01Μαρτίου2021

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017 20:20 Γράφτηκε από: 

To line-up της 2ης ημέρας του X-MASS EXPLODE FESTIVAL στο An Club

Η 2η ημέρα του Χ-Mass Explode Festival στο An Club φιλοξενεί τους Chickn, Bonnie Nettles και Mellow Lizard.

Δελτίο Τύπου

Evacuate prods & events & An Club present:

13 YEARS - X MASS EXPLODE FEST!!!

Το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο γεγονός, με μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της εγχώριας rock σκηνής, επιστρέφει και φέτος, αυτή την φορά, για ένα εκρηκτικό ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ, που θα αφήσει εποχή!

Έτσι η δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ είναι αφιερωμένη στην νεοψυχεδέλεια και τον πειραματισμό και παρουσιάζει τους, απρόβλεπτους και ψυχεδελικούς CHICKN, που δεν διστάζουν να αυτοσχεδιάσουν και να αγκαλιάσουν το απροσδόκητο, τους εκρηκτικούς THE BONNIE NETTLES, που ξεσηκώνουν με κάθε τους εμφάνιση και τους επίσης ψυχεδελικούς MELLOW LIZARD από την Κρήτη!

Doors open 21:00, Starts 21:45 - Damage 10 euros

https://www.facebook.com/events/182229342340230/

Chickn

Δημιουργήθηκαν κατά τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές του 2012 στην Αθήνα. Καταγράφουν το πρώτο τους demo το 2013, όταν έλαβαν τη σημερινή τους μορφή. Ονομάζουν το είδος που παίζουν rock Jetztzeit, το οποίο επηρεάζεται έντονα από τη δυτική ακτή ‘68 –‘74, την αμερικανική ψυχεδέλεια, την krautrock και την ευρωπαϊκή πειραματική μουσική.

Οι κύριοι πυλώνες της μουσικής των Chickn είναι ο αυτοσχεδιασμός, καθώς και η τάση τους να αγκαλιάζουν το απροσδόκητο. Έχουν αναπτύξει ένα μεγάλο σύνολο καλλιτεχνών με τους οποίους δουλεύουν και ως εκ τούτου, η σύνθεση τους παίρνει μορφή προσωρινά στερεοποιημένη από τις τρέχουσες εκφραστικές ανάγκες τους.

Κάθε μέλος των Chickn προσφέρει μοναδική οπτική γωνία στο ίδιο όραμα και έτσι δημιουργούν ένα εκλεκτικό αμάλγαμα εκστατικών μοτίβων, αντεστραμμένων αυλακώσεων, μανιακών riffs και υπαρξιακών φωνημάτων.

Οι ζωντανές τους εμφανίσεις είναι εντελώς απρόβλεπτες επειδή μεταξύ των άλλων συνηθειών τους, δεν κολλάνε στη λίστα τους και δεν σταματούν να δημιουργούν και να γράφουν εναλλακτικές εκδόσεις των ίδιων τραγουδιών.

Όλες αυτές οι έντονες ζωντανές εμφανίσεις των Chickn, συμβαίνουν σταθερά από την πρώτη μέρα τους, σε όλα τα είδη χώρων, από σκονισμένα υπόγεια έως υπαίθριες σκηνές, συνεχίζοντας να εξαπλώνονται από στόμα σε στόμα, καθιστώντας τους ως μία από τις πιο καυτές μπάντες στην Ελλάδα.

Το debut LP τους έλαβε εγκωμιαστικές κριτικές από όλο τον κόσμο! Η ζωντανή παρουσίαση του, περιελάμβανε 14 μουσικούς στη σκηνή, δημιουργώντας ένα ορόσημο στην ανεξάρτητη μουσική σκηνή της Ελλάδας. Όποτε είναι δυνατόν, απολαμβάνουν την κοινή χρήση της σκηνής ταυτόχρονα με άλλες μπάντες, δημιουργώντας αυτοσχεδιασμούν που εκπλήσσουν!

----------------------------------------------------------------------------------------

The Bonnie Nettles

Μετρούν μόνο έναν χρόνο από την ίδρυσή τους και έχουν καταφέρει ήδη, να συζητιούνται θετικά λόγω των εκρηκτικών τους live! Αγαπούν την νεοψυχεδέλεια και το garage και δεν φοβούνται να πειραματιστούν.

----------------------------------------------------------------------------------------

Mellow Lizard

Οι Mellow Lizard δημιουργήθηκαν το 2014 στο Ηράκλειο της Κρήτης από τον Θοδωρή Ταμπακάκη ο οποίος είναι ο κύριος υπεύθυνος της σύνθεσης των κομματιών τους. Έχοντας αρκετές συνθέσεις και έχοντας πραγματοποιήσει αρκετά live εντός και εκτός της Κρήτης, οι Mellow Lizard κυκλοφόρησαν το Σεπτέμβρη του 2015 το πρώτο τους EP “Some Kind Of Magic” καθώς και το Νοέμβριο του 2016 το δεύτερο με τίτλο “Daisy Tapes”.E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter