Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2021 19:04 Γράφτηκε από: 

Οι 50 καλύτερες συναυλίες (2013-2020)

Ακόμα ένα επετειακό αφιέρωμα ετοιμάστηκε προς τιμήν της συμπλήρωσης 10 χρόνων “ζωής” του i-JUKEBOX.gr, αλλά και με αφορμή την “ημι-καραντίνα” στην οποία έχουν περιέλθει εδώ και μήνες οι συναυλίες, εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19.

Μέχρι να επιστρέψουμε, λοιπόν, σε κανονικούς ρυθμούς (αμήν και πότε), ας θυμηθούμε τα 50 καλύτερα live της περιόδου των “φουλ ανταποκρίσεων” 2013-2020, όπως καταγράφηκαν στο webzine που διαβάζετε.

01. ROTTING CHRIST (7 & 8 Δεκεμβρίου 2013, Gagarin 205)

Τα χρόνια περνούν, από συναυλίες γεροί να είμαστε παράπονο δεν έχουμε (εντάξει, βγάλε έξω την πανδημία), τελικά όμως η απάντηση στην ερώτηση “ποιο είναι το καλύτερο live που έχεις δει;”, παραμένει μία και αδιαπραγμάτευτη. Και ήταν δύο τα ρημάδια, Σάββατο και Κυριακή. “Συγκλονιστικοί Rotting Christ, λήγουν τα ηχοσυστήματα”. Ένα tweet από τον λογαριασμό του Gagarin, τα είπε όλα. Δύο τρίωρα-κατάθεση ψυχής, θεραπεία για ό,τι κουβαλάει ο καθένας και η καθεμιά μέσα του και μέσα της. 

02. IRON MAIDEN (20 Ιουλίου 2018, Rockwave Festival, TerraVibe Park)

Ίσως και η συναυλία της ζωής μας. Τρένα, αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, ποδήλατα ακόμα και βαπόρια από τη στεριά, συνέρρευσαν στη Μαλακάσα για την επιστροφή του Θηρίου και την ιστορική best-of συναυλία των Βρετανών θρύλων. Up the Irons.

03. SLAYER (13 Ιουλίου 2019, AthensRocks, Γήπεδο Μπάσκετ ΟΑΚΑ)

Στο “Hell Awaits”, εκεί που τα καζάνια των Slayer σιγόβραζαν και άρχισαν να ανάβουν και οι πυρσοί, είδες την πιο πιστή συναυλιακή αποτύπωση της κόλασης. Αρχοντικό αντίο, για το πιο επικίνδυνο γκρουπ που γέννησε ο πλανήτης.

04. GOJIRA (2 Ιουλίου 2017, Rockwave Festival, TerraVibe Park)

Έχεις δει ποτέ ζόμπι να δαγκώνουν σίδερα και να τρώνε τον διπλανό τους; Όχι σε ταινία, αλλά in real life. Κάπως έτσι έγινε όταν βγήκαν οι Gojira στη σκηνή του Rockwave. Α-π-ί-θ-α-ν-η έκρηξη από το κοινό, που βέβαια ήρθε να συναντήσει την ισοπεδωτική εμφάνιση του σημαντικότερου metal σχήματος της εποχής μας.

05. DROPKICK MURPHYS (5 Ιουνίου 2016, Rockwave Festival, TerraVibe Park)

Καραβάνια από κάθε μέρος έσκαγαν εκείνη τη μέρα στη Μαλακάσα, καθώς, επιτέλους, είχε έρθει η στιγμή να δούμε τους Murphys στην Ελλάδα. Η μικρή σκηνή του TerraVibe έζησε μεγαλειώδεις στιγμές - μάλλον τις πιο μεγαλειώδεις από κάθε άλλη φορά - καμιά 7.000 κόσμου παίζει να είχαμε μαζευτεί, οι πυρσοί άναψαν και τα παιδιά από τη Βοστόνη έκαναν αυτό που περιμέναμε. Η πρώτη φορά, είναι σχεδόν πάντα και η καλύτερη.

06. ROGER WATERS - THE WALL LIVE (31 Ιουλίου 2013, Ολυμπιακό Στάδιο)

Καταρχάς, στα φωτογραφικά, να πω ότι είχαμε άδεια όχι μόνο για τα συνήθη τρία πρώτα τραγούδια, αλλά για έξι (!), μιας και ενδιάμεσα έπρεπε κάπως να αποτραβηχτούμε, λόγω πυροτεχνημάτων. Κατά τα άλλα, απλά θυμάμαι τον εαυτό μου να δακρύζει με αυτό το μεγαλειώδες έργο, παρακολουθώντας το αμέσως μετά από τις κερκίδες του ΟΑΚΑ. Εντάξει, όχι ακριβώς “αμέσως μετά”, καθώς όλο το υπόλοιπο πρώτο μέρος χάθηκε, καθώς χρειάστηκε να κάνουμε τον γύρο του σταδίου για να πάμε μερικά μέτρα παραπέρα...

07. ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟ (11 Σεπτεμβρίου 2015, Τεχνόπολη)

Η λέξη “συγκλονιστικός”, μάλλον επινοήθηκε για τον Θάνο Ανεστόπουλο, τον ταλαιπωρημένο από την αρρώστια Θάνο, που ανέβηκε στη σκηνή της Τεχνόπολης μαζί με τα υπόλοιπα Διάφανα Κρίνα και έκανε μια αληθινή και ειλικρινή κατάθεση ψυχής, οδηγώντας μας σε δάκρυα ευγνωμοσύνης. Έναν χρόνο μετά, θα γινόταν η απώλειά (του) συνήθειά μας.

08. SIGUR ROS (13 Ιουνίου 2016, Release Athens, Πλατεία Νερού)

Η βραδιά που άνοιξαν οι ουρανοί, για να υποδεχθούν το ισλανδικό θαύμα της φύσης. Ποτέ μια μπόρα δεν ήταν τόσο ταιριαστή με live μουσική.

09. MANU CHAO LA VENTURA (21 Ιουλίου 2015, Rockwave Festival, TerraVibe Park)

Ένα ασταμάτητο medley από τον Manu Chao και τους μουσικούς του, ένα πάρτι που ήλπιζες να μην τελειώσει ποτέ. Εκεί που ο αγαπημένος Γαλλοϊσπανός έπιανε ένα τραγούδι, το άφηνε στη μέση, έπιανε το επόμενο, λίγο μετά γυρνούσε πίσω, μετά ξανά μπροστά και ούτω καθεξής. Φοβερή βραδιά και από τα προσωπικά φωτογραφικά μου όνειρα.

10. IGGY POP (8 Ιουνίου 2019, Release Athens, Πλατεία Νερού)

Ο ξυραφένιος ήχος του “I Wanna Be Your Dog” ξεκινάει, ένα ποτάμι 16.000 ατόμων πάλλεται στην Πλατεία Νερού και ο 72χρονος έφηβος Iggy Pop βγαίνει ημίγυμνος στη σκηνή για να δαμάσει κύματα, δαίμονες και ξωτικά. Επικό best-of live.

11. THE CURE (17 Ιουλίου 2019, Ejekt Festival, Πλατεία Νερού)

Προφανώς 14 χρόνια απουσίας ήταν πολλά. Γι’ αυτό και παραπάνω από 20.000 κόσμου συνέρρευσε στην Πλατεία Νερού, για να απολαύσει τους θρυλικούς Cure στην 30ή επέτειο του απερίγραπτου “Disintegration”. Με ένα ονειρεμένο setlist, ο Robert Smith (ΤΟ προσωπικό φωτογραφικό μου όνειρο) και η παρέα του μας κράτησαν αιχμάλωτους για 2,5 ώρες.

12. GOD IS AN ASTRONAUT (8 Νοεμβρίου 2014, Gagarin 205)

Ακόμα θυμάμαι να μένω με ανοιχτό το στόμα από όσα έβλεπα στη σκηνή. Τέσσερις τύποι να δίνουν και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών τους, σαν να ’ταν το τελευταίο τους live, παρασέρνοντας το κοινό σε μια ονειρική βραδιά.

13. KRAFTWERK (3 Μαρτίου 2018, Κλειστό Παλαιού Φαλήρου)

Άνθρωπος και μηχανή. Ο άνθρωπος σχεδιάζει, προγραμματίζει και αφεντεύει την τέλεια μηχανή, ή μήπως η μηχανή σπάει τα δεσμά και τον ξεπερνάει; Φιλοσοφικά ερωτήματα, μετά από μια once in a lifetime εμπειρία.

14. GODSPEED YOU! BLACK EMPEROR (29 Απριλίου 2018, Gazi Music Hall)

Θυμάμαι τον εαυτό μου στο ένα άκρο του μπαλκονιού στο κατάμεστο Gazi Music Hall, να νιώθω αλυσοδεμένος ακούγοντας το υπέρτατο “The Sad Mafioso...”. Ίσως και να μην ξεπεραστεί ποτέ ο σεμιναριακός ήχος εκείνης της συναυλίας.

15. ARCHIVE (13 Σεπτεμβρίου 2019, Ωδείο Ηρώδου Αττικού)

Δεν ξέρω αν θα ζήσω καλύτερη βραδιά στο Ηρώδειο, αλλά σίγουρα δεν θα φύγει ποτέ από τη μνήμη μου το “Collapse/Collide” και το “Lights” κάτω από την Ακρόπολη. Με αυτά τα φώτα και αυτό το συναισθηματικό βάρος που έχουν τούτα τα τραγούδια και τούτο το συγκρότημα.

16. MONSTER MAGNET (2 Απριλίου 2016, Piraeus 117 Academy)

Οι Monster Magnet, προεξάρχοντος του Dave Wyndorf, βγήκαν εκείνο το βράδυ στη σκηνή του Academy με το “Crop Circle” (βρες εσύ καλύτερο τραγούδι για εισαγωγικό ντου) και σκοπό να πάρουν κεφάλια. Και μας τα πήραν.

17. PROPHETS OF RAGE (27 Αυγούστου 2019, Κλειστό Παλαιού Φαλήρου)

Αν στα νιάτα μας (σιγά παππού) μάς έλεγαν ότι κάποτε θα συμπράξουν τα 3/4 των Rage Against the Machine (Morello, Commerford, Wilk) με τον B-Real των Cypress Hill και τους Chuck D & DJ Lord των Public Enemy, θα συστήναμε ένα κρύο ντους και όχι πολύ ώρα στη ζέστη. Κατακέφαλα μας ήρθε αυτό το live, με μεταλλάδες, χιπχοπάδες και διάφορες άλλες μουσικές φυλές να ενώνονται στην αρένα του Tae Kwon Do.

18. CULT OF LUNA & JULIE CHRISTMAS (6 Νοεμβρίου 2016, Smoke the Fuzz Fest, Vox)

Όταν άκουσα τον δίσκαρο “Mariner”, όπως όλες και όλοι μας φαντάζομαι, είπα μέσα μου (μπορεί και φωναχτά) “ελάτε Ελλάδα, το φελέκι μου”. Και ήρθαν. Και ξεκίνησαν με το “A Greater Call”. Αν επέλεγα μια στιγμή να μην πρέπει να φωτογραφίζω αλλά απλά να κουνάω τον σβέρκο μου, θα ήταν αυτή.

19. MUSE (23 Ιουλίου 2016, Ejekt Festival, Πλατεία Νερού)

Η επιστροφή των Muse στην Αθήνα, προσέλκυσε 25.000 κόσμου. Και εκεί που περίμενες αρκετοί να έχουν έρθει για το “hype”, βλέπεις μια κατάμεστη Πλατεία Νερού να πάλλεται και να τραγουδάει κάθε στίχο. Αξέχαστη συναυλία.

20. VILLAGERS OF IOANNINA CITY (15 Φεβρουαρίου 2020, Κλειστό Παλαιού Φαλήρου)

Το μοναδικό οπτικοακουστικό σόου των Villagers of Ioannina City, μαζί με το “Age of Aquarius”, ένα από τα καλύτερα ελληνικά άλμπουμ ever, είχαν παρουσιαστεί για πρώτη φορά λίγους μήνες πριν, στο Θέατρο Βράχων. Εκείνη η βραδιά, έμοιαζε τελικά σαν πρόβα τζενεράλε για το live στο Tae Kwon Do. Η πιο πλήρης εμφάνιση που έχει προσφέρει έως τώρα εγχώρια μπάντα, γράφτηκε στην ιστορία και καταγράφηκε ως ενθύμιο.

21. PLANET OF ZEUS (4 Απριλίου 2015, Ιερά Οδός)

Σε κάποια φάση έπιασα τον εαυτό μου να αναρωτιέται “μα καλά, τους Sabbath βλέπουμε;”. Ένα live-υπερπαραγωγή, που άνοιξε τον δρόμο για όλα τα εγχώρια γκρουπ. Απόδοση στα κόκκινα (όπως πάντα για τον Πλανήτη Δία), φοβερά εφέ και όλο το πακέτο αξέχαστο.

22. VODKA JUNIORS (11 & 12 Απριλίου 2019, Gagarin 205)

Κάθε φορά που παίζουν στο γήπεδό τους, το Gagarin δηλαδή, κερδίζουν από τα αποδυτήρια. Αυτός νομίζω ότι ήταν και ο μεγαλύτερος θρίαμβος όλων.

23. THE LAST DRIVE (20 & 21 Δεκεμβρίου 2013, Gagarin 205)

Αυτή τη φορά θα δανειστώ μια ατάκα από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές. “30 χρόνια πορείας, μια στιγμή μαζί σας”. Τάδε έφη Alex K. και όταν μιλάει ο Άλεξ, ακούμε με πλήρη σεβασμό. Ένα ιστορικό διήμερο, ένα οπαδικό διήμερο, ένα ροκ διήμερο, με Last Drive και πολλούς φίλους και φίλες επί σκηνής. Τι άλλο να ζητήσουμε;

24. PJ HARVEY (7 Ιουνίου 2016, Release Athens, Πλατεία Νερού)

Ιέρεια η PJ Harvey, ιεροτελεστία η συναυλία της. Ακόμα και η τελευταία λεπτομέρεια προσεγμένη στην εντέλεια, ακόμα και η τελευταία σκιά πάνω στο πρόσωπό της. Μαγικό βράδυ, από μια εκ των σημαντικότερων ερμηνευτριών της εποχής μας.

25. NIGHTSTALKER (4 Απριλίου 2014, Gagarin 205)

Όλη η σκηνή πέρασε μια βόλτα από τη Λιοσίων, για να τιμήσει τα 25 χρόνια των ’Stalker. Το καλύτερο “Children of the Sun” που έχει παιχτεί ποτέ.

26. SWANS (4 Δεκεμβρίου 2014, Winter Plisskën Festival, Ιερά Οδός)

Γύρισα σπίτι με το μυαλό μου να στροβιλίζει και όταν έπεσα για ύπνο, δεν είχα ακόμη συνειδητοποιήσει το μέγεθος του συγκεκριμένου live. Στο ξύπνημα το επόμενο πρωί, το κατάλαβα. “Μαλάκα μου, τι ζήσαμε”, μια γουλιά καφές και το στήθος ακόμα να τραντάζεται από τον εκκωφαντικό ήχο του Michael Gira και της παρέας του.    

27. NEUROSIS (3 Ιουλίου 2014, Fuzz Live Music Club)

Live γροθιά στο στομάχι. Live που με έκανε να στρέψω ακόμα περισσότερο το βλέμμα και τα αυτιά μου προς το post-metal. Οι πρωτομάστορες μίλησαν.

28. MONO (20 Οκτωβρίου 2018, Fuzz Live Music Club)

Δεν υπάρχει περίπτωση να πας σε συναυλία των Mono και να μη φύγεις με τα σαγόνια στο πάτωμα. Από τον μελωδικό παράδεισο στη θορυβώδη κόλαση και τούμπαλιν, το ιαπωνικό σχήμα θα σε καθηλώσει χωρίς δεύτερη σκέψη.

29. SUICIDAL TENDENCIES (8 Ιουλίου 2013, Rockwave Festival, TerraVibe Park)

Χώμα, χώμα και χώμα στη μικρή σκηνή της Μαλακάσας, moshing χωρίς σταματημό και ένα γκρουπ που όχι απλά ιδρώνει τη φανέλα, αλλά την ξεπετσιάζει. Ο βλαξ έσβησα κατά λάθος τις φωτογραφίες από εκείνη τη μέρα...

30. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ & 100°C / ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ & B-MOVIES (15 Σεπτεμβρίου 2017, Τεχνόπολη)

Κάποτε έλεγε ένας φίλος: “Φαντάζεσαι να έκαναν reunion οι Τρύπες και τα Ξύλινα Σπαθιά και να έπαιζαν μαζί; Το ΟΑΚΑ θα χρειαζόμασταν”. Κείνο το βράδυ στην Τεχνόπολη, γυρίσαμε τον χρόνο πίσω στα σοκάκια της, κάποτε ροκ, νυχτερινής Θεσσαλονίκης.

31. ΒΕΒΗΛΟΣ (8 Σεπτεμβρίου 2019, Θέατρο Βράχων)

Συναυλία εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν όλα. Από τον rap Βύρωνα. Η μεγάλη βραδιά του Θανάση. Και εμείς μαζί του.

32. ALICE IN CHAINS (24 Ιουνίου 2019, Release Athens, Πλατεία Νερού)

Η πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, ένα μεγάλο απωθημένο τριών δεκαετιών που έλαβε τέλος. Επιβλητικοί σε όλα τους οι Alice in Chains, μας χάρισαν ένα αξέχαστο φεστιβαλικό βράδυ.

33. JAMES (8 Ιουνίου 2019, Release Athens, Πλατεία Νερού)

Τούτη η εμφάνιση των James, τουλάχιστον ανάμεσα στις τελευταίες τους επισκέψεις, ήταν και το καλύτερο πάρτι που έστησαν στην Ελλάδα. Και έπαιξαν και το “Johnny Yen”. “Αυτό είναι ένα τραγούδι που έγραψα το 1984. Κάπου στα 16 μου, είχα δει για πρώτη φορά ζωντανά τον Iggy Pop και έμεινα να αναρωτιέμαι. ‘Μα τι κάνει; Θα σκοτωθεί’”. Αυτά είπε ο Tim Booth. Και μετά, ερχόταν και ο Iggy.

34. MADRUGADA (7 & 8 Απριλίου 2019, Κλειστό Παλαιού Φαλήρου)

Στην 20ή επέτειο του εκπληκτικού “Industrial Silence”, οι επανενωμένοι Madrugada δεν γινόταν να μην περάσουν και από την αγαπημένη τους Αθήνα, όχι μονάχα για μία, αλλά για δύο σερί εμφανίσεις. Μαγικές βραδιές.  

35. PARKWAY DRIVE (23 Απριλίου 2017, Piraeus 117 Academy)

Ό,τι περίμενες να γίνει, έγινε. Λίγα γκρουπ στον κόσμο μπορούν να προκαλέσουν τέτοιον κλαυθμό και οδυρμό.

36. MACHINE HEAD (26 Σεπτεμβρίου 2015, Βοτανικός Live Stage)

Μια από τις καλύτερες και πιο ιδρωμένες metal συναυλίες που έχουν γίνει στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία. A best-of evening with Machine fuckin’ Head, λαϊκό προσκύνημα 2,5 ωρών.

37. LAMB OF GOD (3 Ιουλίου 2019, Gazi Music Hall)

Όλα ίσιωμα. Τόνοι ιδρώτα, συντρίμμια στο pit σε κάθε κίνηση του Randy Blythe, ένα metal live όπως πρέπει να είναι.

38. SODOM (26 Απριλίου 2014, An Club)

Πολεμικός ανταποκριτής, να προσπαθείς να κρατήσεις όρθιο το κορμί σου για να βγάλεις μερικά καρέ, όσο τριγύρω σου ο λαός χτυπιέται μανιωδώς στους ρυθμούς των Ζόντομ.

39. MOGWAI (1 Δεκεμβρίου 2018, Piraeus 117 Academy)

Ονειρική χρονιά το ’18 για τις εν Ελλάδι post-rock συναυλίες, καθώς μετά τους GY!BE και τους Mono, σειρά έπαιρναν οι Mogwai. Μόνο το κλείσιμο με το υπέρτατο “Mogwai Fear Satan” να λάβεις υπόψη, φτάνει για να σου λείπει τόσο πολύ μια τέτοια νύχτα.

40. GODFLESH (28 Οκτωβρίου 2017, Fraternity of Sound Festival, Fuzz Live Music Club)

Ακόμα δεν έχει απαντηθεί το ερώτημα για το πόσο τερατωδώς θορυβώδη μουσική μπορούν να παράξουν δύο άτομα και ένας υπολογιστής.

41. APOCALYPTICA (7 Απριλίου 2017, Gazi Music Hall)

Οκ, μια χαρά η παρουσίαση του “Plays Metallica by Four Cellos” στο πρώτο μέρος. Άλλωστε, όταν είχε κυκλοφορήσει αυτό το άλμπουμ, δικαίως είχε κάνει πάταγο. Όμως, όταν ήρθε η ώρα για το Μόνο Θρας δεύτερο μέρος, αναποδογύρισε το venue.

42. THE JESUS AND MARY CHAIN (14 Ιουλίου 2017, Ejekt Festival, Πλατεία Νερού)

Το εμβληματικό γκρουπ από τη Σκωτία επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από δύο δεκαετίες και εμείς ακόμα έχουμε τα σημάδια πάνω μας από τα ξυραφένια riffs.

43. JOHNNY MARR (16 Ιουνίου 2019, Release Athens, Πλατεία Νερού)

Κιθαριστικός οργασμός. Θέλεις τα υπέροχα δικά του τραγούδια, θέλεις η αναδρομή στους Smiths, αυτή η πρώτη του επίσκεψη στην Ελλάδα μετατράπηκε σε αξέχαστη εμπειρία.

44. MANOWAR (14 Ιουνίου 2019, Release Athens, Πλατεία Νερού)

Εντάξει, για τους Manowar μπορείς να ανοίξεις ατέρμονες συζητήσεις, στις οποίες γενικά δεν θα με βρεις προσωπικά και πολύ υπέρ τους, τουλάχιστον όσον αφορά όλα τα υπόλοιπα εκτός της μουσικής, παρόλα αυτά το σόου που έδωσαν στην Πλατεία Νερού, ήταν από τα πιο μεγαλοπρεπή που έχουμε δει. Όλα τα λεφτά πάνω στο “Warriors of the World United”, όπου έβλεπες απ’ άκρη σ’ άκρη υψωμένες γροθιές.

45. CHINESE MAN (12 Απριλίου 2013, Principal Club Theater)

Ασχολούμενος ως επί το πλείστον με διαφορετικό ύφος μουσικής, δεν ήξερα (δεν ρώταγα, θα μου πεις;). Πίτα το Principal, απίστευτα vibes, χέρια να πηγαίνουν συνέχεια δεξιά και αριστερά και 3+1 τύποι που μέχρι και νεκρούς ανέσταιναν.

46. CLUTCH (21 Ιουνίου 2014, Hellfest, Clisson)

Στην Ελλάδα οι Clutch έχουν, ως γνωστόν, φανατικό κοινό και σε κάθε τους συναυλία γίνονται ωραία πραγματάκια. Παρόλα αυτά, τα κορμιά που πετούσαν στο Valley Stage του Hellfest εκείνο το απόγευμα και ο χαμούλης που δημιουργήθηκε κάτω από το σκεπαστό, δεν συγκρίνεται με τίποτα.

47. AMENRA (28 Απριλίου 2017, Smoke the Fuzz Fest, Gagarin 205)

Προσκύνημα. Ο Colin H. Van Eeckhout να δίνει όλο του το είναι στη σκηνή, να τεμαχίζει την μπλούζα του και να αποκαλύπτει το επιβλητικό τατού στην πλάτη. Μυσταγωγία.

48. WOVENHAND (2 Μαρτίου 2013, Block 33)

Η πρώτη φορά είναι κι αυτή που συνήθως σου μένει περισσότερο. Καλώς ήρθες στον (από)κοσμο του David Eugene Edwards.

49. CANCER BATS (5 Ιουνίου 2013, Eightball Live Stage)

Για τους Red Fang πήγαμε (κυρίως), οι Cancer Bats έσπασαν τη μέση μας. Ο ιδρώτας από το ταβάνι ακόμα στάζει.

50. UNSANE (28 Οκτωβρίου 2017, Fraternity of Sound Festival, Fuzz Live Music Club)

Δρομίσια εμφάνιση ρε παιδί μου, απευθείας από τη Νέα Υόρκη. Ιδρώτας και ξύλο, μόνο.

+ 10 επιλαχούσες

RICHARD ASHCROFT (31 Μαΐου 2018, Release Athens, Πλατεία Νερού)

One-man show στην Πλατεία Νερού και ένα ακόμα απωθημένο που μας αποζημίωσε πλήρως με την εμφάνισή του.

THE CHEMICAL BROTHERS (8 Σεπτεμβρίου 2018, Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας)

Χάος και φωτορυθμικά, από ένα εκ των γκρουπ που στα 90s διαμόρφωσαν τον χάρτη της ηλεκτρονικής μουσικής.

1000MODS (21 Σεπτεμβρίου 2018, Θέατρο Βράχων)

Το δικό τους απόγειο, η δική τους βραδιά, για την οποία όργωσαν όλο τον πλανήτη, από μικρά clubs μέχρι μεγάλα stages και αρένες.

STRESS (20 Μαρτίου 2014, Gagarin 205)

To Gagarin πίτα από κόσμο, κορμιά και μπουκάλια να πέφτουν, κάπου υπάρχει η κόλαση, το όνομά της είναι Λέρος. Παίξε πανκ.

NEW MODEL ARMY (30 Νοεμβρίου 2013, Gagarin 205)

Μεταφορά βάσης από Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, μια από τις πρώτες επισκέψεις στο Gagarin (στέκι έκτοτε) και ακόμα παραμένει χαραγμένη η εικόνα από μια παρέα fans των New Model Army, να στήνει το δικό της τελετουργικό.

RÖYKSOPP (2 Ιουνίου 2017, Release Athens, Πλατεία Νερού)

Κάθε μέρα να ζούσα την εισαγωγή με το υπέροχο “Monument”, δεν θα τη βαριόμουν ποτέ. Φαντασμαγορικό σόου, αντάξιο της φήμης τους.

MINISTRY (1 Ιουνίου 2017, Piraeus 117 Academy)

Σιγά μην περιμέναμε ότι θα έρθουν ποτέ οι Ministry στην Ελλάδα. Κι όχι μόνο ήρθαν, όχι μόνο γέμισαν το Academy, αλλά έδωσαν και ένα βομβαρδιστικό σόου, που άφησε πίσω του συντρίμμια.

PATTI SMITH (25 & 26 Ιουνίου 2016, Piraeus 117 Academy)

Το πρώτο μισό του διημέρου ήταν ηλεκτρικό, οπότε ξέραμε τι να περιμένουμε από την ιέρεια του punk. Στο δεύτερο μισό, ακουστικό και για καθήμενους (“στα χαρτιά” τουλάχιστον), η Patti Smith μας πήρε αγκαζέ και δεν άφησε τίποτα όρθιο. Συγνώμη, καθιστό.

CHELSEA WOLFE (29 Απριλίου 2017, Smoke the Fuzz Fest, Piraeus 117 Academy)

Μόνο τα “After the Fall”, “Simple Death” και “House of Metal” να έπαιζε, πάλι ικανοποιημένοι θα ήμασταν. Πρώτη και μοναδική φορά έως τώρα, περιμένουμε πώς και πώς να την ξαναδούμε από τα μέρη μας.

THE BLACK ANGELS (4 Δεκεμβρίου 2013, Fuzz Live Music Club)

Εκεί που μαγειρεύω, ακούω τον ήχο από το e-mail. “Βρε λες;”, σκέφτομαι. “Έλα Γιάννη, έχεις πάσο, τα λέμε σε λίγες ώρες”. Ή αλλιώς, όταν ένα πιταρισμένο Fuzz είδε ήχους και άκουσε χρώματα, στην πρώτη επίσκεψη των Black Angels στην Αθήνα.


E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ
    Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ

    Το AthensRocks υποδέχεται το Σάββατο 27 Ιουλίου τους Spiritualized, The Armed και Πεθαίνουν στο Τέλος, οι οποίοι μαζί με τους headliners Queens of the Stone Age θα δημιουργήσουν στο ΟΑΚΑ ένα ονειρεμένο line-up που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

  • Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox
    Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox

    Οι Ιταλοί εκπρόσωποι της indie/post-punk/shoegaze σκηνής Grigio Scarlatto και οι Βέλγοι 2Phoques που μιξάρουν scream φωνητικά με electro/post-rock ήχους, έρχονται αυτό το Σάββατο (20/4) στο BlackBox Studio.

  • Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL
    Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL

    Ηγούμενοι του νέου ρεύματος συγκροτημάτων που δημιουργούν το μέλλον της metal μουσικής, οι Loathe έρχονται για την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στο Ejekt Festival μαζί τους με τους Korn και τους Spiritbox, ενώ στη σκηνή του ΟΑΚΑ θα βρεθούν και οι Planet of Zeus, έχοντας ανοίξει τον δρόμο στη σύγχρονη ροκ σκηνή της χώρας.

  • Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue
    Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue

    Το sold out είχε ήδη ανακοινωθεί εδώ και μέρες και το καινούριο άλμπουμ μετρούσε μόλις 24 ώρες ζωής. Καλύτερο μέρος για να βρεθείς Σάββατο βράδυ στην Αθήνα, δεν υπήρχε.

  • Οι JAMES για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα
    Οι JAMES για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα

    Έχοντας αφήσει εποχή στη βρετανική μουσική σκηνή με τη μακρόχρονη και πολυσχιδή καριέρα τους, οι James έρχονται την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Γης και την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού, επιβεβαιώνοντας τη σχέση λατρείας που έχουν αναπτύξει με το ελληνικό κοινό.

Also Read

  • Οι 25 καλύτερες συναυλίες του 2023

    Το τελευταίο μέρος της φετινής ανασκόπησης δεν θα μπορούσε να αφορά κάτι άλλο από τις συναυλίες, που για πολλούς και πολλές από εμάς αποτελούν την “ανάσα” μας.

  • 30 αγαπημένες φωτογραφίες του 2023

    Ανασκόπηση χρονιάς χωρίς το αντίστοιχο φωτογραφικό άλμπουμ δεν γίνεται...

  • A Playlist for 2023

    Πλησιάζοντας προς το τέλος της χρονιάς, ανατρέχουμε στα τραγούδια που θα μπορούσαν να αποτελούν το soundtrack της.     

  • Τα 25 καλύτερα άλμπουμ του 2023

    Όπως καθιερωμένα γίνεται τέτοια εποχή, έφτασε η ώρα για τη λίστα με τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς.

  • Ανασκόπηση 2022: Live concerts top-20

    Το τελευταίο μέρος της ανασκόπησης για το 2022, αφορά τις καλύτερες συναυλιακές βραδιές.