Από τη μια πλευρά η σαφής αγάπη προς τον doom/gothic ήχο, από την άλλη η ροπή προς το “vintage rock” που τόσο πολύ ανθίζει στη Σουηδία, κάπου στη μέση οι hard rock και heavy metal καταβολές, αλλά και οι oriental πινελιές, και ιδού η δεύτερη δισκογραφική απόπειρα των SHAAM LAREIN με τίτλο “Sticka En Kniv I Världen” (Svart Records).
Σε αυτό το άλμπουμ θα ακούσεις mid-tempo κομμάτια, με “βαθιά” τύμπανα, το μπάσο πρωταγωνιστή (άπλωμα χεριού στο post-punk μήπως;), και βεβαίως υπνωτιστικά φωνητικά από την ίδια τη Shaam Larein, τον ρόλο της οποίας υποβοηθούν και η Nathalie Ahlbom με τη Linnea Hjertén.
Εναλλαγές και χαρακτηριστικά ξεσπάσματα έχουν το κορυφαίο “Sticka En Kniv I Världen” με το πανέμορφο ριφ, αλλά και τα “Flesh of Gold”, “Beware the Duchess”, “Murderer” και “Caress My Thoughts”, ενώ πιο απογυμνωμένα και ατμοσφαιρικά, με τα ντραμς να ηγούνται, είναι το πολύ όμορφο “I Have No Face”, καθώς και το “Leave Me Here to Die”, την ίδια στιγμή που το “Massacre” το οποίο ρίχνει την αυλαία, αποτελεί και το πιο συναυλιακό κομμάτι του δίσκου, με τους Shaam Larein να έχουν τοποθετήσει σε αυτό ψήγματα από όλες τους τις επιρροές.
Πολύ ενδιαφέρον άκουσμα, συστήνεται για τις κρύες (λέμε τώρα) και σκοτεινές νύχτες του χειμώνα.