20Απριλίου2024

Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2018 23:01 Γράφτηκε από: 

Οι TAU στην Αθήνα

Οι Βερολινέζοι TAU έρχονται την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου στο Ρομάντσο. Τη συναυλία ανοίγει η Venus Volcanism.

Δελτίο Τύπου

Enter Events proudly supports

A “Bios Romantso” Production

TAU w/ Venus Volcanism live

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου || Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5

“Huey Tonantzin | Huey Tonantzin”

***

Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018, οι TAU έρχονται από το Βερολίνο για να μας μυήσουν στη «θεραπευτική» μουσική, ενώ η Venus Volcanism θα παρουσιάσει το νέο σόλο project της, Ριζίτικα, ένα σύγχρονο μουσικό δρώμενο με ιαματικές επεκτάσεις.

***

Το μουσικό πρότζεκτ TAU δημιουργήθηκε μετά από μια σαμανική εμπειρία αφύπνισης που βίωσαν τα μέλη του, περνώντας χρόνο με αυτόχθονες, στην έρημο του Real De Catorce στο βορειοδυτικό Μεξικό.

Η μυστικιστική δύναμη της ερήμου ήταν μεγάλη έμπνευση για το βαθιά ψυχεδελικό EP των TAU, με τίτλο Wirikuta που είναι το όνομα της ερήμου στην ντόπια διάλεκτο των ιθαγενών. Ο Shaun Nunutzi των TAU και μέλος του συγκροτήματος Dead Skeletons στο παρελθόν, είπε, για το χρόνο που πέρασε στην έρημο: “Το να ξοδεύεις χρόνο σε ένα τέτοιο μέρος, ξυπνά τις αισθήσεις, σε κάνει να αισθάνεσαι συνδεδεμένος με τη γη. Έχεις το χρόνο να σκεφτείς και να αφήσεις την διαίσθηση ελεύθερη, κάτι που βοηθάει τη δημιουργική διαδικασία”.

Το τραγούδι “It’s Already Written”, είναι το πρώτο single από το δεύτερο άλμπουμ των TAU, Drones of Praise που θα κυκλοφορήσει στις 4 Φεβρουαρίου 2019. Aποτελείται από έναν συνδυασμό καταιγιστικών μάντρα με την σχεδόν αθόρυβή ονειρική άρπα του Andy Aged και το κοσμικό σαξόφωνο του Idris Ackamoor, frontman των Pyramid και πρωτεργάτη του Chicago free jazz ήχου της δεκαετίας του ‘70.

Ταυτόχρονα η αίσθηση εσωτερισμού του frontman Sean Mulrooney υπενθυμίζει στον ακροατή ότι η σύλληψη των TAU έγινε στην psych σκηνή του Βερολίνου. Αυτή η συναρπαστική συνεργασία είναι μια γεύση από το νέο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει, ένα μικρό διαμάντι για τους λάτρεις της ποιοτικής ψυχεδελικής ροκ τραγουδοποιίας.

Ο ήχος των TAU μερικές φορές είναι πολύ μαλακός για να ακουστεί, γι’ αυτό και απαιτεί ειδική προσοχή και συγκέντρωση από τους ακροατές.

Η Venus Volcanism έρχεται στο Ρομάντσο για να παρουσιάσει το νέο σόλο project της που λέγεται Ριζίτικα, ένα εγχείρημα που εστιάζει κυρίως στη μελέτη των δημοτικών τραγουδιών της Κρήτης, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προβληματισμού αναφορικά με τη σημερινή, σύγχρονη συνθήκη δημιουργίας και απόδοσής τους. Το ερώτημα που τίθεται είναι, αν και κατά πόσο η ακρόαση, παρακολούθηση και συμμετοχή σε ένα σύγχρονο μουσικό δρώμενο μπορεί να είναι ιαματική για τον ερμηνευτή και τους ακροατές.

***

Εισόδος: 6 ευρώ

Facebook Event 

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00

Υπέρ-σύνδεσμοι TAU:

Official Facebook Page 

Official Bandcamp Page 

Υπέρ-σύνδεσμοι Venus Vocalism:

Official Facebook Page 

Official Soundcloud Profile 



E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Οι UNIVERSE217 και οι ALLOCHIRIA στο Fuzz Club
    Οι UNIVERSE217 και οι ALLOCHIRIA στο Fuzz Club

    Universe217 και οι Allochiria γιορτάζουν την 10η επέτειο των “Never” και “Omonoia” αντίστοιχα, σε ένα υπερβατικό double-bill show το Σάββατο 11 Μαΐου στο Fuzz Live Music Club, όπου τα δύο άλμπουμ θα παρουσιαστούν στην ολότητά τους.

  • Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ
    Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ

    Το AthensRocks υποδέχεται το Σάββατο 27 Ιουλίου τους Spiritualized, The Armed και Πεθαίνουν στο Τέλος, οι οποίοι μαζί με τους headliners Queens of the Stone Age θα δημιουργήσουν στο ΟΑΚΑ ένα ονειρεμένο line-up που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

  • Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox
    Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox

    Οι Ιταλοί εκπρόσωποι της indie/post-punk/shoegaze σκηνής Grigio Scarlatto και οι Βέλγοι 2Phoques που μιξάρουν scream φωνητικά με electro/post-rock ήχους, έρχονται αυτό το Σάββατο (20/4) στο BlackBox Studio.

  • Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL
    Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL

    Ηγούμενοι του νέου ρεύματος συγκροτημάτων που δημιουργούν το μέλλον της metal μουσικής, οι Loathe έρχονται για την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στο Ejekt Festival μαζί τους με τους Korn και τους Spiritbox, ενώ στη σκηνή του ΟΑΚΑ θα βρεθούν και οι Planet of Zeus, έχοντας ανοίξει τον δρόμο στη σύγχρονη ροκ σκηνή της χώρας.

  • Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue
    Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue

    Το sold out είχε ήδη ανακοινωθεί εδώ και μέρες και το καινούριο άλμπουμ μετρούσε μόλις 24 ώρες ζωής. Καλύτερο μέρος για να βρεθείς Σάββατο βράδυ στην Αθήνα, δεν υπήρχε.

Also Read

  • Το line-up του ZIRIA MUSIC FESTIVAL

    Ανακοινώθηκαν το line-up και όλες οι λεπτομέρειες για το Ziria Music Festival, που πραγματοποιείται το τριήμερο 29-31 Αυγούστου στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας, με ελεύθερη είσοδο και κατασκήνωση.

  • Οι BOY HARSHER για πρώτη φορά στην Ελλάδα

    Το dark electronic ντουέτο των Boy Harsher έρχεται την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στο Temple, για την παρθενική του εμφάνιση στην Ελλάδα. Τη συναυλία ανοίγουν οι Venus Volcanism & In Atlas και οι Rattler Proxy.

  • Ανταπόκριση: V.I.C. w/ TAU @ Fix Factory of Sound

    Δεν φημίζομαι να χάνω τα λόγια μου.. Τουναντίον μάλιστα.. Μ’ αρέσει να καυχιέμαι ενίοτε για το πόσο ετοιμόλογος είμαι..

  • Κερδίστε Προσκλήσεις: V.I.C. w/ TAU @ Fix Factory of Sound

    Το i-JUKEBOX.gr σε συνεργασία με το Fix Factory of Sound και την Art on the Road, προσφέρει στο κοινό του 4 ΜΟΝΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ για τη συναυλία των V.I.C. με τους TAU την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου.

  • Oι V.I.C. live στο Fix Factory of Sound

    Οι V.I.C. επιστρέφουν την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, για μία μοναδική συναυλία στο Fix Factory of Sound. Μαζί τους, οι TAU.


Newsletter