29Ιουνίου2022

Σάββατο, 11 Ιουνίου 2022 17:52 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: SOCIAL WASTE @ Τεχνόπολη

Πέρασε από πανδημίες, σεισμούς και καταποντισμούς, γλίτωσε στο τσακ την κακοκαιρία και επιτέλους, πραγματοποιήθηκε.

Το live των SOCIAL WASTE στην Τεχνόπολη ήταν... παλιό χρωστούμενο (με αυτά που έχουν συμβεί, χάσαμε την αίσθηση του χρόνου πια), όμως κάλλιο αργά παρά ποτέ, αφού η πολυμελής μπάντα και το πολυπληθές κοινό της δημιούργησαν τους ιδανικότερους δεσμούς, με αποτέλεσμα μία εκπληκτική βραδιά στο κέντρο της Αθήνας.

Μόνοι και ανεξάρτητοι όλα αυτά τα χρόνια, διαθέτοντας δωρεάν τη μουσική τους και στηρίζοντας σε κάθε ευκαιρία τα κινήματα, οι Social Waste είναι μια ομάδα ανθρώπων με μεράκι και αγάπη για αυτό που κάνουν, χωρίς συμβιβασμούς και πάντα με το κεφάλι ψηλά.

Έχοντας επιστρέψει στα κοινά πριν από μια δεκαετία και κυκλοφορώντας εν συνεχεία τέσσερα εξαιρετικά άλμπουμ (“Στη Γιορτή της Ουτοπίας” / 2013, “Με Μια Πειρατική Γαλέρα” / 2015, “Το Hip Hop της Μεσογείου” / 2017, “Σύνορα” / 2020), οι Social Waste αποτελούν την καταλληλότερη αφορμή να διαβάσεις, να μάθεις, να ψαχτείς, να ταξιδέψεις, να προβληματιστείς, να γεμίσεις με κουράγιο και δύναμη, για ό,τι δύσκολο συμβαίνει τώρα και για όλα τα δύσκολα που θα έρθουν.

Από το “Hip Hop της Μεσογείου” και τις “Μπάντες”, στα “Για να Νικήσουν”, “Ποτοσί”, “Θα τον Αλλάξουμε Εμείς”, “Στη Γιορτή της Ουτοπίας”, “Του Άρη” και “Του Χρόνη” (αφιερώμενο στον εκλιπόντα Γιάννη Νόνη των Χαΐνηδων), ο Λεωνίδας, ο Χρήστος, ο Γιώργος, ο Γιάννης και ο Γιώργης, μαζί με τους Lucretia de Manchione, Γιάννη Μιχαηλίδη και Στέλιο Μπότσαρη, ξεσήκωσαν την Τεχνόπολη και μας προσέφεραν ό,τι αποζητούσαμε από αυτή τη μεγάλη τους επιστροφή στις καλοκαιρινές συναυλίες.

“Βοριάς και Λίβας”, “Τα Μέγαρα”, “Corto”, “Σύνορα”, “Το Τσιφλίκι”, “Θα ’τανε δε θα ’ταν 15”, “Με Μια Πειρατική Γαλέρα”, “Λένε”, όσα τραγούδια επιλέχθηκαν για αυτό το δίωρο, είχαν την αξία και τη σημασία τους. Όπως και οι γκάιντες, τα λαούτα, οι μπαγλαμάδες, οι αρχαίες και οι ποντιακές λύρες, το μπάσο, τα τύμπανα. “Λένε δεν έχουμε samples, έντεχνο λένε ότι κάνουμε, τόσα άτομα μέσα στο βαν, άλλα τόσα όργανα, πού να τους βάλουμε...”

Setlist: Το Hip Hop της Μεσογείου / Οι Μπάντες / Για να Νικήσουν / Μάτια Μεγάλα / Ποτοσί / Του Κόσμου τα Λιμάνια / Τι Κρύβει το Μολύβι / Θα τον Αλλάξουμε Εμείς / Στη Γιορτή της Ουτοπίας / Του Άρη / Του Χρόνη / Ο Λύκος για το Τσίρκο δε Δουλεύει / Βοριάς και Λίβας / Τα Μέγαρα / Corto / Σύνορα / Το Τσιφλίκι / Οι Περιπατητές του Κόσμου / Θα ’τανε δε θα ’ταν 15 / Μες στο Κρασί Μου Βλέπω Θάλασσες / Με Μια Πειρατική Γαλέρα / Λένε

* Φωτογραφίες: Γιάννης ΝέγρηςGallery

Social WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial WasteSocial Waste

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter