26Μαΐου2024

Δισκοκριτική: ORSAK:OSLO - “In Irons” David Holmqvist
Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023 19:06 Γράφτηκε από: 

Δισκοκριτική: ORSAK:OSLO - “In Irons”

Σκανδιναβική post-rock απεραντοσύνη από τη μία, kraut πρόσημο από την άλλη (εξ ου και ο χαρακτηρισμός “Scandipsych”), με ονειρικά ηχογραφημένες κιθάρες, είτε στα καθαρά είτε στα βρώμικα σημεία τους, και μια συνολική παραγωγή προς μίμηση.

Οι ORSAK:OSLO κάνουν το μυαλό μας να ταξιδέψει με το “In Irons” (Vinter Records), ένα άλμπουμ που επί της ουσίας λειτουργεί ως soundtrack για ένα road trip στη σπάνιας ομορφιάς σκανδιναβική γη.

Μετά από μια σειρά από EPs και singles, οι Orsak:Oslo ήρθε η ώρα να κυκλοφορήσουν το πρώτο full-length άλμπουμ τους, στο οποίο επιδίδονται και πάλι στην αγαπημένη τους αφηρημένη “καταμέτρηση”.

Το “068 The Swell” το ακούς βράδυ με τα φώτα του αυτοκινητόδρομου να σε περιστοιχίζουν, ενώ στο “079 Dutchman’s Wake (Part I)” οι παλμοί ανεβαίνουν, την ώρα που το dark noir συναίσθημα που θέλουν να επιτύχουν οι Orsak:Oslo, φτάνει στο απόγειό του.

Από την άλλη, το αφηγηματικό (εδώ χρησιμοποιούνται και στίχοι υπό τη μορφή σαμπλαρίσματος) “069 In What Way Are You Different”, μου θύμισε το “Give it a Whirl” του Sivert Høyem με αυτή του την παραμορφωτική τραχύτητα, ενώ το “078 The Mute (Part II)” με τον επαναληπτικό υπόκωφο θόρυβο και τα κατά διαστήματα breaks, μοιάζει περισσότερο σαν πρόλογος/γέφυρα για την κατάληξη με το 17λεπτο “074 Hadal Blue”, ένα εξαιρετικό τζαμάρισμα της μπάντας όπου η ένταση ανεβαίνει σταδιακά.E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones


Newsletter