19Απριλίου2024

Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017 18:09 Γράφτηκε από: 

Συνέντευξη THE LAST INTERNATIONAL PLAYBOYS: “Αδύνατος ο βιοπορισμός για ένα αγγλόφωνο γκρουπ στην ελληνική αγορά”

LAST INTERNATIONAL PLAYBOYS ετοιμάζονται για τη μεγαλύτερη μέρα της έως τώρα πορείας τους, που δεν είναι άλλη από τη συμμετοχή τους στο ROCKWAVE FESTIVAL, παρέα με τους Placebo, τον Sivert Høyem και αρκετά ακόμη ονόματα. 

Λίγο πριν η 6μελής παρέα ανέβει στο Terra Stage, μιλήσαμε με τον τραγουδιστή Άγγελο Καλαντζή για το ξεκίνημα του γκρουπ, το σήμερα και το απώτερο μέλλον…

- Γεια χαρά Άγγελε, καταρχάς να γυρίσουμε λίγο τον χρόνο πίσω. Ποιο είναι το ιστορικό της δημιουργίας του γκρουπ; Γνωριζόσασταν από πριν ως άτομα ή διάφορες συγκυρίες σας έφεραν στο ίδιο μονοπάτι;

“Γεια σου Γιάννη, ευχαριστούμε για τη συνέντευξη. Ο μουσικός χώρος της Ελλάδας είναι ένα μικρό χωριό. Συνεπώς, λίγο-πολύ οι περισσότεροι γνωριζόμαστε ή έχουμε συνεργαστεί κατά το παρελθόν, σε cover bands κατά κύριο λόγο. Η αλήθεια είναι ότι προσωπικά πάντοτε έγραφα τραγούδια, αλλά το οργανωτικό κομμάτι μιας μπάντας, μου είναι τόσο ευχάριστο όσο και το πρωινό ξύπνημα. ΚΑΘΟΛΟΥ.

Πριν από περίπου 5 χρόνια, ο αγλαός μπασίστας μας ο Νικόλας Μίχος, αφού άκουσε ένα demo με τα τραγούδια που είχα γράψει, με παρακίνησε να φτιάξουμε συγκρότημα για να τα παίζουμε. Του εξήγησα τις ύψιστες αρχές της οργανωτικής ραθυμίας που τιμώ ευλαβικά και εφόσον προσφέρθηκε να αναλάβει τα οργανωτικά, δεν είχα λόγο να αρνηθώ. Και κάπως έτσι ξεκίνησε το project.

Στην πορεία μας χτύπησε η κρίση και τρία από τα αρχικά μέλη μας έφυγαν για το εξωτερικό. Από το αρχικό σχήμα έχουμε μείνει ο Νικόλας, ο Κώστας Λαγός στην κιθάρα κι εγώ. Η τωρινή μορφή των LIP ολοκληρώθηκε πριν από περίπου δύο χρόνια, με τον Ιωσήφ Μοσχόπουλο (κιθάρα), τον Στέλιο Πασχάλη (τύμπανα) και τον Οδυσσέα Κωνσταντόπουλο (πλήκτρα)”.  

- Το όνομα του συγκροτήματος είναι, προφανώς, ένα tribute προς τον Morrissey, έτσι;

“Όχι. Είναι tribute στην τρυφηλότητα, τον έκλυτο βίο και τον δίχως σύνορα έρωτα, που συνθλίβονται σαν εύθραυστες πόες κάτω από τα πέλματα του μαμούθ της καθημερινότητας και των κοινωνικών νορμών. Οκ. Moz rulz”.     

- Άλλες επιρροές που είχατε ή συνεχίζετε να έχετε; Ακούγοντας, πάντως, το πρώτο σας EP “Foreplay”, προσωπικά διέκρινα ένα έντονο άρωμα από Robbie Williams.

“Σαν συνθέτης και στιχουργός, είναι φυσικό ότι δεν μπορώ να «ακούσω» τα τραγούδια μου όπως ο ακροατής. Και με τον αστιγματισμό που έχω, διακρίνω δύσκολα γενικώς J Από κει και πέρα, έχει πολύ ενδιαφέρον για τον δημιουργό, ο διαφορετικός τρόπος που προσεγγίζει κάθε ακροατής τα τραγούδια του. Προσωπικά θεωρώ τον Robbie Williams χαρισματικό performer, αλλά δεν μπορώ να πω ότι έχω ακούσει κάτι παραπάνω από τα κατά καιρούς κομμάτια του, που παίζονται στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Συνεπώς, δεν νομίζω ότι αποτελεί επιρροή μου. 

Γενικά, ακούμε πολλά και διαφορετικά – ως και ετερόκλητα - πράγματα όλοι στην μπάντα. Σε κάποια συμφωνούμε, σε κάποια όχι. Αν αρχίσω να σού αραδιάζω ονόματα, δεν θα φτάσει μια συνέντευξη. Οι επιρροές, πάντως, μπορεί να βγουν ακόμη και από ακούσματα, που δεν αντιλαμβάνεσαι συνειδητά. Άρα μπορεί να έχεις και δίκιο για τον Williams. Μού έχει τύχει να δω/ακούσω σε ένα αλλοπρόσαλλο όνειρο ένα τραγούδι και μόλις ξύπνησα, να το θυμάμαι και να το κρατώ. Μάλιστα, ήταν και σε διαφορετικό ύφος από ό,τι έγραφα μέχρι τότε. Κάποια στιγμή θα το κυκλοφορήσουμε”.  

- Mε τον Robbie σας “συνδέει”, πάντως, η συμμετοχή στο Rockwave, σε διαφορετικές χρονιές βέβαια. Oπότε, κάποιο ή κάποια από τα ονόματα με τα οποία θα μοιραστείτε σύντομα τη σκηνή στο TerraVibe και στα οποία έχεις ιδιαίτερη αδυναμία;

“Προσωπικά βρίσκω το line-up του φεστιβάλ πολύ κοντά στα δικά μου ακούσματα, οπότε, όπως καταλαβαίνεις, αφού καταλαγιάσει η αδρεναλίνη της δικής μας εμφάνισης, θα μετακινούμαι στις δύο σκηνές για να παρακολουθήσω όλο το πρόγραμμα.

Τους Placebo τους είχα δει όταν είχαν πρωτοέλθει στην Ελλάδα γύρω στο ’99, αν δεν κάνω λάθος και ήταν εξαιρετικοί. Ο Høyem είναι ένας πολύ ιδιαίτερος καλλιτέχνης που μου αρέσει από την εποχή των Madrugada και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα τον ακούσω ζωντανά. Γενικά η βραδιά συνάδει με το δικό μου γούστο. Τα περισσότερα ονόματα τα βάζω και τ’ ακούω όταν είμαι στο σπίτι μου, οπότε, ακόμα κι αν δεν παίζαμε, θα ήμουν στο Rockwave ως θεατής”.

- Πώς νιώθετε για αυτή τη σημαντική ημέρα; Μέχρι στιγμής, “κερδίζει” το άγχος ή η έκσταση της συμμετοχής; Ή έρχονται “ισοπαλία”;

“Παίξτο σβηστό χινάρι για θάνατο. Νομίζω ότι τούς έχω γομαροποιήσει όλους. Μέχρι στιγμής μάς βλέπω χαλλλλλαρούς. Προσωπικά δεν έχω αγχωθεί. Ακόμα. Υπάρχει μια γλυκιά προσμονή για αυτή την εμφάνιση και υποθέτω ότι τις τελευταίες μέρες θα τσιτωθούμε”.

- Όσον αφορά τον διάδοχο του “Foreplay”; Πότε περίπου να τον αναμένουμε; Κάποιες περαιτέρω πληροφορίες για τον τίτλο, τον αριθμό των τραγουδιών ή οτιδήποτε άλλο;

“Βρισκόμαστε ήδη στη διαδικασία της ηχογράφησης. Τίποτα, όμως, δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί. Ούτε ο τίτλος, ούτε ο αριθμός των τραγουδιών. Υπάρχουν πολλά κομμάτια και θα πρέπει να καταλήξουμε στην επιλογή τους. Υποθέτω ότι θα είναι γύρω στα 11-12. Υπολογίζω ότι σε περίπου δυο μήνες μετά το καλοκαίρι, θα είναι έτοιμο το master. Ο ήχος θα είναι ηλεκτρικός, μελωδικός και με κάποιες πιο «ηλεκτρονικές» στιγμές.

- Η τελευταία ερώτηση αφορά το κατά πόσο οι μουσικοί μιας μπάντας που κάνει ακόμα τα αρχικά της βήματα, μπορούν να ονειρεύονται πως κάποια στιγμή “θα ζουν” αποκλειστικά από αυτή τους την ενασχόληση. Μιλώντας με βάση τα ελληνικά δεδομένα, βέβαια.

“Για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να γίνει μια μπάντα «εξαγώγιμο προϊόν». Θεωρώ αδύνατο ένα αγγλόφωνο συγκρότημα να κάνει βιοπορισμό μέσα στην ελληνική αγορά. Μόνο αν μπορέσεις να βγεις εκτός συνόρων και είσαι και τυχερός μπορεί να καταφέρεις κάτι τέτοιο. Θα μού πεις, «τότε γιατί το κάνεις;». Γιατί πάνω από όλα δεν μπορώ να διανοηθώ τη ζωή μου χωρίς να παίζω μουσική – και νομίζω πως εκφράζω τη γνώμη όλων - και επιπλέον μού αρέσει η παρέα των LIP”.  

*Οι Last International Playboys εμφανίζονται στη 2η ημέρα του Rockwave Festival μαζί με τους Placebo, Sivert Høyem, Cigarettes After Sex, Fat White Family, Tango with Lions, She Tames Chaos και Αmnesia Pills, το Σάββατο 1 Ιουλίου στο ΤerraVibe Park (39€, 42€ & 45€ μονοήμερο, 70€ & 75€ διήμερο, 50€ μονοήμερο Golden Standing/VIP, 85€ διήμερο Golden Standing/VIP / Ticket House, Musicland, TicketPro.gr, TicketHouse.gr).



E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ
    Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ

    Το AthensRocks υποδέχεται το Σάββατο 27 Ιουλίου τους Spiritualized, The Armed και Πεθαίνουν στο Τέλος, οι οποίοι μαζί με τους headliners Queens of the Stone Age θα δημιουργήσουν στο ΟΑΚΑ ένα ονειρεμένο line-up που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

  • Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox
    Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox

    Οι Ιταλοί εκπρόσωποι της indie/post-punk/shoegaze σκηνής Grigio Scarlatto και οι Βέλγοι 2Phoques που μιξάρουν scream φωνητικά με electro/post-rock ήχους, έρχονται αυτό το Σάββατο (20/4) στο BlackBox Studio.

  • Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL
    Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL

    Ηγούμενοι του νέου ρεύματος συγκροτημάτων που δημιουργούν το μέλλον της metal μουσικής, οι Loathe έρχονται για την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στο Ejekt Festival μαζί τους με τους Korn και τους Spiritbox, ενώ στη σκηνή του ΟΑΚΑ θα βρεθούν και οι Planet of Zeus, έχοντας ανοίξει τον δρόμο στη σύγχρονη ροκ σκηνή της χώρας.

  • Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue
    Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue

    Το sold out είχε ήδη ανακοινωθεί εδώ και μέρες και το καινούριο άλμπουμ μετρούσε μόλις 24 ώρες ζωής. Καλύτερο μέρος για να βρεθείς Σάββατο βράδυ στην Αθήνα, δεν υπήρχε.

  • Οι JAMES για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα
    Οι JAMES για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα

    Έχοντας αφήσει εποχή στη βρετανική μουσική σκηνή με τη μακρόχρονη και πολυσχιδή καριέρα τους, οι James έρχονται την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Γης και την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού, επιβεβαιώνοντας τη σχέση λατρείας που έχουν αναπτύξει με το ελληνικό κοινό.

Also Read

  • Το full line-up των ROCKWAVE NIGHTS στον Λυκαβηττό

    Από τις 25 Ιουνίου έως την 1η Αυγούστου, τα Rockwave Nights στήνουν μια μοναδική γιορτή στο Θέατρο Λυκαβηττού, με 13 συναυλίες και φόντο τους ανοιχτούς ορίζοντες.

  • Οι PINK MARTINI στα ROCKWAVE NIGHTS στον Λυκαβηττό

    Το πολυμελές σχήμα των Pink Martini με τη σαγηνευτική China Forbes στα φωνητικά, έρχεται τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στα Rockwave Nights στο Θέατρο Λυκαβηττού, για να ξυπνήσει μνήμες από την εκρηκτική βραδιά του 2008 και να επιβεβαιώσει γιατί εξακολουθεί να είναι ένα από τα best-selling σχήματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

  • Οι RAINING PLEASURE στα ROCKWAVE NIGHTS στο Θέατρο Λυκαβηττού

    Έχοντας έρθει η στιγμή να ξαναπιάσουν το νήμα από εκεί που το άφησαν πριν από 14 χρόνια, οι Raining Pleasure γιορτάζουν το reunion τους την Παρασκευή 28 Ιουνίου στα Rockwave Nights στο Θέατρο Λυκαβηττού.

  • Η IMANY στα ROCKWAVE NIGHTS στον Λυκαβηττό

    Η Imany ανεβαίνει την Τρίτη 16 Ιουλίου στα Rockwave Nights στο Θέατρο Λυκαβηττού με το “Voodoo Cello”, έναν συγκλονιστικό διάλογο ανάμεσα στη δική της μοναδική φωνή και οκτώ τσελίστες.

  • Οι PLACEBO στα ROCKWAVE NIGHTS στον Λυκαβηττό

    Έχοντας χτίσει μια 25ετή σχέση λατρείας με το ελληνικό κοινό, οι Placebo επιστρέφουν την Πέμπτη 1 Αυγούστου στο Θέατρο του Λυκαβηττού στο πλαίσιο των Rockwave Nights.


Newsletter