02Δεκεμβρίου2021

Σάββατο, 02 Νοεμβρίου 2019 18:28 Γράφτηκε από: 

Τα 5 αγαπημένα άλμπουμ των CHURCH OF THE SEA

Παντρεύοντας το doom με το σκοτεινό ηλεκτρονικό rock, αποτελούν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα γκρουπ που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην εγχώρια σκηνή.

Οι CHURCH OF THE SEA προετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους CULT OF THE AMPS vol. III στο Gagarin 205, οπότε ξέκλεψαν λίγο χρόνο για να καταγράψουν τα 5 αγαπημένα τους άλμπουμ.

CHELSEA WOLFE – “Abyss”

Όταν βγήκε το “Carrion Flowers” σαν single, μας δημιούργησε το μοναδικό αίσθημα του διαφορετικού, και όμως τόσο οικείου. Κάτι που σε εντυπωσιάζει τόσο με την απλότητα όσο και με την ιδιοφυία του. Και ότι το doom μπορεί να παιχτεί με πολλούς τρόπους.

NICK CAVE AND THE BAD SEEDS – “Let Love In”

Εδώ τα πράγματα είναι μάλλον απλά και καταλήγουν στην εφηβική ηλικία μας, στις πρώτες εικόνες που μας δημιούργησαν ακούσματα σαν και αυτό, και που εντέλει καταλήγουμε να δημιουργούμε παραλλαγές αυτών των συναισθημάτων όσο και να μεγαλώνουμε.

BLUR – “13”

Μετά τον πανζουρλισμό της Cool Britannia, η μπάντα αφήνει πίσω την Britpop, το “Girls & Boys” και το “Song 2”. Στο τέλος του 1999, παρουσιάζει έναν δίσκο που συνδυάζει  ηλεκτρονικά στοιχειά, με βραχνιασμένες κιθάρες και μπόλικο θόρυβο. H παραγωγή του William Orbit στο άλμπουμ αναδεικνύει την ερμηνεία του Damon Albarn και τις αντισυμβατικές κιθάρες του Graham Coxon. Ειδικά το δεύτερο μισό του είναι αριστουργηματικό.

EMMA RUTH RUNDLE – “On Dark Horses”

Στο Kentucky της Αμερικής υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα παρέα από καλλιτέχνες όπως Red Sparowes, Marriages, Jaye Jayle, Young Widows. Ο συνδετικός κρίκος φαίνεται να είναι ο Evan Patterson και η Emma Ruth Rundle. Αυτοί οι δύο συνεργάστηκαν άψογα στον δίσκο της τελευταίας. Το σκοτεινό “On Dark Horses” συνδυάζει folk, gothic, post-rock και darkwave στοιχεία . Οι βαριές κιθάρες του Evan, πλαισίωσαν ταιριαστά τα τραγούδια της Emma Ruth Rundle που μιλούν για αλκοολισμό, κατάθλιψη, άγχος.

THE SOFT MOON – s/t

Όταν αποφασίσαμε σαν μουσικοί να ακολουθήσουμε πιο σκοτεινά μονοπάτια, αυτός ήταν ένας από τους δίσκους που έδωσαν το έναυσμα. Ατμοσφαιρικός, σχεδόν μοχθηρός, βαρύς με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο.

* Oι Church of the Sea εμφανίζονται την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στο Cult of the Amps vol. III στο Gagarin 205 μαζί με τους Tuber, Message in a Cloud και Ghone (8€ & 10€ / Viva.gr, 11876, Reload Stores, Seven Spots, Wind, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, αθηνόραμα.gr, Yoleni’s, Viva Kiosk Συντάγματος, Viva Spot Τεχνόπολης, Syd Records).E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter