Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 13:13 Γράφτηκε από: 

Το αλληλέγγυο IMMIGRANIADA FEST στο An Club

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου πραγματοποιείται το Immigraniada Fest στο An Club, με τη συμμετοχή των Abrasive Wheels, Chron Gen, Junkheart και Franx Panx & Οι Αδερφοφάδες. Mέσω της εκδήλωσης, θα ενισχυθεί η νέα δράση των Αλληλέγγυων Λειτουργών Υγείας (ΑΛΥ), για τη δημιουργία μιας σταθερής Κλινικής Αλληλεγγύης Προνοσοκομειακής Φροντίδας.

Δελτίο Τύπου

Immigraniada Festival 2017

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Το “Immigraniada Fest” κάνει ένα φλας μπακ στα χρόνια της “Αρετούσας” του 1981-82, του μυθικού πανκ ροκ χώρου της Πλάκας και 35 χρόνια αργότερα καλεί ιστορικές μπάντες που έκαναν το κτήριο να σείεται συθέμελα.

ABRASIVE WHEELS (UK)

CHRON GEN (UK)

JUNKHEART

FRANK PANX & οι ΑΔΕΡΦΟΦΑΔΕΣ

Το Immigraniada Fest είναι αυτοοργανωμένο και οπλισμένο με αλληλέγγυο πνεύμα και ανυπόκριτη αγάπη για τον άνθρωπο στον κοινό αγώνα για ελευθερία και αξιοπρέπεια, ντόπιων και προσφύγων, στην Ολυμπιάδα/Ιμιγκρανιάδα της ζωής. Είναι μια πρωτοβουλία του Frank Panx που ξεκίνησε από το 2016 σε συνεργασία με συλλογικότητες κοινωνικής αφύπνισης.

Για την ανθρωπιά που δεν συμβιβάζεται. Που δεν κοιτά ποιος είναι αυτός που έχει ανάγκη. Που απλά βοηθά. Στο ατέλειωτο ταξίδι στον κόσμο των συνόρων και των φόβων, η αγάπη πρέπει να έχει χαρακτηριστικά κινήματος, σβήνοντας τις αγκυλώσεις και τις μαυροψυχιές που διχάζουν τον κοινωνικό ιστό.

Το Immigraniada Festival ενισχύει τη νέα δράση των Αλληλέγγυων Λειτουργών Υγείας (ΑΛΥ) για την δημιουργία μιας σταθερής Κλινικής Αλληλεγγύης Προνοσοκομειακής Φροντίδας.

Ζητάμε από κάθε φίλο και αδελφό οτιδήποτε σχετικό για την στέγαση, επίπλωση και εξοπλισμό της κλινικής.

Επικοινωνήστε με το Immigraniada team ή απ’ ευθείας με τους γιατρούς.

Εmail: solidarityhealthworkers@gmail.com

www.facebook.com/solidarityhealthworkers

Ταμείο 12, Προπώληση 10

Rhythm Records Εμμανουήλ Μπενάκη 74

The Lab T-Shirt Θεμιστοκλέους 86

Immigraniada Team

https://www.facebook.com/ImmigraniadaFest/

https://www.facebook.com/events/598020027253446

ABRASIVE WHEELS

Μια συναυλία των Stranglers στα τέλη της δεκαετίας του 70 ήταν αρκετή για να ενεργοποιήσει 4 πιτσιρικάδες από το Leeds του Ηνωμένου Βασιλείου να δημιουργήσουν τους Abrasive Wheels. Είναι μια μπάντα που καθιερώθηκε μέσα από τις συχνές συμμετοχές της στο “Rock Against Racism Festival” δίνοντας με αυτό τον τρόπο το ξεκάθαρο ιδεολογικό τους στίγμα.

Έφηβοι τότε είχαν τα κότσια να δημιουργήσουν την δική τους εταιρία (Abrasive Records) και να κυκλοφορήσουν το 1980 το πρώτο τους single που περιέχει και το πολύ γνωστό Army Song. Τραγούδια υψηλής αδρεναλίνης και ρεφραίν που είσαι σίγουρος ότι δεν θα ξεχάσεις ποτέ και ήχο που παραπέμπει στους πρώιμους Angelic Upstarts και U.K. Subs.

Τα τραγούδια τους χαρακτηρίζονται από το διάβα τους στην ιστορία πλέον ως κλασικά με στίχους φαρμάκι που κεντράρουν στην καρδιά των προβλημάτων στην πιο street αισθητική που μπορούσε να παρουσιαστεί.

Αγαπημένος στίχος από το Banner of hope. “Το μήνυμα είναι εδώ στα χείλη μας ακούστε για μία φορά, κι αγνοείστε τους ανθρώπους που μας διχάζουν. Κρατάμε το πανό της ενότητας με την αλυσίδα των χεριών μας. Το πανό της ελπίδας για τα παθήματα της γης.”

https://www.facebook.com/abrasivewheelsofficial/

CHRON GEN

Οι Chron Gen ξεκίνησαν το 1978 συνεπαρμένοι από τους ήχους των Clash και των Ramones, ακόμα κουβαλούν τον άκρατο ηλεκτρισμό με τον οποίο γαλουχήθηκαν βασισμένο στη δική τους δυναμική, το προσωπικό τους στυλ και την ενσωματωμένη αυθάδεια που τους έκανε να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους. Η μουσική εφημερίδα Melody Maker το 1982 τους είχε στο εξώφυλλο σαν μια από τις τρεις μπάντες που ήταν κυρίαρχες “στο μέτωπο του περιθωρίου”.

Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους σιγκλάκι «Puppets Of War» το 1981 στη δική τους Gargoyle Records και αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς. Βασισμένο σε ευφυής μελωδίες και νεανική οργή που εκτοξεύεται μέσα από δηκτικούς στίχους.

Μέσα στα πολλά τραγούδια ύμνους που μας χάρισαν οι Chron Gen είναι και το Outlaw. Ένα μαγευτικό τραγούδι που ακόμα παίζει στο μπαρουτοκαπνισμένο μου πικάπ από την εύφλεκτη εποχή της Αρετούσας.

“Νοιώθω σαν να είμαι ξένος εδώ και αναρωτιέμαι γιατί οι άνθρωποι αγαπούν την βία. Τα απαιτητικά μάτια μου καίγονται. Με κάνουν να αισθάνομαι σε αυτό το περιβάλλον σαν να είμαι παράνομος” Chron Gen - Outlaw

https://www.facebook.com/ChronGenBand/

JUNKHEART

To βιογραφικό τους περιγράφεται με μια μικρή ιστορία που αφηγούνται οι ίδιοι. “Πρωτογνωριστήκαμε πριν καμιά εικοσαριά χρόνια σε ένα εγκαταλελειμμένο επαρχιώτικο γηπεδάκι μπάσκετ, παίζοντας “ρολόι” –χωρίς διχτάκι στην μπασκέτα, αλλά παρέα με μια καλή φίλη -και δεινή σουτέρ- που τελικά μας κατατρόπωσε.

Μουσική πρωτοπαίξαμε γύρω στο ‘96, αν και δεν ήταν ακριβώς μουσική. Σιγά-σιγά γινόταν κάτι σαν μουσική και το 2001 κάναμε το πρώτο μας live, μαζί με κάποιους φίλους, που ακούγαμε στο όνομα kill the cat –μια φοβερή ιστορία που κράτησε κοντά 12 χρόνια..

Οι Junkheart δημιουργήθηκαν πριν, μετά και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, με τη βασική ιδέα να μην έχει αλλάξει: Ακόμη και χωρίς διχτάκι, εμείς θα συνεχίσουμε να παίζουμε κι ας βγαίνουμε χαμένοι.”

https://www.facebook.com/junkheartAthens/

FRANK PANX & οι ΑΔΕΡΦΟΦΑΔΕΣ

Το επιθανάτιο μυθιστόρημα του Καζαντζάκη “οι Αδερφοφάδες”, έδωσε ζωή στη νέα μπάντα που συστήνεται με το όνομα “Frank Panx & οι Αδερφοφάδες”.

Οι Αδερφοφάδες δεν είναι ένα ευκαιριακό side-project του Frank. Είναι μια μπάντα στην οποία η δημιουργική έκφραση είναι ανάγκη. Οι Panx Romana όπως και οι μπάντες των άλλων μελών παραμένουν ενεργές.

Οι Αδερφοφάδες έχουν μεγάλα στόματα και ακούγονται δυνατά. Έχουν βρει μιλιά που τραγουδά την εποχή μας με ιστορίες αληθινές που ακούγονται ευχάριστα και μουσικές που δεν γνωρίζουν σύνορα. Δημιουργούν μια ηχητική επιμειξία που μοιάζει να καλπάζει στα κακοτράχαλα μονοπάτια της ζωής με αγωνιστική διάθεση και αισιοδοξία που μας επιστρέφει στην γη της αθωότητας. Το χρωστάμε, λένε στο καλό που μας ανορθώνει ψυχικά.

Ο Frank Panx & οι Αδερφοφάδες είναι μια παρέα μουσικών που προέκυψε αυθόρμητα σαν παιδικό παρεάκι αλάνας από την συμμετοχή τους σε δράσεις των Αντισωμάτων.

Απαρτίζεται από τον Φοίβο (Τύμπανα-Tsiri Band), Έρη (Ηλ. κιθάρα-Dirty Fuse), Δημήτρη Κατσίβελο (Τρομπέτα), Θάνο A. (Μπάσο-The Raindogs), Βασίλη Ράλλη (Ακ. κιθάρα, φωνητικά) και Frank Panx (Φωνή-Panx Romana).

Οι Αδερφοφάδες» είναι το πιο κοντινό έργο του Ν. Καζαντζάκη στον κόσμο μας, που σπαράζεται από αδελφοκτόνες μάχες.

Θέλουν, λένε, να’ ναι λεύτεροι.

Σκοτώστε τους.

https://www.facebook.com/Aderfofades/



E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ
    Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ

    Το AthensRocks υποδέχεται το Σάββατο 27 Ιουλίου τους Spiritualized, The Armed και Πεθαίνουν στο Τέλος, οι οποίοι μαζί με τους headliners Queens of the Stone Age θα δημιουργήσουν στο ΟΑΚΑ ένα ονειρεμένο line-up που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

  • Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox
    Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox

    Οι Ιταλοί εκπρόσωποι της indie/post-punk/shoegaze σκηνής Grigio Scarlatto και οι Βέλγοι 2Phoques που μιξάρουν scream φωνητικά με electro/post-rock ήχους, έρχονται αυτό το Σάββατο (20/4) στο BlackBox Studio.

  • Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL
    Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL

    Ηγούμενοι του νέου ρεύματος συγκροτημάτων που δημιουργούν το μέλλον της metal μουσικής, οι Loathe έρχονται για την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στο Ejekt Festival μαζί τους με τους Korn και τους Spiritbox, ενώ στη σκηνή του ΟΑΚΑ θα βρεθούν και οι Planet of Zeus, έχοντας ανοίξει τον δρόμο στη σύγχρονη ροκ σκηνή της χώρας.

  • Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue
    Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue

    Το sold out είχε ήδη ανακοινωθεί εδώ και μέρες και το καινούριο άλμπουμ μετρούσε μόλις 24 ώρες ζωής. Καλύτερο μέρος για να βρεθείς Σάββατο βράδυ στην Αθήνα, δεν υπήρχε.

  • Οι JAMES για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα
    Οι JAMES για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα

    Έχοντας αφήσει εποχή στη βρετανική μουσική σκηνή με τη μακρόχρονη και πολυσχιδή καριέρα τους, οι James έρχονται την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Γης και την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού, επιβεβαιώνοντας τη σχέση λατρείας που έχουν αναπτύξει με το ελληνικό κοινό.

Also Read

  • Συναυλία Αλληλεγγύης για τον 4χρονο Κωνσταντίνο στο An Club

    Το Immigraniada Festival, το An Club και οι Panx Romana, Fundracar, Coyote’s Arrow και Incirinna ενώνουν την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου τις δυνάμεις τους για τον 4χρονο Κωνσταντίνο.

  • Ανταπόκριση: JUNKHEART w/ Κροταλίας, Στράφι @ An Club

    Αγκαλιές, χαμόγελα, τραγούδι, αναμνήσεις, όνειρα. Όταν όλα αυτά συναντιούνται, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί τα προσπεράσει και να τα νικήσει.

  • 10 χρόνια JUNKHEART στο An Club

    Οι Junkheart γιορτάζουν τα 10α γενέθλιά τους στο An Club, παρέα με τους φίλους Κροταλίας και Στράφι το Σάββατο 11 Μαρτίου.

  • Το line-up του STREET MODE FESTIVAL στη Θεσσαλονίκη

    Ανακοινώθηκε το line-up του Street Mode Festival που πραγματοποιείται στις 23-25 Σεπτεμβρίου στο Sonik Arena της Θεσσαλονίκης.

  • To IMMIGRANIADA FESTIVAL επανέρχεται στο Gagarin 205

    Το Immigraniada Festival επανέρχεται την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου στο Gagarin 205, με τους Βέβηλο, Στίχοιμα, Tiny Jackal, Βασίλη Ράλλη και Frank Panx & Sentaye Azad, έχοντας ως σκοπό τη δημιουργία κοινωνικού ιατρείου από το 18 Άνω, ενώ επιπλέον στον χώρο της συναυλίας θα πραγματοποιείται συγκέντρωση φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης για ευάλωτες ομάδες.