30Ιανουαρίου2023

Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2015 09:53 Γράφτηκε από: 

Η Συνέντευξη Τύπου των ACTIVE MEMBER για το “Outro - Η Τελευταία Συναυλία”

Τέσσερις μέρες πριν πέσουν επίσημα οι τίτλοι του τέλους στην 23χρονη πορεία των ACTIVE MEMBER, ο B.D.Foxmoor και η Sadahzinia παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στην Αρχιτεκτονική Live ξεκαθαρίζοντας ότι το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ πρόκειται να κάνουν γιορτή.

Όχι κηδεία ή μνημόσυνο. Θα είναι το τελευταίο τους live κανονικά και θα το γιορτάσουν με Φιλιά Ξυράφια, ερμηνεύοντας τα ξυράφια ως λόγια υπέρμετρα επικίνδυνα για την εποχή τους.

“Το Τέλος είναι Μαγεία” είπε η Γιολάντα, ξεκινώντας να μιλάει πρώτη για τη δική της σχέση με το συγκρότημα η οποία, φυσικά, δεν περιορίζεται μόνο στη μουσική αλλά επεκτείνεται σ’ ένα ευρύτερο φάσμα.

“Οι Active Member ήταν το τρίτο θαύμα για μένα. Τα άλλα δυο είναι τα παιδιά μας” δήλωσε και θυμήθηκε το δικό της ξεκίνημα, τότε στα 18 της χρόνια, όταν είχε αρνηθεί να μπει στο συγκρότημα γιατί της φαινόταν κάτι πολύ μεγάλο και προτιμούσε να ανακατεύεται με το κοινό. “Σήμερα αισθάνομαι πως χάνεται ένα μέρος της εφηβείας μου, είναι διπλή απώλεια για μένα”. Ωστόσο, δεν επαναπαύεται και σκοπός της είναι να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό της μουσικά.

Στη συνέχεια ο Μιχάλης, εμφανώς συνειδητοποιημένος και κατασταλαγμένος, διευκρίνισε ότι “το τέλος μεταφράζεται ως μετάβαση γιατί μάλλον πάψανε οι μέρες να είναι τόσο θαυμάσιες ενώ το Low Bap ήταν κάτι απόκοσμο, έμενε στα απόμερα, σαν χαρακιά στο αιώνιο” και επιθυμεί να μείνει έτσι.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια διαδικασία απελευθέρωσης, καθώς ξεχρεώνουν με τα τραγούδια τους και τους ίδιους, προχωρώντας παρακάτω σε προσωπικά πρότζεκτ, χωρίς ωστόσο να δίνουν σαφείς πληροφορίες. Επισήμανε, ακόμη, ότι δεν επιθυμεί πλέον τα τραγούδια τους να παίζονται λάιβ από άλλα συγκροτήματα και ζήτησε ευγενικά να γίνει σεβαστή η απόφαση αυτή.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε λάθη, ακόμα και αυτά που εν γνώσει άφηνε να βγαίνουν προς τα έξω στην προσπάθειά του να είναι ειλικρινής απέναντι στον κόσμο τους, και εμμονές σχετικά με χορηγούς (“αν δεν είχα τις εμμονές μου, θα είχα ελευθερία να κάνω περισσότερα πράγματα, γιατί, δυστυχώς, σήμερα η ελευθερία εξαγοράζεται”) ή ανθρώπους που έζησαν από κοντά την ιστορία του συγκροτήματος. Παρόλα αυτά, δεν αισθάνεται αδικημένος αλλά τυχερός που μπορεί να λέει ό,τι μαλακία έχει στο κεφάλι του και να μην πεθαίνει για αυτό.    

Η μόνη πικρία που κρατά αφορά την παρανόηση σχετικά με τον πολιτικό ή μη χαρακτήρα της μουσικής τους, η οποία συχνά χρησιμοποιήθηκε σαν soundtrack προπαγάνδας (αναφερόμενος μάλιστα σε αστεία περιστατικά) όταν τα πράγματα είχαν φτάσει ήδη σε κορεσμό ενώ απουσίαζε όταν συνέβαιναν πράγματι εκείνα για τα οποία είχαν ήδη μιλήσει.

Τέλος, λοιπόν, οι βεντέτες και οι συμβάσεις. Δυο άσχημες λέξεις που προτιμά να αφήνει απ’ έξω, κι ας μην πιστεύει σε άσχημες λέξεις αλλά άσχημους ανθρώπους. Νιώθει υπερήφανος για ό,τι κατάφερε και κρατάει σαν όνομα το B.D.Foxmoor από τους Active Member, όχι απλά B.D. ή Μιχάλης.

Active Member κλείνουν τα χαρτιά τους και πάνε πάσο. Ας χαρεί ο διάβολος…


 • Photos by: Στέφη Κωστή / i-JUKEBOX.gr | All Rights Reserved


E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

 • Η “Αισθηματική Αγωγή vol. 3” στο Gagarin 205
  Η “Αισθηματική Αγωγή vol. 3” στο Gagarin 205

  Η Λένα Πλάτωνος με τη Σαβίνα Γιαννάτου και τον Γιάννη Παλαμίδα, καθώς και οι Λόλεκ και Veslemes αποτελούν το line-up της “Αισθηματικής Αγωγής vol. 3”, το Σάββατο 4 Μαρτίου στο Gagarin 205.

 • O ΖΩΡΖ ΠΙΛΑΛΙ στο Piraeus Club Academy
  O ΖΩΡΖ ΠΙΛΑΛΙ στο Piraeus Club Academy

  Ο Ζωρζ Πιλαλί παρουσιάζει την παράσταση “Οχλοδοξία” το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στο Piraeus Club Academy.

 • 10 Χρόνια VIVE LE PUNK ROCK FESTIVAL σε An Club και Gagarin 205
  10 Χρόνια VIVE LE PUNK ROCK FESTIVAL σε An Club και Gagarin 205

  Το Vive le Punk Rock Festival γιορτάζει τα 10 του χρόνια, με headliners τους Infa-Riot και Restarts την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στο An Club, καθώς και τους G.B.H. και Panx Romana το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στο Gagarin 205.

 • O LEWIS CAPALDI για πρώτη φορά στην Ελλάδα
  O LEWIS CAPALDI για πρώτη φορά στην Ελλάδα

  Στο απόγειο της διεθνούς του καριέρας, ο Lewis Capaldi έρχεται το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ανεβαίνοντας στη σκηνή του TerraVibe Park.

 • Οι RAZORLIGHT για πρώτη φορά στην Ελλάδα
  Οι RAZORLIGHT για πρώτη φορά στην Ελλάδα

  Οι Razorlight, μια από τις πιο επιτυχημένες μπάντες της Μεγάλης Βρετανίας για τον 21ο αιώνα, έρχονται το Σάββατο 25 Μαρτίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ για την παρθενική τους εμφάνιση στην Ελλάδα.

Also Read


Newsletter