19Ιουλίου2018

Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 13:13 Γράφτηκε από: 

Το αλληλέγγυο IMMIGRANIADA FEST στο An Club

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου πραγματοποιείται το Immigraniada Fest στο An Club, με τη συμμετοχή των Abrasive Wheels, Chron Gen, Junkheart και Franx Panx & Οι Αδερφοφάδες. Mέσω της εκδήλωσης, θα ενισχυθεί η νέα δράση των Αλληλέγγυων Λειτουργών Υγείας (ΑΛΥ), για τη δημιουργία μιας σταθερής Κλινικής Αλληλεγγύης Προνοσοκομειακής Φροντίδας.

Δελτίο Τύπου

Immigraniada Festival 2017

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Το “Immigraniada Fest” κάνει ένα φλας μπακ στα χρόνια της “Αρετούσας” του 1981-82, του μυθικού πανκ ροκ χώρου της Πλάκας και 35 χρόνια αργότερα καλεί ιστορικές μπάντες που έκαναν το κτήριο να σείεται συθέμελα.

ABRASIVE WHEELS (UK)

CHRON GEN (UK)

JUNKHEART

FRANK PANX & οι ΑΔΕΡΦΟΦΑΔΕΣ

Το Immigraniada Fest είναι αυτοοργανωμένο και οπλισμένο με αλληλέγγυο πνεύμα και ανυπόκριτη αγάπη για τον άνθρωπο στον κοινό αγώνα για ελευθερία και αξιοπρέπεια, ντόπιων και προσφύγων, στην Ολυμπιάδα/Ιμιγκρανιάδα της ζωής. Είναι μια πρωτοβουλία του Frank Panx που ξεκίνησε από το 2016 σε συνεργασία με συλλογικότητες κοινωνικής αφύπνισης.

Για την ανθρωπιά που δεν συμβιβάζεται. Που δεν κοιτά ποιος είναι αυτός που έχει ανάγκη. Που απλά βοηθά. Στο ατέλειωτο ταξίδι στον κόσμο των συνόρων και των φόβων, η αγάπη πρέπει να έχει χαρακτηριστικά κινήματος, σβήνοντας τις αγκυλώσεις και τις μαυροψυχιές που διχάζουν τον κοινωνικό ιστό.

Το Immigraniada Festival ενισχύει τη νέα δράση των Αλληλέγγυων Λειτουργών Υγείας (ΑΛΥ) για την δημιουργία μιας σταθερής Κλινικής Αλληλεγγύης Προνοσοκομειακής Φροντίδας.

Ζητάμε από κάθε φίλο και αδελφό οτιδήποτε σχετικό για την στέγαση, επίπλωση και εξοπλισμό της κλινικής.

Επικοινωνήστε με το Immigraniada team ή απ’ ευθείας με τους γιατρούς.

Εmail: solidarityhealthworkers@gmail.com

www.facebook.com/solidarityhealthworkers

Ταμείο 12, Προπώληση 10

Rhythm Records Εμμανουήλ Μπενάκη 74

The Lab T-Shirt Θεμιστοκλέους 86

Immigraniada Team

https://www.facebook.com/ImmigraniadaFest/

https://www.facebook.com/events/598020027253446

ABRASIVE WHEELS

Μια συναυλία των Stranglers στα τέλη της δεκαετίας του 70 ήταν αρκετή για να ενεργοποιήσει 4 πιτσιρικάδες από το Leeds του Ηνωμένου Βασιλείου να δημιουργήσουν τους Abrasive Wheels. Είναι μια μπάντα που καθιερώθηκε μέσα από τις συχνές συμμετοχές της στο “Rock Against Racism Festival” δίνοντας με αυτό τον τρόπο το ξεκάθαρο ιδεολογικό τους στίγμα.

Έφηβοι τότε είχαν τα κότσια να δημιουργήσουν την δική τους εταιρία (Abrasive Records) και να κυκλοφορήσουν το 1980 το πρώτο τους single που περιέχει και το πολύ γνωστό Army Song. Τραγούδια υψηλής αδρεναλίνης και ρεφραίν που είσαι σίγουρος ότι δεν θα ξεχάσεις ποτέ και ήχο που παραπέμπει στους πρώιμους Angelic Upstarts και U.K. Subs.

Τα τραγούδια τους χαρακτηρίζονται από το διάβα τους στην ιστορία πλέον ως κλασικά με στίχους φαρμάκι που κεντράρουν στην καρδιά των προβλημάτων στην πιο street αισθητική που μπορούσε να παρουσιαστεί.

Αγαπημένος στίχος από το Banner of hope. “Το μήνυμα είναι εδώ στα χείλη μας ακούστε για μία φορά, κι αγνοείστε τους ανθρώπους που μας διχάζουν. Κρατάμε το πανό της ενότητας με την αλυσίδα των χεριών μας. Το πανό της ελπίδας για τα παθήματα της γης.”

https://www.facebook.com/abrasivewheelsofficial/

CHRON GEN

Οι Chron Gen ξεκίνησαν το 1978 συνεπαρμένοι από τους ήχους των Clash και των Ramones, ακόμα κουβαλούν τον άκρατο ηλεκτρισμό με τον οποίο γαλουχήθηκαν βασισμένο στη δική τους δυναμική, το προσωπικό τους στυλ και την ενσωματωμένη αυθάδεια που τους έκανε να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους. Η μουσική εφημερίδα Melody Maker το 1982 τους είχε στο εξώφυλλο σαν μια από τις τρεις μπάντες που ήταν κυρίαρχες “στο μέτωπο του περιθωρίου”.

Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους σιγκλάκι «Puppets Of War» το 1981 στη δική τους Gargoyle Records και αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς. Βασισμένο σε ευφυής μελωδίες και νεανική οργή που εκτοξεύεται μέσα από δηκτικούς στίχους.

Μέσα στα πολλά τραγούδια ύμνους που μας χάρισαν οι Chron Gen είναι και το Outlaw. Ένα μαγευτικό τραγούδι που ακόμα παίζει στο μπαρουτοκαπνισμένο μου πικάπ από την εύφλεκτη εποχή της Αρετούσας.

“Νοιώθω σαν να είμαι ξένος εδώ και αναρωτιέμαι γιατί οι άνθρωποι αγαπούν την βία. Τα απαιτητικά μάτια μου καίγονται. Με κάνουν να αισθάνομαι σε αυτό το περιβάλλον σαν να είμαι παράνομος” Chron Gen - Outlaw

https://www.facebook.com/ChronGenBand/

JUNKHEART

To βιογραφικό τους περιγράφεται με μια μικρή ιστορία που αφηγούνται οι ίδιοι. “Πρωτογνωριστήκαμε πριν καμιά εικοσαριά χρόνια σε ένα εγκαταλελειμμένο επαρχιώτικο γηπεδάκι μπάσκετ, παίζοντας “ρολόι” –χωρίς διχτάκι στην μπασκέτα, αλλά παρέα με μια καλή φίλη -και δεινή σουτέρ- που τελικά μας κατατρόπωσε.

Μουσική πρωτοπαίξαμε γύρω στο ‘96, αν και δεν ήταν ακριβώς μουσική. Σιγά-σιγά γινόταν κάτι σαν μουσική και το 2001 κάναμε το πρώτο μας live, μαζί με κάποιους φίλους, που ακούγαμε στο όνομα kill the cat –μια φοβερή ιστορία που κράτησε κοντά 12 χρόνια..

Οι Junkheart δημιουργήθηκαν πριν, μετά και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, με τη βασική ιδέα να μην έχει αλλάξει: Ακόμη και χωρίς διχτάκι, εμείς θα συνεχίσουμε να παίζουμε κι ας βγαίνουμε χαμένοι.”

https://www.facebook.com/junkheartAthens/

FRANK PANX & οι ΑΔΕΡΦΟΦΑΔΕΣ

Το επιθανάτιο μυθιστόρημα του Καζαντζάκη “οι Αδερφοφάδες”, έδωσε ζωή στη νέα μπάντα που συστήνεται με το όνομα “Frank Panx & οι Αδερφοφάδες”.

Οι Αδερφοφάδες δεν είναι ένα ευκαιριακό side-project του Frank. Είναι μια μπάντα στην οποία η δημιουργική έκφραση είναι ανάγκη. Οι Panx Romana όπως και οι μπάντες των άλλων μελών παραμένουν ενεργές.

Οι Αδερφοφάδες έχουν μεγάλα στόματα και ακούγονται δυνατά. Έχουν βρει μιλιά που τραγουδά την εποχή μας με ιστορίες αληθινές που ακούγονται ευχάριστα και μουσικές που δεν γνωρίζουν σύνορα. Δημιουργούν μια ηχητική επιμειξία που μοιάζει να καλπάζει στα κακοτράχαλα μονοπάτια της ζωής με αγωνιστική διάθεση και αισιοδοξία που μας επιστρέφει στην γη της αθωότητας. Το χρωστάμε, λένε στο καλό που μας ανορθώνει ψυχικά.

Ο Frank Panx & οι Αδερφοφάδες είναι μια παρέα μουσικών που προέκυψε αυθόρμητα σαν παιδικό παρεάκι αλάνας από την συμμετοχή τους σε δράσεις των Αντισωμάτων.

Απαρτίζεται από τον Φοίβο (Τύμπανα-Tsiri Band), Έρη (Ηλ. κιθάρα-Dirty Fuse), Δημήτρη Κατσίβελο (Τρομπέτα), Θάνο A. (Μπάσο-The Raindogs), Βασίλη Ράλλη (Ακ. κιθάρα, φωνητικά) και Frank Panx (Φωνή-Panx Romana).

Οι Αδερφοφάδες» είναι το πιο κοντινό έργο του Ν. Καζαντζάκη στον κόσμο μας, που σπαράζεται από αδελφοκτόνες μάχες.

Θέλουν, λένε, να’ ναι λεύτεροι.

Σκοτώστε τους.

https://www.facebook.com/Aderfofades/E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

 • Κερδίστε Προσκλήσεις για τον ALBOROSIE στην Τεχνόπολη
  Κερδίστε Προσκλήσεις για τον ALBOROSIE στην Τεχνόπολη

  Το i-JUKEBOX.gr σε συνεργασία με τη Fuzz Productions, κληρώνει 2 μονές προσκλήσεις για τη συναυλία του Alborosie με opening acts τους Fundracar, Κακό Συναπάντημα, Anna Mystic (DJ set) και Selecta Piranhas (DJ set), την Τρίτη 24 Ιουλίου στην Τεχνόπολη.

 • Το αναλυτικό πρόγραμμα του 10th STREET MODE FESTIVAL
  Το αναλυτικό πρόγραμμα του 10th STREET MODE FESTIVAL

  Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα του 10th Street Mode Festival, που θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 30 Αυγούστου έως την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου στο Fix Open Air Multiplex.

 • To line-up του ZIRIA MUSIC FESTIVAL
  To line-up του ZIRIA MUSIC FESTIVAL

  Με τη συμμετοχή 22 συγκροτημάτων πραγματοποιείται το Ziria Music Festival, από τις 23 έως τις 25 Αυγούστου στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας.

 • Οι ΠΥΞ ΛΑΞ στο Θέατρο Βράχων και στην Καλαμάτα
  Οι ΠΥΞ ΛΑΞ στο Θέατρο Βράχων και στην Καλαμάτα

  Οι Πυξ Λαξ προσέθεσαν ακόμη μια εμφάνιση στην Αθήνα, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων, ενώ το Σάββατο 11 Αυγούστου πραγματοποιούν συναυλία στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας.

 • Oι SOLSTAFIR επιστρέφουν στην Αθήνα
  Oι SOLSTAFIR επιστρέφουν στην Αθήνα

  Oι Ισλανδοί post-metallers Sólstafir επιστρέφουν την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στην Αθήνα για μία εμφάνιση στο Fuzz Live Music Club.

Also Read

 • Οι NIGHTSTALKER και οι BAZOOKA headliners στο GYFTOPOULOU STREET FEST

  Οι Nightstalker, Bazooka, Junkheart, Speedblow και Seasons A.C συμμετέχουν την Κυριακή 8 Ιουλίου στο Gyftopoulou Street Fest vol. 5 με δωρεάν είσοδο. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στη Φιλοζωική Οργάνωση Χαλανδρίου, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιείται συλλογή συγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων.

 • Για 28η χρονιά το INDIE FREE FESTIVAL στο Πεδίον του Άρεως

  Το Indie Free Festival πραγματοποιείται για 28η συνεχή χρονιά, το Σάββατο 9 Ιουνίου με 3 stages στο Πεδίον του Άρεως. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τη στήριξη του αγώνα των κατοίκων της Σαμοθράκης ενάντια στην καταστροφική εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα βουνά του νησιού.

 • If the kids are united: Το IMMIGRANIADA FESTIVAL έρχεται στο Gagarin 205

  To Immigraniada Festival επιστρέφει την Παρασκευή 4 Μαΐου, με τους Βέβηλο + DJ Magnum, Panx Romana, Σκηνοθέτη (FF.C) feat. Ρήγα, Άλλος Κόσμος και Καραβάνι Νικόλα (Razastarr) να ανεβαίνουν στη σκηνή του Gagarin 205.

 • Νέο τραγούδι από τους JUNKHEART

  Οι Junkheart έδωσαν στη δημοσιότητα το νέο τους τραγούδι με τίτλο “Δίνη”.

 • Ανταπόκριση: VODKA JUNIORS w/ Junkheart, 10 to Go @ Gagarin 205

  Πέρσι τέτοια εποχή έγραφα πως βγήκαν στη σκηνή σεληνιασμένοι και έκαναν την καλύτερή τους εμφάνιση τα τελευταία χρόνια, φέτος θα δηλώσω πως εκτός από το 10/10 της απόδοσής τους, που συνδυάστηκε και με ότι αυτή τη φορά είχαν και νέα τραγούδια να μας παρουσιάσουν, δεν έχω δει τέτοια μανιώδη τρέλα από κόσμο σε συναυλία, χωρίς καμία μα καμία δόση υπερβολής.


Newsletter