26Μαΐου2024

Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023 14:16 Γράφτηκε από: 

Δισκοκριτική: I AM LOW - “Úma”

H Σουηδία έχει φτιάξει τη δική της σχολή στον χώρο του stoner rock και δεν σταματά να μας τροφοδοτεί με ωραιότατα ακούσματα.

Αυτή τη φορά έχουμε τους I AM LOW, που έρχονται με το “Úma” (Majestic Mountain Records) να επιβεβαιώσουν περίτρανα το παραπάνω συμπέρασμα. Άλλωστε, δίσκος που ξεκινάει με ένα τόσο high energy κομμάτι όπως το “Gunman”, είναι καταδικασμένος να πετύχει. Ριφάρες, μπασογραμμές και όλα όπως πρέπει.

Κατά τα άλλα, το τρίο από την πόλη Ουμέα άλλες φορές επιλέγει να πατήσει το γκάζι και άλλες το φρένο σε αυτό το 4ο κατά σειρά στούντιο άλμπουμ του, μένοντας όμως σε κάθε περίπτωση πιστό στις μελωδικές και γρεζάτες σουηδικές γραμμές.

Είτε, λοιπόν, με τα “σπασίματα” στα “Ruins”, “Wake”, “Pigs” και “Release” (φοβερό και το τέλος του δίσκου, μαζί με την αρχή), είτε με τη δημιουργία μιας πιο χαλαρής ατμόσφαιρας στα “Dead Space”, “Úma”, “Time” και “Void”, οι I Am Low αποδεικνύονται καθ’ όλα άξιοι πρεσβευτές της σκηνής.E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones


Newsletter