02Δεκεμβρίου2021

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 18:56 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: VILLAGERS OF IOANNINA CITY w/ Half Gramme of Soma @ Κλειστό Παλαιού Φαλήρου

Κάποιες συναυλίες είναι one of a kind, ή once in a lifetime αν θες, οπότε, τουλάχιστον προσωπικά μιλώντας, η συγκεκριμένη συγκαταλέγεται σε μια εξ αυτών.

Το κατόρθωμα, άλλωστε, των VILLAGERS OF IOANNINA CITY είναι αυτονόητο, καθώς μέσα σε μια 6ετία έφτασαν να γεμίζουν το Tae Kwon Do, πράγμα διόλου ευκαταφρόνητο για σχήμα που δεν ανήκει στις φθηνές μεϊνστριμίλες που προβάλλονται δεξιά αριστερά. Παράλληλα, όμως, είναι τέτοια πια και η φύση των σόου τους, που δεν γίνεται να μιλάμε απλά για μια πετυχημένη μουσική βραδιά.

Οι V.I.C. παράγουν πλέον οπτικοακουστική τέχνη διεθνούς εμβέλειας, οπότε από τη στιγμή που μέχρι πρότινος ψάχναμε να βρούμε τέτοιους είδους live μονάχα από γκρουπ του εξωτερικού, προφανώς και όταν τα ζούμε εδώ στο “χωριό” μας, δεν γίνεται να μη νιώθουμε μια στάλα πιο γεμάτοι και ευτυχισμένοι.

Ως εκ τούτου, επιστρέφοντας στην Αθήνα σε ακόμα μεγαλύτερο χώρο από το Θέατρο Βράχων, ξανά με το αριστουργηματικό “Age of Aquarius” στις αποσκευές – κατ’ εμέ από τις σημαντικότερες και πιο πλούσιες στιγμές στην ιστορία της εγχώριας δισκογραφίας – οι Villagers of Ioannina City δεν νομίζω ότι μας άφησαν και πολλά περιθώρια ανάλυσης και σχολίων, καθώς πράγματι εν προκειμένω οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράφουν το τι ακριβώς συνέβη – ξεκάθαρα μιλάμε για ένα milestone στην ταπεινή πορεία ενός γραφιά/φωτογράφου/οπαδού της μουσικής.

Εν αρχή, λοιπόν, οι Βρυσούλες, μια ομάδα γυναικών που με τον χορό τους και τα μηνύματα που στέλνουν, στέκονται απέναντι στην καταστροφή της φύσης (άρα και του ανθρώπου, διάολε) από τις εξορύξεις πετρελαίου. “Το κλαρίνο για να παίξει, θέλει αέρα καθαρό – Όχι πετρέλαια στην Ήπειρο” το σύνθημά τους, καθαρό και ξάστερο.

Έτσι μπήκαμε σε αυτή τη σπουδαία βραδιά, με τους 10μελείς, επί σκηνής, Villagers of Ioannina City να προκαλούν έναν συνεχή παροξυσμό στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου για τις επόμενες δύο ώρες.

“Welcome / Age of Aquarius”, “Part V”, “Nova” για παλιούς και νέους φίλους, “Περδικομάτα”, “Σκάρος” για βουνά ελεύθερα και καθαρά, μια μουσική πανδαισία των V.I.C. που έστειλαν με τη σειρά τους το δικό τους μήνυμα ενάντια στις εξορύξεις, “Dance of Night” υπέροχο και μοναδικό, και βέβαια το “Ζβάρα”, που σήκωσε κύματα στο Φάληρο και μας παρέσυρε όλες και όλους.

Αλλά και “Father Sun” είχε το πρόγραμμα, όπως και “Millennium Blues” και “Τι Κακό” (από το KooKoo στο Tae Kwon Do ένα τσιγάρο δρόμος, απίστευτη καύλα το τραγούδι με χιλιάδες κόσμου να παραληρεί), καθώς και “Cosmic Soul” στο πρώτο encore, μαζί με “For the Innocent” να προκαλεί ανατριχίλα με το περιεχόμενο των στίχων του (εύγε και για το εξαιρετικό πρόσφατο βίντεο).

Όσο για το δεύτερο encore, ήταν κοινό μυστικό ότι οι V.I.C. θα επέστρεφαν στη σκηνή με το “Καρακόλια” και κοινό μυστικό επίσης πως μέσα στο Tae Kwon Do θα έπεφταν κορμιά, κλωτσιές και καρατιές. Χώρια το μήνυμα που για μία ακόμη φορά θέλησαν να στείλουν, αυτή τη φορά με το εξαιρετικό εικαστικό των πέντε εξουσιών, αποτελούμενο από τον στρατιωτικό, τον τραπεζίτη, τον πολιτικό, τον μπάτσο και τον παπά. Και ο νοών νοείτω.

Και βέβαια, διόλου να μην αμελήσουμε την παρουσία των HALF GRAMME OF SOMA ως opening (πώς γίνεται να αμελήσεις ένα από τα πιο στιβαρά ονόματα της heavy rock σκηνής αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα), που με κομμάτια σαν τα “Red Kiss”, “Gloomy Eggplant”, “Groove Is Black”, “Doofie” και “No Man’s God” έδειξαν την ποιότητά τους, αφενός ως σχήμα γενικά, αφετέρου ως live act ειδικότερα.

Έχοντας επιστρέψει ανανεωμένοι το 2017 με το εξαιρετικό “Groove Is Black” και με συνεπακόλουθη την παρουσία τους τόσο στο πλευρό των Naxatras στην ευρωπαϊκή τους περιοδεία, όσο και ονομάτων όπως οι Samsara Blues Experiment, Lucifer και Elder στις εν Ελλάδι εμφανίσεις τους, οι HGoS δεν γινόταν παρά να ανοίξουν τη συναυλία με τον τρόπο που περιμέναμε και καρτερούσαμε.

Οπότε, τι άλλο να πούμε για αυτή τη βραδιά. Πλέον θα έχουμε να διηγούμαστε ότι ήμασταν εκεί, σε ένα από τα πιο μεγαλειώδη (το πιο μεγαλειώδες μήπως;) σόου ελληνικού σχήματος.

Η ιστορία γράφεται real time και νιώθουμε περήφανοι που τη ζούμε με όλες μας τις αισθήσεις. Μέχρι την επόμενη φορά, V.I.C. σας ευχαριστούμε.

* Φωτογραφίες: Γιάννης ΝέγρηςGallery

Half Gramme of SomaHalf Gramme of SomaHalf Gramme of SomaHalf Gramme of SomaHalf Gramme of SomaHalf Gramme of SomaHalf Gramme of SomaHalf Gramme of SomaVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina CityVillagers of Ioannina City

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter