28Απριλίου2024

Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017 16:46 Γράφτηκε από: 

Συνέντευξη TOUNDRA: “Είναι πολύ όμορφο να νιώθουμε ότι υπάρχει κόσμος στην Ελλάδα που ενδιαφέρεται για μας”

Σε λίγες ημέρες θα έχουμε τη χαρά να δούμε τους TOUNDRA για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οπότε ένα ακόμη ραντεβού για τους λάτρεις του post-rock/metal έχει ήδη κανονιστεί.

Έως τότε, κρατάμε τα πολύ ενδιαφέροντα λόγια του Esteban, κιθαρίστα του γκρουπ που ετοιμάζεται να μας ταξιδέψει με τη μουσική του σε άλλες τοποθεσίες και πολιτισμούς…

- Γεια χαρά Esteban, σε ευχαριστώ πολύ για αυτή τη συνομιλία. Έρχεστε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οπότε… γιατί άργησε σχεδόν μια δεκαετία η πρώτη σας επίσκεψη στον τόπο μας;

“Σε ευχαριστώ για τις ερωτήσεις και για τον χρόνο σου. Είναι πολύ όμορφο να νιώθουμε ότι υπάρχει κόσμος στην Ελλάδα που ενδιαφέρεται για μας. Η αλήθεια είναι ότι περιοδεύουμε ανά την Ευρώπη από τον Σεπτέμβριο του 2012, οπότε ουσιαστικά έχουν περάσει 4,5 χρόνια από τότε, δεν είναι τόσο μεγάλο το διάστημα. Το πρόγραμμά μας ήταν ιδιαίτερα βεβαρημένο αυτά τα χρόνια, ηχογραφήσαμε δύο άλμπουμ, δώσαμε συναυλίες στην Ισπανία και την υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ πριν από ένα μήνα βρεθήκαμε για πρώτη φορά και στις ΗΠΑ.

Δεν γνωρίζαμε, πάντως, ότι το όνομά μας είναι διαδεδομένο και στην Ελλάδα. Γι’ αυτό και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ταξιδέψουμε στον τόπο σας για να παίξουμε ζωντανά. Προσπαθήσαμε να προγραμματίσουμε την άφιξή μας μερικές μέρες νωρίτερα, για να μπορέσουμε να γνωρίσουμε το δυνατόν καλύτερα την Αθήνα, όμως ήταν αδύνατο”.

- Oύτως ή άλλως, στην Ελλάδα υπάρχει ένα ισχυρό post fanbase. Ποιο είναι, λοιπόν, το μήνυμα που θέλεις να στείλεις στο κοινό; Να σημειωθεί ότι η συναυλία στην Αθήνα είναι αυτή που ανοίγει την Ευρωπαϊκή σας περιοδεία.

“Καταρχάς, ευχαριστούμε για τη στήριξη και τη διάθεσή σας να έρθετε στη συναυλία. Είναι κάτι καταπληκτικό! Ελπίζουμε να περάσουμε όμορφα όλοι μαζί. Πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ δυνατή βραδιά, γεμάτη θετική ενέργεια”.

- Κάποιοι από τους τίτλους των τραγουδιών σας, αλλά και το όνομά σας φυσικά, έχουν να κάνουν με τη γεωγραφία. Αυτό προέρχεται από αγάπη για ταξίδια και εξερευνήσεις;

“Από το ξεκίνημά μας, θελήσαμε να συνδέσουμε το έργο μας όχι μόνο με τη Δυτική Κουλτούρα αυτή καθ’ αυτή, αλλά να μιλήσουμε για την Ιστορία, τη Φύση, τη Μυθολογία και τις Παραδόσεις στους πιο άγνωστους πολιτισμούς. Είναι μια προσπάθεια να ξεφύγουμε από αυτή τη μονόπρακτη μανία που υπάρχει με τον Δυτικό Πολιτισμό. Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε, βέβαια, ότι το rock and roll έχει τις ρίζες του στην Αμερική”.

- Με βάση το παραπάνω, λοιπόν, σας βρίσκει και εσάς σύμφωνους η πεποίθηση πως τα σύνορα είναι απλά γραμμές πάνω σε ένα κομμάτι χαρτί;

“Ναι, συμφωνούμε. Κάτω τα σύνορα, κάτω τα έθνη, σκατά στις απελάσεις. Καταλήψεις παντού, μάχη απέναντι στην αποικιοκρατία, οργάνωση και απελευθέρωση. Πρόσφυγες καλοδεχούμενοι”.  

- Όσον αφορά το όνομά σας αυτό καθεαυτό; Γιατί “Τούνδρα”;

“Ήταν μια επιλογή του μπασίστα μας Alberto. Θέλαμε κάτι μικρό ως όνομα, μία μονάχα λέξη, οπότε ταίριαζε το «Τούνδρα», που συνδέεται και με τη φύση και μας αρέσει”.

- Πάμε λίγο στα δισκογραφικά. Έχουν περάσει δύο χρόνια από την κυκλοφορία του “IV”. Να περιμένουμε σύντομα τον επόμενό σας δίσκο;

“Είναι βέβαιο πως το 2018 θα έρθει το νέο μας άλμπουμ”.

- Κάποια λόγια για τη, μάλλον απροσδόκητη και συνάμα πολύ ενδιαφέρουσα, συνεργασία σας με τον Niño de Elche, που έφερε το project Exquirla;

“Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην καριέρα μας. Μιας που τα 4 μέλη των Exquirla, είναι ταυτόχρονα και μέλη των Toundra, μου αρέσει να σκέφτομαι πως το συγκεκριμένο άλμπουμ είναι ακόμα μια προσθήκη στη δισκογραφία μας, το ίδιο σημαντική όπως τα ‘I’, ‘II’, ‘III’ και ‘IV’.

Την ίδια στιγμή που το φλαμένκο συνδέεται με πολλές παραδόσεις από άλλες χώρες, μπορείς να πεις ότι τελικά δεν συνδέεται με τίποτα άλλο. Ήταν μια πολύ σημαντική συνεργασία, μιας που ο Niño de Elche δεν σχετίζεται με το rock and roll, οπότε ήταν μια ευκαιρία να αναμίξουμε το ύφος μας με το δικό του”.

- Δύο τελευταίες ερωτήσεις από την πλευρά μου. Ποια θα ήταν η “all-star” πεντάδα των post συγκροτημάτων;

“Mogwai, Mogwai, Mogwai, Mogwai και Mogwai, χα χα χα! Τους αγαπώ”.

- Και το πιο όμορφο μέρος για να ζεις;

“Aυτό είναι εύκολο: Οι Αστούριες, στα Βόρεια της Ισπανίας. Η γη και το σπίτι μου”.

* Οι Toundra εμφανίζονται την Πέμπτη 27 Απριλίου στο Fuzz Live Music Club (17€ & 19€ μονό, 30€ διπλό / Viva.gr, 11 876, Seven Spots, Reload, Media Markt, Ευριπίδης). Τη συναυλία ανοίγουν οι Allochiria και οι Their Methlab.



E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Οι GAMMA RAY για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα
    Οι GAMMA RAY για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα

    Οι λατρεμένοι του ελληνικού κοινού Gamma Ray έρχονται τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου στο Principal Club Theater και την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στο Fuzz Club, στο πλαίσιο της 40ής επετείου του Metal Hammer.

  • Οι BEAK> και οι MOUNT KIMBIE στο RELEASE ATHENS
    Οι BEAK> και οι MOUNT KIMBIE στο RELEASE ATHENS

    Οι Beak του Geoff Barrow (Portishead) και οι Mount Kimbie που έχουν παραμείνει στην πρώτη γραμμή του βρετανικού underground εδώ και δεκαπέντε χρόνια, θα πλαισιώσουν τους Massive Attack την Τετάρτη 17 Ιουλίου στο Release Athens στην Πλατεία Νερού.

  • Οι τελευταίες λεπτομέρειες για τις συναυλίες του SIVERT HØYEM σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
    Οι τελευταίες λεπτομέρειες για τις συναυλίες του SIVERT HØYEM σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

    Ανακοινώθηκαν το πρόγραμμα και οι τελευταίες λεπτομέρειες για τις συναυλίες του Sivert Hoyem, αύριο Σάββατο (27/4) στο Floyd και την Κυριακή (28/4) στο Principal Club Theater.

  • Οι UNIVERSE217 και οι ALLOCHIRIA στο Fuzz Club
    Οι UNIVERSE217 και οι ALLOCHIRIA στο Fuzz Club

    Universe217 και οι Allochiria γιορτάζουν την 10η επέτειο των “Never” και “Omonoia” αντίστοιχα, σε ένα υπερβατικό double-bill show το Σάββατο 11 Μαΐου στο Fuzz Live Music Club, όπου τα δύο άλμπουμ θα παρουσιαστούν στην ολότητά τους.

  • Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ
    Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ

    Το AthensRocks υποδέχεται το Σάββατο 27 Ιουλίου τους Spiritualized, The Armed και Πεθαίνουν στο Τέλος, οι οποίοι μαζί με τους headliners Queens of the Stone Age θα δημιουργήσουν στο ΟΑΚΑ ένα ονειρεμένο line-up που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Also Read


Newsletter