26Μαΐου2024

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023 12:46 Γράφτηκε από: 

Δισκοκριτική: JEGONG - “The Complex Inbetween”

Ένα ανθολόγιο instrumental τραγουδιών - άλλα πιο μελωδικά και εξωστρεφή, άλλα πιο πειραματικά και εσωστρεφή - με την παραγωγή να παίζει και εδώ μείζονα ρόλο στο πού επιδιώκει το γκρουπ να κατευθυνθεί ηχητικά.

Οι JEGONG, το δίδυμο δηλαδή του Dahm Majuri Cipolla (εδώ και μερικά χρόνια ντράμερ των περίφημων Mono) και του Reto Mäder (πολυοργανίστα των Sum of R και των Ural Umbo), κυκλοφορούν το δεύτερό τους άλμπουμ “The Complex Inbetween” (Pelagic Records), συνδέοντας το “κοσμικό” krautrock με την ambient/ηλεκτρονική μουσική, σε ένα αν μη τι άλλο πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

Σοφή η επιλογή των JeGong να ξεκινήσουν με το ταχύ “Come to the Center”, τραβώντας σου απευθείας την προσοχή, την ώρα που αμέσως μετά, στα “Clear the Way” και “KurkOM”, παίρνουν την πρώτη ύλη από γκρουπ σαν τους Swans και την πλάθουν με τα δικά τους δεδομένα.

Από την άλλη, το “Night Screaming Moves” είναι ακριβώς ό,τι λέει ο τίτλος του, παγωμένο και απόκοσμο, και σίγουρα πηγαίνει χέρι-χέρι με το εντελώς σαουντρακικό και μετα-αποκαλυπτικό “Former Wish”, ενώ στο “Focus Defocus” οι JeGong επιστρέφουν στα μελωδικά μοτίβα, πριν να γίνουν ξανά σινεματικοί, με το “An Oval and a Star”.

Παράλληλα, όπως ίσχυε και για την αρχή, το άλμπουμ έξυπνα καταλήγει με το “We End Here – We Start Here” (άλλος ένα πολύ εύστοχος τίτλος), το οποίο μοιάζει σαν να αφήνει μια ανοιχτή εκκρεμότητα, που αναμένουμε να έρθει στην επιφάνεια με την επόμενη δουλειά των JeGong.E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones


Newsletter