07Ιουλίου2022

Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021 16:03 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: VILLAGERS OF IOANNINA CITY @ Θέατρο Πέτρας

Ένα βράδυ Σεπτεμβρίου στα ψηλά νταμάρια της Πετρούπολης, με θέα όλη την Αθήνα.

Οι VILLAGERS OF IOANNINA CITY έκαναν μια στάση στο Θέατρο Πέτρας, στο πλαίσιο του “Revival Acoustic Tour”, για να μας παρουσιάσουν το, ειδικά διαμορφωμένο για την περίσταση, δίωρο πρόγραμμά τους, το οποίο πέρα από τις πολύ όμορφες και ενδιαφέρουσες ακουστικές εκτελέσεις των τραγουδιών τους, περιλάμβανε ένα εξαιρετικό οπτικό σόου, το οποίο, άλλωστε, είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι των συναυλιών τους και άρρηκτα συνδεδεμένο με τον ήχο τους.

Στημένοι κυκλικά στην αρένα του θεάτρου, εκεί όπου έπεφταν και οι προβολές, με αποτέλεσμα μουσικοί και χρώματα να γίνονται ένα, οι V.I.C. ξεκίνησαν το live με το “Welcome/Age of Aquarius”, μέσα από τον εκπληκτικό τελευταίο τους δίσκο “Age of Aquarius” (2019), ενώ εν συνεχεία γύρισαν τον χρόνο πίσω στο “Riza” (2014).

Αρχικά με το “Nova”, μετά με το “Echoes”, που μας πήγε σφαίρα μέχρι την Ήπειρο, και ακολούθως με το “Jiannim”, που αφιερώθηκε “σε όλους τους ξενιτεμένους, τους πρόσφυγες, τους μετανάστες”, καθώς και το “Σκάρος”, “ένα τραγούδι από τα βουνά για τα βουνά” (ιδανικό το σημείο στο οποίο βρισκόμασταν, προφανώς), που πρέπει να είναι “πάντα ελεύθερα και πάντα καθαρά”.

Ακολούθησε το “Dance of Night”, ενώ μια από τις κορυφαίες στιγμές ήταν η εκτέλεση στο “Ο Άρης (Σηκώνομαι Πολλά Πρωί)”, όπως και το “Millenium Blues”, το εξαιρετικό βίντεο του οποίου, άλλωστε, αποτέλεσε και το trailer της περιοδείας.

Οι Villagers of Ioannina City συνέχισαν την αναφορά στον τελευταίο τους δίσκο, μέσω του “Father Sun” και του “For the Innocent”, κατά τη διάρκεια του οποίου, μάλιστα, η βραδιά απογειώθηκε, όταν “έσκασε το φυτίλι” πάνω στα βράχια, ενώ για το encore κράτησαν το “Τι Κακό” και το “Ζβάρα”, όπου προφανώς και το live έφτασε στην κορύφωσή του.

Επόμενο ραντεβού εντός Αττικής, το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων, οπότε αν έχεις πάρει εισιτήριο για την πρώτη ημέρα είσαι από τους τυχερούς, μιας που έχουν ήδη εξαντληθεί, ενώ αν ακόμα το σκέφτεσαι για τη δεύτερη, σπεύσε και θα με θυμηθείς.

* Φωτογραφίες: Γιάννης ΝέγρηςGallery

Villagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina City

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter