13Μαΐου2021

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016 18:09 Γράφτηκε από: 

Δισκοκριτική: SADAHZINIA - “Κάρπιμο”

Αλήθειες υπάρχουν πολλές και είναι κάθε φορά πώς βλέπεις το ποτήρι. Όμως, η αλήθεια που ισχύει πάντα, από όποια σκοπιά και αν την κοιτάξεις, είναι πως η μουσική μπορεί να εκφράσει με τον καλύτερο τρόπο τα συναισθήματά σου.

Για το ότι η SADAHZINIA και οι Active Member, γενικότερα, “εκπροσωπούν” εδώ και χρόνια τα όσα αισθανόμαστε με τους στίχους και τις μελωδίες τους, δεν χρειάζεται να γίνει κάποια αναφορά στο παρόν κείμενο, είναι προφανές για όσους αγαπάμε αυτό το κομμάτι της μουσικής.

Ως συνέχεια, λοιπόν, αυτής της πορείας, η Γιολάντα κυκλοφόρησε τον 7ο ολοκληρωμένο δίσκο της, με τίτλο “Κάρπιμo”, ο οποίος αποτελεί ένα soundtrack για τις ημέρες που ζούμε.

Το intro με το “Ψιθύρισε στον Άνεμο” είναι, όπως πάντα, θαυμάσιο, ενώ η ερμηνεία της Sadahzinia στο “Θυμητάρι” είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική. Στο “Τι Περιμένω;”, η Γιολάντα και ο Μιχάλης αναφέρονται στην πολιτική και την παρούσα “βουλή των Ελλήνων”, ενώ στο τραγούδι με τον συγκλονιστικό τίτλο “Συγγνώμη, Πνίγηκα”, η ανθρωπιστική/μεταναστευτική κρίση που έφεραν ακριβώς οι πολιτικές δύσης και ανατολής, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, όπως και στο “Ο Aνθρωπάκος”.

Το “Αυτός ο Kόσμος”, με τη συμμετοχή της Veronika Harcsa, είναι πανέμορφο, ενώ ακούγοντας και ξανακούγοντας το “Κάρπιμο” στο σύνολό του, νιώθεις οργή, λύπη και αποφασιστικότητα να πηγάζει από τα μέσα σου. Όπως η Sadahzinia και ο B.D.Foxmoor, όταν δημιουργούν και τραγουδούν.

* Label: 8ctagonE-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter