20Οκτωβρίου2021

Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2018 17:52 Γράφτηκε από: 

Δισκοκριτική: BEGGARS - “The Day I Lost My Head”

Οι άσωτοι επέστρεψαν μια 3ετία μετά την τελευταία τους δουλειά.

Κατά σειρά 5ο, λοιπόν, στούντιο άλμπουμ για τους BEGGARS, με τίτλο “The Day I Lost My Head” (ROAR! Rock of Angels Records) και με την εναρκτήρια τριπλέτα των “Book of Days”, “The Day I Lost My Head” και “Intersolar Traveller” να λειτουργεί περίφημα αν είχες ζόρικη ημέρα και έχεις κολλήσει και στην κίνηση. Κορυφαίο του δίσκου το πρώτο, κλασικό Beggars κομμάτι το δεύτερο, instrumental βρωμιά το τρίτο.

Μια βρωμιά, που συναντούμε στα riffs και των “Game” και “Blind”, ενώ από την πλευρά του το “Medusa” έρχεται με έντονες, θαρρώ, επιρροές από V.I.C. Στο κλείσιμο, δε, οι Beggars παρουσιάζουν το ατμοσφαιρικό και πιο εσωτερικό τους πρόσωπο, με το μπλουζάτο “You Break Me”, το “Chief Commander (1945-2015)” που είχαμε πρωτακούσει λίγο μετά τον θάνατο του Lemmy και αποχαιρετά όπως πρέπει τον θρυλικό μουσικό, καθώς και το “Genesis”, πλέον εσωστρεφές τραγούδι του άλμπουμ.

Μια βαθμίδα κάτω από τον έξοχο προκάτοχό του “Devil’s Highway”, οπότε αναμφίβολα άξιο αναφοράς και προσοχής, το “The Day I Lost My Head” διατηρεί τους Beggars σε περίοπτη θέση στην εγχώρια heavy rock σκηνή.E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter