20Οκτωβρίου2021

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020 18:08 Γράφτηκε από: 

Ανταπόκριση: NIGHTSTALKER w/ Coyote’s Arrow @ Gagarin 205

Όλος ο καλός κόσμος εδώ. Αυτή η έκφραση μπορεί να συνοψίσει στον απόλυτο βαθμό κάτι τέτοιες συναυλίες.

Πώς να γίνει διαφορετικά, όταν αφενός έχεις τους COYOTE’S ARROW, να παρουσιάζουν το voodoo punk τους (ή αλλιώς punk της ερήμου) σε ένα ήδη γεμάτο Gagarin 205, με στιγμές κυρίως από το εξαιρετικό “Aho” (2018), αλλά και από το “Desert” (2016).

Ψωμί κι αλάτι έχουν φάει τα μέλη του αθηναϊκού supergroup με τους headliners της βραδιάς, οπότε τα “Wasted”, “Rage”, “Insane”, “Testify”, “Operator”, “Go Down”, “Living in My Brain”, “Coyote’s Arrow” και “Shot”, που συνδύασαν εκρηκτικότητα και μελωδίες, δεν θα μπορούσε παρά να αποτελέσουν την καταλληλότερη εισαγωγή.

Αφετέρου, βέβαια, σε αυτό το live είχαμε και τους NIGHTSTALKER, που μας είχαν λείψει η αλήθεια είναι, καθώς είχαν να εμφανιστούν 1 χρόνο στην Αθήνα (και πάνω από 3ετία στο αγαπημένο τους Gagarin). Αλλά κι αυτό να μην ίσχυε, σιγά μη χρειαζόμασταν κάποια άλλη αιτία για να είμαστε εκεί.

Για την ιστορία, παρόλα αυτά, πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη διπλή συναυλία (είχε προηγηθεί και η εμφάνιση της προηγούμενης βραδιάς) αποτέλεσε την παρουσίαση του “Great Hallucinations”, ενός από τα ομορφότερα άλμπουμ που ακούσαμε μέσα στο 2019, οπότε όπως και να το κάνουμε, είχε ένα ιδιαίτερο πρόσημο.

Λατρεμένο γκρουπ οι Nightstalker αναμφισβήτητα, τόσο για τα ροκ εν ρολ κομμάτια τους, όσο και για τα πιο mid-tempo. Όλα μα όλα απογειώνονται όταν έρχεται η ώρα να παρουσιαστούν ζωντανά, οπότε αυτό εξηγεί και το γεγονός ότι σε κάθε τους συναυλία το κλίμα είναι ιδιαίτερα… θερμό.

Έτσι λοιπόν, στην επιστροφή τους στο Gagarin, οι Nightstalker ουσιαστικά παρουσιάστηκαν σαν ένα καλοκουρδισμένο δεκάρι που μοιράζει παιχνίδι, καθώς μας πήγαιναν πάσα-πάσα από το νέο τους άλμπουμ στις προηγούμενές τους δουλειές.

Από το εναρκτήριο “Black Cloud” (νέο αγαπημένο εναρκτήριο) και το “Seven out of Ten”, στα “Zombie Hour” και “Forever Stoned”, που εκπροσώπησαν το “As Above, So Below” του 2016. Από τα κλασικά “Just a Burn” και “Line”, στα φρέσκα “Cursed” και “Half Crazy”. Και από τα “Brainmaker” και “Never Know (Supersonic)” του παρελθόντος, στα καινούρια “Sad Side of the City” και “Hole in the Mirror”.

Και από εκεί, στο “Children of the Sun”, που θεωρώ ότι δεν χρειάζεται πλέον κανένα άλλο σχόλιο να το συνοδεύει, αλλά και στο “Trigger Happy” και το “Dead Rock Commandos”, μια τριπλέτα που έφερε τον αναμενόμενο παροξυσμό στο Gagarin.

Το “Great Hallucinations”, από την πλευρά του, ήταν αυτό που έκλεισε το κυρίως μέρος της συναυλίας, με τους Nightstalker να επανέρχονται για λίγο ακόμα χαμό, πρώτα από όλα, φυσικά, με το “Go Get Some”, ύστερα με το “Baby, God is Dead” και εν κατακλείδι με το “Sweet Knife”, που μαζί με το “Great Hallucinations” μοιάζουν να “λειτουργούν” πλέον ως άλλα “Children…”.

Αυτά τα ωραία ζήσαμε στο Gagarin με τους Nightstalker και τους Coyote’s Arrow. Γκαραντί περίπτωση συναυλίας, τι να λέμε τώρα.

* Φωτογραφίες: Γιάννης ΝέγρηςGallery

Coyote’s ArrowCoyote’s ArrowCoyote’s ArrowCoyote’s ArrowCoyote’s ArrowCoyote’s ArrowCoyote’s ArrowCoyote’s ArrowCoyote’s ArrowCoyote’s ArrowCoyote’s ArrowCoyote’s ArrowNightstalkerNightstalkerNightstalkerNightstalkerNightstalkerNightstalkerNightstalkerNightstalkerNightstalkerNightstalkerNightstalkerNightstalkerNightstalkerNightstalkerNightstalkerNightstalkerNightstalkerNightstalkerNightstalkerNightstalkerNightstalkerNightstalkerNightstalkerNightstalkerNightstalkerNightstalkerNightstalkerNightstalkerNightstalker

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter