioannina City, αφετέρου πως τα “Millennium Blues” και “For the Innocent” είπαν αυτά που είχαν να πουν, την κατάλληλη στιγμή και με τον κατάλληλο τρόπο.

Η θερμοκρασία στην πλατεία του ΟΑΚΑ είχε ανέβει για τα καλά, οπότε τα “Τι Κακό” και “Ζβάρα” τερμάτισαν το θερμόμετρο, ενώ ο διονυσιακός/ψυχεδελικός live τρόπος με τον οποίο οι V.I.C. ρίχνουν τη γέφυρα στο “Καρακόλια”, απλά σε αφήνει με ανοιχτό το στόμα, αν δηλαδή δεν έχεις βρεθεί στη μέση της αρένας να χοροπηδάς χωρίς αύριο.

Setlist: Age of Aquarius / Σκάρος / Dance of Night / Arrival / Father Sun / Millennium Blues / For the Innocent / Τι Κακό / Ζβάρα / Καρακόλια.

Πάντως, η αλήθεια να λέγεται, κάποτε συζητούσαμε με φιλαράκια πώς διάολο θα γίνει να προγραμματίσουμε ένα ταξίδι στο εξωτερικό για να δούμε live τους DROPKICK MURPHYS, καθώς φως στον ορίζοντα δεν φαινόταν για Ελλάδα μεριά, και τώρα πλέον όχι απλά οι Βοστονέζοι μας επισκέπτονται τακτικά, αλλά επιλέγουν και την Αθήνα για να γυρίσουν live video clip, εν προκειμένω για το “Two Sixies Upside Down” (παίχτηκε δύο φορές κατά τη διάρκεια του set), ένα από τα τραγούδια που θα κοσμούν τη νέα τους δουλειά, αφιερωμένη στα έργα του θρυλικού αντιφασίστα μουσικού Woody Guthrie.

Κατά τα άλλα, όπως τα ξέρεις. Πυρσοί, ιαχές “let’s go Murphys”, crowd surfing και κλοτσιές ανάποδα, o Ken Casey να κατεβαίνει συνεχώς από τη σκηνή για να τα πει παρέα με το κοινό, ένα συγκρότημα που πρέπει έστω και μια φορά να δεις live στη ζωή σου, για να αντιληφθείς τι σημαίνει να τιμάς τον κόσμο που σε ακολουθεί.

Ντου, λοιπόν, στο AthensRocks από τους Dropkick Murphys με “Middle Finger”, ονειρική συνέχεια με “The State of Massachusetts”, “The Boys Are Back” και “Johnny, I Hardly Knew Ya”, μια νέα και μεγαλύτερη στάση στο περσινό “Turn Up That Dial”, με “Mick Jones Nicked My Pudding”, “L-EE-B-O-Y”, “Chosen Few” (για τον “dickhead” τον Trump), “Smash Shit Up” και όχι μόνο, αλλά και ενδιάμεση πάσα στα oldschool “Barroom Hero” και “Do Or Die”, έτσι, για να συνδεθούν με τη μία 25 χρόνια πορείας.

Και “You’ll Never Walk Alone” είχε το πρόγραμμα, και “Fields οf Athenry”, και “Good as Gold”, και “The Gang’s All Here”, αλλά και “Curse of a Fallen Soul”, ως χαιρετισμό στον Al Barr που δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την περιοδεία, καθώς φροντίζει την άρρωστη μητέρα του.

Με τη σειρά του, το “Worker’s Song” αφιερώθηκε στον ουκρανικό λαό, με τον Mike Rivkees να συνοδεύει ερμηνευτικά τον Ken Casey, ενώ τα “Rose Tattoo” και “I’m Shipping Up to Boston”, μαζί με το “Kiss Me, I’m Shitfaced” που έριξε την αυλαία, αποτέλεσαν μια ακόμη αφορμή για αγκαλιές, συλλογικό τραγούδι και κλωτσοπατινάδες. Μέρφις, μόνο.

Setlist: Middle Finger / The State of Massachusetts / The Boys Are Back / Johnny, I Hardly Knew Ya / Queen of Suffolk County / The Bonny / Mick Jones Nicked My Pudding / L-EE-B-O-Y / Barroom Hero / Do Or Die / Chosen Few / Smash Shit Up / The Warrior’s Code / You’ll Never Walk Alone / Two Sixies Upside Down / Fields οf Athenry / Good as Gold / The Gang’s All Here / Curse Of A Fallen Soul / Two Sixies Upside Down / Worker’s Song / Turn Up That Dial / Rose Tattoo / I’m Shipping Up to Boston / Kiss Me, I’m Shitfaced.

* Φωτογραφίες: Γιάννης ΝέγρηςGallery

FundracarFundracarFundracarFundracarFundracarFundracarFundracarFundracarFundracarFundracarFundracarFundracarFundracarThe RumjacksThe RumjacksThe RumjacksThe RumjacksThe RumjacksThe RumjacksThe RumjacksVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityDropkick MurphysDropkick MurphysDropkick MurphysDropkick MurphysDropkick MurphysDropkick MurphysDropkick MurphysDropkick MurphysDropkick MurphysDropkick MurphysDropkick MurphysDropkick MurphysDropkick Murphys

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

 • Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox
  Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox

  Οι Ιταλοί εκπρόσωποι της indie/post-punk/shoegaze σκηνής Grigio Scarlatto και οι Βέλγοι 2Phoques που μιξάρουν scream φωνητικά με electro/post-rock ήχους, έρχονται αυτό το Σάββατο (20/4) στο BlackBox Studio.

 • Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL
  Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL

  Ηγούμενοι του νέου ρεύματος συγκροτημάτων που δημιουργούν το μέλλον της metal μουσικής, οι Loathe έρχονται για την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στο Ejekt Festival μαζί τους με τους Korn και τους Spiritbox, ενώ στη σκηνή του ΟΑΚΑ θα βρεθούν και οι Planet of Zeus, έχοντας ανοίξει τον δρόμο στη σύγχρονη ροκ σκηνή της χώρας.

 • Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue
  Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue

  Το sold out είχε ήδη ανακοινωθεί εδώ και μέρες και το καινούριο άλμπουμ μετρούσε μόλις 24 ώρες ζωής. Καλύτερο μέρος για να βρεθείς Σάββατο βράδυ στην Αθήνα, δεν υπήρχε.

 • Οι JAMES για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα
  Οι JAMES για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα

  Έχοντας αφήσει εποχή στη βρετανική μουσική σκηνή με τη μακρόχρονη και πολυσχιδή καριέρα τους, οι James έρχονται την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Γης και την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού, επιβεβαιώνοντας τη σχέση λατρείας που έχουν αναπτύξει με το ελληνικό κοινό.

 • Ανταπόκριση: EMPEROR w/ Lucifer’s Child @ Floyd Live Music Venue
  Ανταπόκριση: EMPEROR w/ Lucifer’s Child @ Floyd Live Music Venue

  Από την ώρα που είχε ανακοινωθεί αυτή εδώ η συναυλία (έναν χρόνο πριν είχαν γίνει τα αποκαλυπτήρια), το καλεντάρι είχε μια βαθιά μαύρη κουκκίδα, που περίμενε καρτερικά να σβήσει.

Also Read

 • Ανταπόκριση: THE RUMJACKS @ Gagarin 205 Live Music Space

  Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας μαζί με St. Patrick’s Day, παντού πανηγύρια, πάρτι, τραγούδια και χοροί, οπότε σε μια αγαπημένη γωνιά της Αθήνας, ένα εξίσου αγαπημένο γκρουπ, ανέλαβε τη δική μας διασκέδαση για την περίσταση.

 • Με τους RUMJACKS στου Αγίου Πατρικίου

  Έχουν αποκτήσει μια ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα σε λιγότερο από μια δεκαετία και δεν δίστασαν μάλιστα να ηχογραφήσουν εδώ τον πρώτο τους live δίσκο.

 • Οι QUEENS OF THE STONE AGE στο ATHENSROCKS

  Οι Queens of the Stone Age, ροκ ήρωες μιας ολόκληρης γενιάς, επιστρέφουν μετά από 19 χρόνια στην Ελλάδα, για μία εμφάνιση το Σάββατο 27 Ιουλίου στο AthensRocks στο ΟΑΚΑ.

 • Οι RUMJACKS για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα

  Οι Rumjacks επιστρέφουν στα εδάφη που αγάπησαν και αγαπήθηκαν όσο λίγες μπάντες, γιορτάζοντας τη Saint Patrick’s Day το Σάββατο 16 Μαρτίου στο Principal Club Theater και την Κυριακή 17 Μαρτίου στο Gagarin 205.

 • Συναυλία Αλληλεγγύης για τον 4χρονο Κωνσταντίνο στο An Club

  Το Immigraniada Festival, το An Club και οι Panx Romana, Fundracar, Coyote’s Arrow και Incirinna ενώνουν την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου τις δυνάμεις τους για τον 4χρονο Κωνσταντίνο.


Newsletter