18Απριλίου2024

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016 12:13 Γράφτηκε από: 

Κερδίστε Προσκλήσεις για τους GOD IS AN ASTRONAUT στο Fix Factory of Sound

Το i-JUKEBOX.gr σε συνεργασία με το Fix Factory of Sound και την Art on the Road, προσφέρει στο κοινό του 5 ΜΟΝΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ για τη συναυλία με των GOD IS AN ASTRONAUT την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου.

Η διαδικασία συμμετοχής στον διαγωνισμό είναι η εξής:

- LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ i-JUKEBOX.gr ΣΤΟ FACEBOOK, PUBLIC SHARE ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ COMMENT ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.

Οι νικητές/ριες του Διαγωνισμού θα προκύψουν μετά από κλήρωση και θα ανακοινωθούν στη σελίδα του i-JUKEBOX.gr στο Facebook. Καλή επιτυχία!

Δελτίο Τύπου

ΟΙ GOD IS AN ASTRONAUT ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

Οι God Is An Astronaut, μία από τις κορυφαίες instrumental μπάντες του πλανήτη τα τελευταία χρόνια, επιστρέφουν στη χώρα μας! Οι Ιρλανδοί post-rockers θα πραγματοποιήσουν δύο μεγάλες συναυλίες την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στο Fix Factory of Sound στη Θεσσαλονίκη και το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στο Fuzz Live Music Club στην Αθήνα!

Πρόκειται για ένα συγκρότημα που το ελληνικό κοινό έχει αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και το οποίο κερδίζει νέους φίλους με κάθε του επίσκεψη στα μέρη μας και με κάθε νέα κυκλοφορία του. Αυτή τη φορά, στις αποσκευές τους θα έχουν το πιο πρόσφατο album τους, “Helios / Erebus”, το οποίο παρουσίασαν τον Ιούνιο του 2015 αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

Η προπώληση ξεκινάει στα 16 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 19 ευρώ, ενώ στο ταμείο η τιμή θα είναι 22 ευρώ.

Διάθεση: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Ιανός, Reload, Media Markt, Ticket House και το www.viva.gr

God Is An Astronaut + opening acts (t.b.a.)

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου , Fix Factory of Sound (26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη / τηλ. 2310 500670 & 2310 504014 / www.fixfactoryofsound.gr)

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00.

Γραφείο Τύπου / Επικοινωνία:

Αλέξανδρος Σαλαμές (Θεσσαλονίκη) / alex@artontheroad.gr / 6970034210

Οι God Is An Astronaut σχηματίστηκαν το 2002, στο Glen of the Downs της Ιρλανδίας, από τους δίδυμους αδελφούς Niels και Torsten Kinsella που εμπνεύστηκαν το πολύ ιδιαίτερο όνομα της μπάντας από μία αναφορά στην ταινία του Clive Barker, “Nightbreed”.

Από την πρώτη στιγμή, ενστερνίστηκαν τη λογική και τη νοοτροπία του diy, κυκλοφορώντας τα albums τους μέσω της δικής τους ανεξάρτητης δισκογραφικής ετικέτας Revive Records. Το ντεμπούτο τους, “The End Of The Beginning” (2002) έδωσε αμέσως το ηχητικό στίγμα το οποίο καθορίζει τη μπάντα που, φυσικά, συνεχίζει να εξελίσσει και να διευρύνει τους μουσικούς της ορίζοντες. Όπως χαρακτηριστικά λένε οι ίδιοι… “κάθε ένα από τα albums μας είναι μία ηχητική φωτογραφία ή στιγμιότυπο που απεικονίζει το ποιοι είμαστε εκείνη τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.”

Μέσα σε μία περίοδο περίπου 14 ετών, έχουν κυκλοφορήσει 8 ολοκληρωμένες δουλειές (7 albums συν το E.P. “A Moment Of Stillness” το 2006) και την τελευταία δεκαετία περιοδεύουν ασταμάτητα σε ολόκληρο τον κόσμο, γεμίζοντας τους χώρους όπου εμφανίζονται. Πέρα από το ότι η μπάντα, εδώ και αρκετά χρόνια, θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα και πλέον αντιπροσωπευτικά ονόματα του post-rock, η αποδοσή τους στις ζωντανές εμφανίσεις τους – που συνήθως συνοδεύονται από εντυπωσιακά visuals – είναι τέτοια που το κοινό κυριολεκτικά απολαμβάνει κάθε μία από αυτές και περιμένει με ανυπομονησία την επόμενη επίσκεψή τους στην εκάστοτε πόλη.

“Οι God Is An Astronaut μπορεί να είναι συναρπαστικοί, ήρεμοι ή θλιμμένοι. Εκθαμβωτικά φανταστικά κομμάτια μουσικής και ωμή συγκινησιακή δύναμη. Οι God Is An Astronaut είναι η πιο ανθρώπινη έκφραση του post–rock που υπήρξε ποτέ.”Drowned In Sound

“Οι God Is An Astronaut μας μεταφέρουν στο άπειρο και ακόμα παραπέρα…” Classic Rock

“Επικά τραγούδια που μεταμορφώνονται σε τεράστια κύματα.” Uncut

“Είναι δύσκολο να αρνηθείς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που φέρνουν οι God Is An Astronaut στο τραπέζι του post–rock.” Rocksound UK

Η δισκογραφία των GIAA:

The End Of The Beginning (2002)

All Is Violent, All Is Bright (2005)

A Moment Of Stillness (2006)

Far From Refuge (2007)

God Is An Astronaut (2008)

Age Of The Fifth Sun (2010)

Origins (2013)

Helios / Erebus (2015)

Η σύνθεση των GIAA:

Torsten Kinsella / φωνητικά, κιθάρες, πλήκτρα

Niels Kinsella / μπάσο, κιθάρες, visuals

Jamie Dean / πλήκτρα, synthesizers, κιθάρα

Lloyd Hanney / drums

www.godisanastronaut.com

www.facebook.com/godiaa



E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox
    Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox

    Οι Ιταλοί εκπρόσωποι της indie/post-punk/shoegaze σκηνής Grigio Scarlatto και οι Βέλγοι 2Phoques που μιξάρουν scream φωνητικά με electro/post-rock ήχους, έρχονται αυτό το Σάββατο (20/4) στο BlackBox Studio.

  • Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL
    Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL

    Ηγούμενοι του νέου ρεύματος συγκροτημάτων που δημιουργούν το μέλλον της metal μουσικής, οι Loathe έρχονται για την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στο Ejekt Festival μαζί τους με τους Korn και τους Spiritbox, ενώ στη σκηνή του ΟΑΚΑ θα βρεθούν και οι Planet of Zeus, έχοντας ανοίξει τον δρόμο στη σύγχρονη ροκ σκηνή της χώρας.

  • Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue
    Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue

    Το sold out είχε ήδη ανακοινωθεί εδώ και μέρες και το καινούριο άλμπουμ μετρούσε μόλις 24 ώρες ζωής. Καλύτερο μέρος για να βρεθείς Σάββατο βράδυ στην Αθήνα, δεν υπήρχε.

  • Οι JAMES για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα
    Οι JAMES για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα

    Έχοντας αφήσει εποχή στη βρετανική μουσική σκηνή με τη μακρόχρονη και πολυσχιδή καριέρα τους, οι James έρχονται την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Γης και την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού, επιβεβαιώνοντας τη σχέση λατρείας που έχουν αναπτύξει με το ελληνικό κοινό.

  • Ανταπόκριση: EMPEROR w/ Lucifer’s Child @ Floyd Live Music Venue
    Ανταπόκριση: EMPEROR w/ Lucifer’s Child @ Floyd Live Music Venue

    Από την ώρα που είχε ανακοινωθεί αυτή εδώ η συναυλία (έναν χρόνο πριν είχαν γίνει τα αποκαλυπτήρια), το καλεντάρι είχε μια βαθιά μαύρη κουκκίδα, που περίμενε καρτερικά να σβήσει.

Also Read

  • Οι GOD IS AN ASTRONAUT στο Gagarin 205

    Οι δημοφιλείς Ιρλανδοί post-rockers God Is an Astronaut επιστρέφουν την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, για μία εμφάνιση στο Gagarin 205 Live Music Space.

  • Δισκοκριτική: GOD IS AN ASTRONAUT - “Ghost Tapes #10”

    Με βάση τις προηγούμενες δισκογραφικές τους δουλειές, πίστευα ότι οι Ιρλανδοί θα συνεχίσουν και τώρα στα γνώριμα - αγαπημένα μεν, επαναλαμβανόμενα δε - μονοπάτια, παρόλα αυτά φαίνεται κάτι να έχει αλλάξει.

  • Ανταπόκριση: GOD IS AN ASTRONAUT w/ Head On @ Fuzz Club

    Υπό άλλες συνθήκες, τώρα θα μιλούσαμε για μία ακόμη επέλαση ενός από τα κορυφαία συγκροτήματα από καταβολής post-rock, όμως υπήρξαν δύο παράγοντες που μείωσαν κατά πολύ την αξία της συγκεκριμένης εμφάνισης.

  • Οι ώρες εμφάνισης για τις συναυλίες των GOD IS AN ASTRONAUT σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

    Ανακοινώθηκαν οι ώρες εμφάνισης για τις συναυλίες των God Is an Astronaut, την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στο Fix Factory of Sound και το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στο Fuzz Live Music Club, τις οποίες ανοίγουν οι Once Upon a Winter και οι Head On αντίστοιχα.

  • Οι GOD IS AN ASTRONAUT επιστρέφουν στην Ελλάδα

    Οι God Is an Astronaut έρχονται με τον νέο τους δίσκο “Epitaph” την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στο Fix Factory of Sound και το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στο Fuzz Live Music Club.


Newsletter