25Οκτωβρίου2021

Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018 15:11 Γράφτηκε από: 

Για 28η χρονιά το INDIE FREE FESTIVAL στο Πεδίον του Άρεως

Το Indie Free Festival πραγματοποιείται για 28η συνεχή χρονιά, το Σάββατο 9 Ιουνίου με 3 stages στο Πεδίον του Άρεως. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τη στήριξη του αγώνα των κατοίκων της Σαμοθράκης ενάντια στην καταστροφική εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα βουνά του νησιού.

Δελτίο Τύπου

Το Κενό Δίκτυο (http://voidnetwork.gr) για 28η συνεχή χρονιά παρουσιάζει τo INDIE FREE FESTIVAL, το μεγάλο φεστιβάλ της underground σκηνής στο κεντρικό πάρκο της πόλης.

INDIE FREE FESTIVAL #28

Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Ώρα έναρξης: 18.00

ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ

3 stages for all underground cultures

LIVE STAGE

18.15 - 18.45 Mondecai

18.45 - 19.30 Sma Ra Gda

19.30 - 20.15 Cosmic Shadows

20.15 - 21.00 Γιάννης Ραουζαίος + KYRCK

21.00 - 21.45 Τάσος Σαγρής + Whodoes

21.45 - 22.30 Δεσποινίς Τρίχρωμη

22.30 - 23.15 Στάθης Δρογώσης

23.15 - 00.00 Lost Bodies

00.00 - 00.45 Frank Panx + οι Αδερφοφάδες

00.45 - 01.30 Λευκή Συμφωνία

01.30 - 02.15 Μπαλάντες για Φόνους

02.15 - 03.00 Alien Mustangs

03.00 - 03.45 Μύκητες

03.45 - 04.30 Φ.Α.Κ.Α

04.30 - 05.00 Marva Von Theo

05:00 - 06:00 The Dubolition Project

PSYCHEDELIC TRANCE STAGE

22.00 - 00.30 War (Void Network)

00.30 - 02.30 Cactus Arising (Timewarp Rec. / Maharetta Rec.)

vs Radical Frequencies (TIP Rec. / Maharetta Rec.)

02.30 - 03.30 Declaration of Unity (Ovnimoon Rec.)

03.30 - 04.30 Black Noise (Sangoma Rec.)

04.30 - 05.30 Iraklis Mindphaser (Natural High)

05.30 - 06.30 Crystal Zero (Void Network)

06.30 - 07.30 Junior X (Void Network)

DUB UNITY STAGE

AFRICAN DRUMS. REGGAE DUB. ROOTS.

STEPPERS. DRUM AND BASS.

STARTS AT 18.00

18:00 - 20:00 - Mrs HCN & Sistah Marina

20:00 - 21:00 - Donnie Dub

21:00 - 22:00 - Selector Nikos Kilimanjaro

22:00 - 23:00 - Dj Liahn

23:00 - 00:00 - Ψ (Dj Set & Live Session)

00:00 - 01:00 - Anasa Sound System Feat Mc Dash (African Drums Live Session)

01:00 - 02:00 - Sistah Jammaroots (Live Session)

02:00 - 03:00 - Natural Reaction Sound System Feat.Selector Piranhas

03:00 - 04:30 - Junior SP – (Innersense Productions - Drum And Bass Zone)

04:30 - 05:30 - Selector Nesta

05:30 - 06:30 - Insp – I – Ration Sound System

Hosted:

Sista Jammaroots & Mc Dash

Μέρος των εσόδων του φεστιβάλ θα διατεθεί για την στήριξη του αγώνα των κατοίκων της Σαμοθράκης ενάντια στην καταστροφική εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα βουνά του νησιού.

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ ΣΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Iδέα:

Η αδιάκοπη διοργάνωση από το 1990 έως σήμερα ενός ποιοτικού, νεανικού, οικολογικού Φεστιβάλ αφιερωμένου στην αγάπη για την ανεξάρτητη underground δημιουργικότητα, την μουσική, την υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης στον δημόσιο χώρο και την προστασία του περιβάλλοντος. Ένα εθελοντικό και αφιλοκερδές φεστιβάλ που φέρνει σε άμεση βιωματική επαφή ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων με το Πεδίο του Άρεως συνεχίζοντας το Indie Free Festival για 28η χρονιά στον ιστορικό χώρο διοργάνωσης του, το κεντρικό πάρκο της πόλης.

Το πρόγραμμα και η αισθητική του Φεστιβάλ περιλαμβάνει όλες τις διαφορετικές underground κουλτούρες έτσι ώστε να σπάει κάθε αποκλεισμό, κάθε διαχωρισμό και να μπορεί να απευθύνεται σε ένα πολύ ευρύ κοινωνικό δυναμικό. Είναι ένα φεστιβάλ αντιρατσιστικό, αντιεμπορικό, αντικαπιταλιστικό, μια γιορτή της αντικουλτούρας, ένα σημείο συνάντησης της άγριας νεολαίας και όλων όσων συνεχίζουν να αντιστέκονται στην εκμετάλλευση και την ανισότητα, όσων συνεχίζουν να αρνούνται τις εντολές και τους εκβιασμούς, τους κανόνες, τις αυταπάτες, την υποταγή και την εθελοδουλία.

Το Ιndie Free Festival από το 1990 έως σήμερα είναι καταξιωμένο στην συνείδηση των πολιτικά και κοινωνικά ευαισθητοποιημένων ανθρώπων ως το μακροβιότερο και σημαντικότερο φεστιβάλ ανεξάρτητων και πειραματικών μουσικών σχημάτων, ένα έδαφος έκφρασης μιας αυθόρμητης, αδιαμεσολάβητης και αντικαθεστωτικής κουλτούρας.

Σε μια εποχή που το διαδίκτυο δίνει την ευκαιρία σε πολλούς αξιόλογους ανεξάρτητους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν άμεσα το έργο τους σε ένα ευρύ κοινό, η σύνδεση του Indie Free Festival με όλα αυτά τα δημιουργικά άτομα και σχήματα απαιτεί την διαφύλαξη και καλλιέργεια των υψηλών προδιαγραφών ποιότητας, τεχνικής και αισθητικής αρτιότητας από μεριάς της διοργανώτριας συλλογικότητας. Σκοπός του φεστιβάλ είναι να αποτελεί μέρος της underground σκηνής που με την δράση της και το έργο της στέκεται ανταγωνιστικά προς την κυρίαρχη εμπορευματική κουλτούρα και την βιομηχανία της μαζικής διασκέδασης.

Όπως όλοι μας, έτσι και οι πολιτισμικοί ακτιβιστές που διοργανώνουν την εκδήλωση αλλά και οι καλλιτέχνες που την πλαισιώνουν, είναι εργαζόμενοι που υποχρεώνονται να ανταλλάσουν καθημερινά την σωματική τους δύναμη, την δημιουργικότητα και την επιθυμία τους για έκφραση στα καταναγκαστικά πλαίσια των σχέσεων της μισθωτής σκλαβιάς και του εμπορεύματος.

Όπως όλοι μας, όμως, έτσι και αυτοί συμμετέχουν στις ελεύθερες, αντι-ιεραρχικές και αυτοργανωμένες κινηματικές διαδικασίες αφιλοκερδώς προσφέροντας την Τέχνη τους, την έμπνευση τους, την σωματική και ψυχική τους δύναμη με σκοπό την ανάδειξη μιας ευρύτερης κουλτούρας χειραφέτησης, αντιρατσισμού και αντισεξισμού, αντικαπιταλισμού και αλληλοβοήθειας, μιας κουλτούρας που να απελευθερώνει τον άνθρωπο και τις κοινωνίες των ανθρώπων.

Στο Indie Free Festival όπως και σε όλες τις άλλες εκδηλώσεις του Κενού Δικτύου δεν υπάρχουν αμοιβές. Περισσότεροι από 50 εθελοντές και μέλη της πολιτικής-πολιτιστικής συλλογικότητας Κενό Δίκτυο παίρνουν μέρος στην διοργάνωση και επιμέλεια του φεστιβάλ. Μαζί τους, κάθε χρόνο περισσότεροι από 100 μουσικοί, καλλιτέχνες και video artists προσφέρουν την τέχνη τους δωρεάν και αφιλοκερδώς στέλνοντας ένα κάλεσμα στην άγρια νεολαία της πόλης για συμμετοχή στις πολιτικές-κοινωνικές διαδικασίες αυτοοργάνωσης, αλληλεγγύης και ελεύθερης κοινωνικής συνεισφοράς.

Μεγάλο μέρος των μελών της ομάδας μας και βασικοί εμπνευστές της διοργάνωσης του Indie Free Festival ήδη από το 1990 υπήρξαν και συνεχίζουν να είναι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Πλ. Βικτωρίας και του Αγ. Παντελεήμονα, περιοχές που αποτέλεσαν και την βάση δημιουργίας της συλλογικότητας Κενό Δίκτυο, παιδιά που μεγάλωσαν και αποφοίτησαν στα τοπικά σχολεία της περιοχής, έζησαν το πάρκο από πολύ μικρή ηλικία στις αρχές της δεκαετίας του’80 και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να δραστηριοποιούνται, εκτός των άλλων, στους τοπικούς αγώνες κατοίκων της περιοχής ενάντια στον ρατσισμό και τους κοινωνικούς αποκλεισμούς, ενάντια στην ναρκοφοβία αλλά και τα εμπορικά και μαφιόζικα συμφέροντα που λυμαίνονται την περιοχή, για ένα Πεδίο του Άρεως προσβάσιμο σε όλες τις ηλικίες και όλες τις διαφορετικές κουλτούρες, ανοιχτό 24 ώρες, όμορφο και λειτουργικό όπως το ονειρευόμαστε όλοι οι Αθηναίοι και πολύ περισσότερο οι ευαισθητοποιημένοι κάτοικοι της περιοχής.

Το Κενό Δίκτυο είναι μια πολιτισμική, θεωρητική και πολιτική συλλογικότητα μη-αμειβομένων πολιτισμικών ακτιβιστών που εμφανίστηκε στην Αθήνα το 1990 με την επονομασία “Η Ομάδα Στον Τρόμο Του Κενού” και με σκοπό την ριζοσπαστικοποίηση της καθημερινής ζωής, την κοινωνική αμφισβήτηση, την ανάδειξη της κριτικής σκέψης, την εκστατική συλλογική συμβίωση και την δημιουργική έκφραση της διαφορετικότητας.

Η δράση της συλλογικότητας οργανώνεται μέσα από την πολύμορφη συμμετοχή στους ευρύτερους χειραφετητικούς πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, την δημιουργία Προσωρινής Αυτόνομης Ζώνης (Τ.Α.Ζ.), τη συμμετοχή σε κοινωνικά κέντρα, καταλήψεις και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, την κατασκευή καταστάσεων στον δημόσιο χώρο και την εφήμερη τέχνη.

Από το 1990 έως σήμερα το Κενό Δίκτυο προσφέρει αδιάκοπα στον Δημόσιο Χώρο το έργο του για την πνευματική καλλιέργεια, την καλλιτεχνική έκφραση και την κοινωνική ευαισθητοποίηση διοργανώνοντας μουσικά φεστιβάλ, διαλέξεις ακτιβιστών και επιστημόνων από όλο τον κόσμο, multi media βραδιές ποίησης, εικαστικές εκθέσεις, διεθνή συνέδρια, θεατρικές παραστάσεις, εκδόσεις βιβλίων, ενημερωτικές καμπάνιες, διαδηλώσεις, δράσεις και πολύμορφες παρεμβάσεις.

Εκατοντάδες συγκροτήματα όπως οι Στέρεο Νόβα και ο Μιχάλης Δέλτα, οι Raining Pleasure, oι Bokomolech, οι Make Believe, τα Διάφανα Κρίνα, οι Closer, οι Film, οι Groove Machine, oι Terminal Curve, oι Baby Guru, οι DrogAtek, oι Horror Vacui, οι Purple Overdose, οι Νightstalker, οι Fundracar, η Λευκή Συμφωνία και τόσοι μα τόσοι άλλοι ξεκίνησαν την πορεία τους από το Indie Free Festival και συνεχίζουν να το στηρίζουν με τις αφιλοκερδείς εμφανίσεις τους σε αυτό αποτελώντας οργανικό μέρος της διοργάνωσης του.

Περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες εμφανίστηκαν μόνο την περσινή χρονιά κρατώντας ζωντανό το Indie Free Festival σαν ένα από τα μακροβιότερα free festival στον κόσμο. Συνολικά στα 28 χρόνια του Ιndie Free Festival με πρόχειρους υπολογισμούς από τις 3 σκηνές του φεστιβάλ έχουν περάσει περισσότεροι από 3.000 καλλιτέχνες, μέλη συγκροτημάτων, μουσικοί παραγωγοί, video artists και d.j.s.

Με μεγάλη μας χαρά λοιπόν, καλούμε τους νέους και τους παλιότερους φίλους μας στην ανοιχτή, δημόσια περιπέτεια του ΙΝDIE FREE FESTIVAL #28

KENO ΔΙΚΤΥΟ

[Θεωρία, Ουτοπία, Συναίσθηση, Εφήμερες Τέχνες]

http://voidnetwork.gr/

επαφή/ συμμετοχή:

voidinternational@gmail.comE-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

 • Ανταπόκριση: ΒΕΒΗΛΟΣ / ANSER + opening acts @ Θέατρο Πέτρας
  Ανταπόκριση: ΒΕΒΗΛΟΣ / ANSER + opening acts @ Θέατρο Πέτρας

  Δεν θα μπορούσαν να κλείσουν με καλύτερο τρόπο τα live σε ανοιχτούς χώρους για το 2021, μια χρονιά κι αυτή λαβωμένη σε συναυλιακό επίπεδο λόγω της πανδημίας.

 • Δισκοκριτική: GEMMA - s/t
  Δισκοκριτική: GEMMA - s/t

  Ευτύχημα αυτή η απασχόληση, το έχω ξαναπεί, καθώς έτσι απλά λαμβάνεις ένα mail, πατάς το play, ανακαλύπτεις καινούρια σχήματα και το μυαλό σου στριφογυρίζει, γεμίζοντας συναισθήματα και παραστάσεις.

 • Ο JAY-JAY JOHANSON live στο Gazarte
  Ο JAY-JAY JOHANSON live στο Gazarte

  Ο Jay-Jay Johanson εμφανίζεται την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου με το νέο του άλμπουμ στην ταράτσα του Gazarte. Μαζί του, η Ειρήνη Σκυλακάκη.

 • Το καινούριο βίντεο των MADRUGADA
  Το καινούριο βίντεο των MADRUGADA

  Οι Madrugada παρουσιάζουν το βίντεο για το “The World Could Be Falling Down”, μέσα από το νέο τους άλμπουμ “Chimes at Midnight”.

 • Οι SHAME επιστρέφουν στην Αθήνα
  Οι SHAME επιστρέφουν στην Αθήνα

  Οι Shame επιστρέφουν την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, για μία εμφάνιση στο Fuzz Live Music Club.

Also Read


Newsletter