19Οκτωβρίου2021

Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 15:22 Γράφτηκε από: 

Δισκοκριτική: WOLVES IN THE THRONE ROOM - “Thrice Woven”

Eκεί που τα ξυραφένια riffs και τα blast beats των Mayhem στο “De Mysteriis Dom Sathanas”, συναντούν την ατμοσφαιρικότητα, το folk υπόβαθρο και τη θεματολογία των Agalloch για τη φύση, γεννιέται το δημιούργημα των αδερφών Weaver.

Κυκλοφορώντας το 6ο full-length άλμπουμ τους μέσα σε 11 χρόνια, οι WOLVES IN THE THRONE ROOM φωνάζουν δυνατά ότι αποτελούν ένα άκρως αξιοσέβαστο όνομα στον χώρο του black metal, με τον παραπάνω συνδυασμό να φαίνεται ξεκάθαρα τόσο στο εναρκτήριο “Born from the Serpent’s Eye”, όσο και στα “Angrboda” και “Fires Roar in the Palace of the Moon”.

Από την άλλη, το synth του Aaron Weaver δίνει μια πιο μελωδική αίσθηση στο “The Old Ones Are with Us”, στο αφηγηματικό κομμάτι του οποίου ακούμε τον Steve Von Till των Neurosis.

Βέβαια, οι special guests των Wolves in the Throne Room στο “Thrice Woven” (Artemisia Records) δεν αρχίζουν και σταματούν εκεί, καθώς στο “Born from the Serpent’s Eye” συμμετέχει ο Don McGreevy των Εarth, όπως και η Anna von Hausswolff, η οποία δανείζει τη φωνή της και στο “Mother Owl, Father Ocean”, το οποίο λειτουργεί ως γέφυρα ανάμεσα στις μεγάλες συνθέσεις, φτάνοντας πλέον προς το τέλος του δίσκου.

Χωρίς αμφιβολία, οι Wolves in the Throne Room μάς δίνουν μια από τις πολύ ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες αυτής της χρονιάς στον χώρο του ακραίου metal, την οποία σύντομα θα μας παρουσιάσουν και ζωντανά.E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter