17Μαΐου2022

Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021 17:35 Γράφτηκε από: 

Δισκοκριτική: MAYHEM - “Atavistic Black Disorder / Kommando”

Τρία κομμάτια από τα sessions του τελευταίου τους άλμπουμ και δωράκι τέσσερις μερακλίδικες διασκευές.

Αυτό είναι το νέο EP των MAYHEM με τίτλο “Atavistic Black Disorder / Kommando” (Century Media Records), που ξεκινάει με το, ακυκλοφόρητο έως τώρα, “Voces ab Alta”, ένα ακόμα χαρακτηριστικό δείγμα για το ποιόν του νορβηγικού γκρουπ όλα αυτά τα χρόνια.

Τούτο τον ανίερο συνδυασμό των riffs των Teloch και Ghul με τα blast beats του Hellhammer, μαζί με τη φωνή του Attila Csihar που αλλάζει ανάλογα με την περίσταση, αυτή την παγωμάρα και το μούδιασμα που σου προκαλεί αυτή η μπάντα, δεν μπορείς να τα μπερδέψεις με τίποτα.

Στα ίδια χνάρια κινείται και το “Everlasting Dying Flame”, ενώ στο “Black Glass Communion” αχνοφαίνεται η επιρροή από crust και hardcore που θα συναντήσουμε αμέσως παρακάτω, με τα δύο αυτά κομμάτια να έχουν πρωτοπαρουσιαστεί το 2019 ως bonus στο “Daemon”.

Και εκεί που ακούς όλα αυτά τα black metal καλούδια, να σου και η δεύτερη πλευρά του EP, με τέσσερα σφηνάκια/διασκευές από την punk/hardcore σκηνή, που με την ταχύτητα και τραχύτητά της, συνέβαλε στη δημιουργία ολόκληρου του extreme metal τοπίου όπως το γνωρίζουμε σήμερα. Εν ολίγοις, οι πρώιμοι μπλακάδες, ντεθάδες και θρασάδες, κάτι θα έπρεπε να ακούσουν για να πάρουν το έρεισμα και σίγουρα μέσα σε αυτό το κάτι, ήταν και τα γκρουπ που οι Νορβηγοί επέλεξαν να διασκευάσουν.

Φέρ’ ειπείν, είναι γνωστή και μη εξαιρετέα η συμβολή των Discharge στη γέννηση και μετεξέλιξη του ακραίου ήχου, οπότε εδώ έχουμε το πείραγμα στο “In Defense of Our Future” από την πλευρά των Mayhem. Από την άλλη στο τραγούδι-κλωτσοπατινάδα “Hellnation” των Dead Kennedys, o Maniac επιστρέφει στο μικρόφωνο του γκρουπ από το Όσλο, με φωνητικά που προσιδιάζουν (ναι ναι) σε αυτά του Jello Biafra.

Με τη σειρά τους, έχοντας 40 χρόνια στο punk κουρμπέτι, οι Rudimentary Peni προσφέρουν την πρώτη ύλη για τη διασκευή στο “Only Death”, ενώ last but not least έρχεται ένα από τα πιο σούπερ ντούπερ κομμάτια των Ramones, το “Commando”, σε μια death ’n’ roll version όπου ξεχωρίζει η αγριοφωνάρα του, επίσης άσωτου υιού, Messiah. Εβίβα.E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter