Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ανταπόκριση: ALLOCHIRIA w/ Their Methlab, Khirki @ An Club
Δευτέρα, 09 Μαΐου 2022 13:23 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: ALLOCHIRIA w/ Their Methlab, Khirki @ An Club

Λόκαλ βραδιές στο ιστορικό υπόγειο των Εξαρχείων, αξία ανεκτίμητη.

Οι KHIRΚΙ που άνοιξαν το live, τα ’σπασαν και δεν χρειάζεται να γράψω κάτι άλλο (θα γράψω όμως, δεν γίνεται).

Έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία του φοβερού “Κτηνωδία” και μετά από εκρηκτικές εμφανίσεις στην Αθήνα, το τρίο βγαίνει σιγά σιγά στον δρόμο για να προωθήσει κομμάτια σαν τα “Black and Chrome”, “Bukovo”, “Medea”, “Wolf’s Lament” και “Raging Bull”, όπου οι Black Label Society συναντούν τους Volbeat και όλοι μαζί πηγαίνουν μια βόλτα στα βουνά της Ηπείρου και της Μακεδονίας.

Κατά τα άλλα, οι THEIR METHLAB επέστρεψαν στο An Club με τη γνώριμή τους φόρα, αυτή τη φορά με ένα “τσικ” πιο “μεταλλική” διάθεση (βλέπε “Venice” και “Dremel”), που προστέθηκε σε αγαπημένα tunes σαν τα “Arctic Funk”, “A Call To Arms” και “Muktuk”.

Το εγχώριο post rock/metal στα καλύτερά του, από μια μπάντα που οι τοίχοι του An Club γνωρίζουν απέξω και ανακατωτά, το ίδιο και κάθε σπιθαμή της σκηνής.

Από την πλευρά τους, οι ALLOCHIRIA θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως “οι δολοφόνοι με το αγγελικό πρόσωπο”, μιας που σε κάθε τους εμφάνιση, σκοτώνουν. Η επιστροφή τους στο υπόγειο ήταν επιβλητική, με τραγούδια από τα εξαιρετικά “Omonoia” (2014) και “Throes” (2017), αλλά και καινούριες συνθέσεις, από την πολυναμενόμενη τρίτη τους στούντιο δουλειά.

“Oppression“, “Cracking Fractals“, “Archetypal Attraction to Circular Things“, “Counting Fives“ και βέβαια, “We Crave What We Lack“, “για τη Zackie”, με την Ειρήνη να κατεβαίνει από τη σκηνή και γύρω της να στήνεται ένας κύκλος, σε μια στιγμή που μόνο ανατριχίλα μπορούσε να μας προκαλέσει, ανατριχίλα και οργή για το άδικο.

Οι Allochiria είναι η κορυφαία post-metal μπάντα στην Ελλάδα και αυτό το αποδεικνύουν αφενός τα τραγούδια τους και αφετέρου ο τρόπος με τον οποίο τα παρουσιάζουν πάνω στη σκηνή. Δεμένο γκρουπ όσο δεν πάει, με αυτοσυγκέντρωση στα κόκκινα, μια ταπεινοφροσύνη που σε κερδίζει και πάντοτε στη σωστή πλευρά του πεζοδρομίου.

Τα μεγάλα φεστιβάλ τους περιμένουν και πάλι, καθώς στο εξωτερικό τα αυτιά είναι σαφώς πιο ανοιχτά από ό,τι στα μέρη μας.

* Φωτογραφίες: Γιάννης ΝέγρηςGallery

KhirkiKhirkiTheir MethlabAllochiriaAllochiriaAllochiriaAllochiriaAllochiriaAllochiriaAllochiria

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read