19Οκτωβρίου2021

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018 17:50 Γράφτηκε από: 

Δισκοκριτική: HARAKIRI FOR THE SKY - “Arson”

Τον τελευταίο καιρό έχω διαπιστώσει πως όποια καινούρια κυκλοφορία και να ακούσω, μου φαίνεται απλά συμπαθητική, χωρίς να έχω καταλήξει αν πρόκειται για αποτέλεσμα γενικότερης ανακύκλωσης ιδεών και ήχων, ή αν απλά φταίει το οποιοδήποτε προσωπικό momentum.

Ω! του θαύματος, λοιπόν, έρχονται οι HARAKIRI FOR THE SKY, να με πάρουν και να με σηκώσουν με το “Arson” (Art of Propaganda), δείχνοντας πώς θα ήταν το post-rock με black metal φωνητικά, ή, αν θέλεις, πώς παίζεται το σύγχρονο black metal.

Με μεγάλης, όπως πάντα, διάρκειας τραγούδια, εκ των οποίων κανένα, φυσικά, δεν περνάει απαρατήρητο, ο frontman J.J. και ο πολυοργανίστας M.S., συνεπικουρούμενοι αυτή τη φορά από τα blast beats και τα ποδοβολητά του, γνώριμου από τους Septicflesh, Kerim “Krimh” Lechner, μας κερνούν έναν καταπληκτικό δίσκο, ο οποίος ενδεχομένως να αποδειχθεί ιστορικά και το magnum opus του αυστριακού γκρουπ.

Με το εναρκτήριο “Fire, Walk with Me” να προκαλεί έναν ασταμάτητο 9λεπτο οργασμό και να έχει ήδη θέσει “εαυτόν” στη λίστα με τα κορυφαία τραγούδια της χρονιάς, το “Stillborn” να ακολουθεί επάξια, τα “Heroin Waltz” και “Tomb Omnia” να βρίσκονται στο ίδιο εξαιρετικό επίπεδο και τα “The Graves We’ve Dug”, “You Are the Scars” και “Voidgazer” να συμπληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο τη λίστα, μαζί με την, προσαρμοσμένη στα μέτρα των Ηarakiri for the Sky, διασκευή στο “Manifesto” των Graveyard Lovers, το “Arson” προκαλεί αυτό που λέει και ο τίτλος του. Εμπρησμό.

Μετά από πολλαπλές ακροάσεις, αναζητείται/καταζητείται άτομο που βγήκε στους δρόμους φωνάζοντας “I wish I was kerosene”.E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter