02Δεκεμβρίου2021

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 12:35 Γράφτηκε από: 

10 άλμπουμ που διαμόρφωσαν τον ήχο των MESSAGE IN A CLOUD

Μπορεί στο στιλ τους να αναμειγνύουν το post-rock/metal με το shoegaze και το black metal, όμως οι επιρροές τους δεν μένουν μόνο σε αυτά τα μουσικά ιδιώματα.

Λίγο πριν ανέβουν στη σκηνή του CULT OF THE AMPS vol. III, οι MESSAGE IN A CLOUD καταγράφουν 10 άλμπουμ που διαμόρφωσαν τον ήχο τους, μέσω του ιδρυτή τους Νίκου Λουκόπουλου.

ISIS – “Panopticon”

Η επιτομή του post-metal όπως είναι σήμερα! Η παραγωγή, η ενορχήστρωση και τα κομμάτια που παίζουν εδώ μέσα, είναι ίσως ο ιδανικός συγκερασμός μεταξύ μεταλλικού hardcore και post-rock.

SLOWDIVE – “Just for a Day”

Nαι, το “Souvlaki” είναι το αριστούργημά τους, αλλά το “Just for a Day” ένα κλικ πιο χαοτικό και με classics όπως το “Catch the Breeze” και το “Spanish Air”, είναι το δικό μας No1 σαν επιρροή.

DEAFHEAVEN – “Sunbather”

Το άλμπουμ που έφερε άπειρους μη-μεταλλάδες σε επαφή με τον ακραίο ήχο. Μόνο αυτό αρκεί σαν διευκρίνιση.

LES DISCRETS – “Septembre et Ses Dernières Pensées”

To άλμπουμ που στην κυριολεξία “δημιούργησε” το όραμα των MIAC. Slowdive και Ulver του “Bergtatt” σε συνδυασμό!

THIS WILL DESTROY YOU – “Young Mountain” EP

Μπορεί να είμαστε στην κατηγορία των post-rock συγκροτημάτων, παρ’ όλα αυτά οι αμιγώς post-rock δίσκοι που μας επηρέασαν, είναι ελάχιστοι. Αυτό το ΕΡ αποτελεί μεγάλο μάθημα για το πώς να δομήσει κανείς μια σύγχρονη post-rock κυκλοφορία.

OPETH – “Blackwater Park”

Δεν νομίζω πως χρειάζονται συστάσεις εδώ.

FLOWING TEARS AND WITHERED FLOWERS – “Joy Parade”

Πρόκειται για μια “χαμένη” gothic-melodic doom μπάντα που ξεκίνησε στα 90s και μετά απορροφήθηκε από τη συνομοταξία των συγκροτημάτων-κλώνων των Evanescence. To συγκεκριμένο 2ό τους άλμπουμ είναι ένα χαμένο διαμαντάκι που διαμόρφωσε την αισθητική μας όσο λίγα άλλα!

RADIOHEAD – “OK Computer”

Επίσης χωρίς συστάσεις. Από τα πιο επιδραστικά άλμπουμ στην ιστορία της rock μουσικής!

THE GATHERING – “Mandylion”

Οι Gathering διέφεραν πολύ από τις υπόλοιπες μπάντες του ήχου τους, όποιο στιλ κι αν υπηρετούσαν. Αγαπάμε τόσο αυτό το άλμπουμ, που έχουμε παρουσιάσει live διασκευή του “Sand and Mercury”.

VED BUENS ENDE – “Written in Waters”

Mε ένα μόνο full-length “γέννησαν” αυτό που μετέπειτα ονομάστηκε “intelligent” black metal. Jazz και math-prog επιρροές, σίγουρα one of a kind άλμπουμ και στο νέο μας υλικό θα ακουστεί πολύ η επιρροή του.

* Οι Message in a Cloud εμφανίζονται την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στο Cult of the Amps vol. III στο Gagarin 205 μαζί με τους Tuber, Church of the Sea και Ghone (8€ & 10€ / Viva.gr, 11876, Reload Stores, Seven Spots, Wind, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, αθηνόραμα.gr, Yoleni’s, Viva Kiosk Συντάγματος, Viva Spot Τεχνόπολης, Syd Records).


E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read

 • Οι HALOCRAFT live στο Temple

  Οι Halocraft παρουσιάζουν το νέο τους άλμπουμ “A Mother to Scare Away the Darkness” την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου στο Temple. Μαζί τους θα βρίσκονται οι Message in a Cloud και οι Egoera.

 • Αναβολή του CULT OF THE AMPS vol. IV

  Λόγω των έκτακτων συνθηκών από την πανδημία, αναβάλλεται για ημερομηνία που θα ανακοινωθεί το Cult of the Amps vol. IV στο Gagarin 205, με τη συμμετοχή των Godsleep, Their Methlab, Bombing the Avenue και Mass Culture.

 • Το CULT OF THE AMPS vol. IV έρχεται στο Gagarin 205

  Οι Godsleep, Their Methlab, Bombing the Avenue και Mass Culture συναντιούνται στο Cult of the Amps vol. IV, την Παρασκευή 10 Απριλίου στο Gagarin 205.

 • Το line-up του TEMPLEFEST στο Temple

  Από τις 26 έως τις 29 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται το Templefest στο Temple, με το warm-up show να είναι προγραμματισμένο για τις 25 του μήνα.

 • Οι ώρες εμφάνισης για το CULT OF THE AMPS vol. III στο Gagarin 205

  Ανακοινώθηκαν οι ώρες εμφάνισης για το Cult of the Amps vol. III, που πραγματοποιείται την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στο Gagarin 205 με τους Tuber, Church of the Sea, Message in a Cloud και Ghone.


Newsletter