Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 16:34 Γράφτηκε από: 

Δισκοκριτική: CRIPPLED BLACK PHOENIX - “Great Escape”

Σε μια χρονιά λειψυδρίας σπουδαίων κυκλοφοριών (γνώμη μου), είναι ευτυχία να ακούς δουλειές αξιοθαύμαστες στο σύνολό τους, από τις οποίες πραγματικά δυσκολεύεσαι να ξεχωρίσεις κορυφαίες στιγμές, μιας που θα αδικούσες κάποιο τραγούδι σε σχέση με κάποιο άλλο.

Δημιουργοί ενός τέτοιου άλμπουμ είναι οι CRIPPLED BLACK PHOENIX, που με το “Great Escape” (Season οf Mist) αφενός διατηρούν το post πρόσωπο και την progressive και σινεματική αισθητική τους, αφετέρου εξηγούν τον λόγο για τον οποίο προτιμήθηκαν προ διετίας από τη συγκεκριμένη δισκογραφική, που ειδικεύεται κυρίως στην extreme metal σκηνή, μιας που ο ήχος τους είναι ιδιαίτερα σεβαστός και στη σκληρή κοινότητα.

Το 8μελές γκρουπ του Justin Greaves παρουσιάζει ένα από τα highlights της φετινής σεζόν, διάρκειας 73 λεπτών, το οποίο περιλαμβάνει, από τη μία, το “Tο You I Give” με το χαρακτηριστικό CBP ριφάκι και το 12λεπτο “Times They Are A’Raging”, και, από την άλλη, τα “Rain Black, Reign Heavy” και “Nebulas” (κομμάτι που μιλά για την κακοποίηση των ζώων) με τα φωνητικά της Belinda Kordic, αλλά και το ορχηστρικό “Slow Motion Breakdown” και το 13λεπτο “Great Escape (Pt II)”, το οποίο ρίχνει την αυλαία με τις έντονες prog καταβολές που ανέκαθεν είχε το συγκεκριμένο σχήμα.

Παρόλα αυτά, το τραγούδι που προσωπικά θα σημείωνα ως την απόλυτη στιγμή όλου του δίσκου, δεν είναι άλλο από το υπέροχο “Great Escape (Pt I)”, που “κερδίζει” πάνω στο νήμα τα υπόλοιπα, μετά από μια ιδιαίτερα… ψυχοφθόρα διαδικασία επιλογής.

Εύγε στους Crippled Black Phoenix, λοιπόν, τους οποίους σύντομα περιμένουμε στην Ελλάδα, για να ζήσουμε και ζωντανά τη μαγεία του “Great Escape”.

 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read